- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
Lehet láma kérdés, de az ubit mennyire fekteti meg ha másik alaplap van alá rakva? Értem én, mondjuk költöztetni kell másik gépre..
-
God Vazzeg
veterán
Szia
Megcsináltam neked patentra a javat, mondom hogy csináld:
Letöltöd a 6u30 bin csomagot akárhova, majd ./csomagneve kicsomagolja magát. A kicsomagolt könyvtárat mindenestül berakod a /opt/java/64 (neked lehet hogy 32) mappába. Ezután innen csinálsz egy symlinket a /opt/java/64/[berakott könyvtár]/lib/amd64 könyvtárban levő libnpjp2.so fájlról, a /home/[neved]/.mozilla/plugins könyvtárba!
(Értelemszerűen ha 32 bites rendszered van, a 64 mappák 32 mappák legyenek
)
Voilá
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45888 üzenetére
Jajj de jó lesz ha újrakreálja megint a vagy 10-12 menüpontot
Nekem ez akkor jött elő, mikor rendszerment után akartam felvarázsolni a grubot a helyére, és valamiért belevett mindent, rengeteg menüm lett, mindent indíthattam volna, de persze nincs rá szükségem
Csak tudnám hogy csináltam, érdekes lehet később
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45883 üzenetére
"grub-editenv /boot/grub/grubenv unset recordfail"
Ez nekem nem oldotta meg a sok menüt a grub-ban.. Nekem 2 kell csak, a linux indítója, és a memtest. Trollkodtam kicsit, a nekem nem kellő menuentry részeket kapcsos zárójelig töröltem a francba a grub.cfg fájlból, illetve UUID-eket összemásoltam, mert az előző rendszerből maradt még itt olyan ami nem kell már
Tökéletesen működik
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45879 üzenetére
Igen, minden megy amit eddig próbáltam, majd észreveszem ha van hiányosság.. Nekem is érdekes volt ez az egész, de örülök hogy meg tudtam oldani, valahol ott akadhatott el a programod, amikor átmásolt már, és utána akarta a beállításokat átpakolni a másolt rendszernek megfelelően.. Gondolom én, mert Te tudod hogy működik a programod
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45877 üzenetére
Megoldódott, a mount manager kavar be, ha abban megadom csatolási paraméternek pl a defaults,uid=1000 paramétereket, nem írja bele az fstabba mentésnél
/home közben megoldódott, igaz nem tudom hogy, 2. vagy 3. újraindításra minden jó lett
Érdekesség: 2gb partició van megadva swap-nek, ezt áthelyeztem, beleraktam fstabba új UUID-vel, de rendszerfigyelő alatt 4,9GB-ot ír ki, viszont aktív a 2GB partició, és nem aktív a régi, szóval elvileg ott kellene lennie. Mondjuk ez a része nem érdekel, még sose láttam swappelni
-
God Vazzeg
veterán
válasz
MacCaine #45873 üzenetére
Na, akkor következő probléma...
Megadom uuid alapján fstabba hogy másik partició legyen a /home. Elmentem, és semmi reakció, újraindítás után megint ugyanonnan tölti be a /home-t, megnézve az fstabban meg az új /home uuid-je van benne, tehát nem ezt kellene már betöltenie
Na, valaki?
-
God Vazzeg
veterán
Az miért lehet, hogy ha becsatolom az eddigi ntfs particiómat ugyanazon paraméterekkel a /windows alá, akkor a /windows jogai megváltoznak, és csak root-ként tudok rálépni?
Semmi se változott, régi fstab-ot megnéztem, ugyanígy van benne minden.. Mountolni tudom, minden faxa, de ahogy becsatoltam, a mappa jogai átváltanak, és a fenti történet van
chmod 777 megvolt, ha be van csatolva a partició, hatástalan..
-
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #45867 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, most is okosabb lettem! Megy a mentett rendszerem!
Úgy csináltam meg, hogy penre felraktam az iso-t, arról bootoltam, bekerestettem a meglévő rendszereket, meg is találta. El is indult róla.. Na most ugye mivel én a saját grubomat akartam indítani, ezért kifigyeltem hogy milyen paraméterekkel indítja a rendszerem a supergrub, és rájöttem hogy az uuid nem passzol. Bementem a /boot/grub/grub.conf fájlba, és jól átírtam a vonatkozó részeket. Jelenleg teljes értékű a linuxom, minden a helyén van, stb.. Ja és az fstab is meg lett szerkesztve ofkorsz
Öröm, bódottá
Hátra van: eredeti /home becsatolása vissza, és a windows partició szintén, mert most ezeket eltávolítottam a gépből, de elvileg uuid alapján vannak azonosítva fstabban, hátha mennek majd bütykölés nélkül.. (/home az nem fog nyilván, mert most máshonnan csatoltam
)
Ps: gimp betöltése 2mp
-
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #45862 üzenetére
Grub-install ráment, de azt mondja hogy nem tudja felismerni a fájlrendszert
Pedig mountolni tudom, látom is, benne van minden
grub-setup-ot meg nem tudom futtatni, mert grub eszközt kér ( (hd0,1 stb..) ) formában, de se felderíteni nem tudja, hol kellene lennie neki, se kézzel nem tudom megadni neki, mert bár a help azt írja ez a szintaktika -> (hd0,1) de ha megadom neki --target= kapcsolóval, akkor azt mondja nem várt argumentum, vagy ilyesmi.. Fákk, utoljára akkor szívtam ennyit amikor programoztam
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45858 üzenetére
Így se jó, ugyanaz a hibajelenség.. Még kíváncsiságból megcsinálom hogy a 200-as winyóra gyártom le a particiókat (nagyobbakat) és arra át tudja-e rakni..
Játék az élet
Ha újratelepítem a rendszer fullra, mit kell mentenem az új rendszer számára hogy ugyanezen a desktopon legyek, ugyanezen beállításokkal és csomagokkal?
Bár az is lehet elkezdem elölről a belakást, legalább tanulok vele
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #45852 üzenetére
Na azt hiszem abbahagyom és telepítek egy újat, nem értem én ezt. Most meg azzal szállt el, hogy nincs elég hely a másoláshoz, vagy a fájlrendszerben kritikus változások keletkeztek.. De mi, amikor ki van jelölve formázásra, sdc1 12,9GB és csak 5,7GB van rajta, ennyit rak rá? A /home 200GB-ra 14,6-ot rak.. MI TELIK BE???
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45850 üzenetére
Nem dobott semmit, csak abbahagyta, és a folyamatcsík a végén volt.. Na, megpróbálom újra majd, valami beállítások lemaradhattak, mert éjjel ránéztem a grub.cfg fájlra, és megegyeznek! Tehát az ssd-ről bootolva is a nagy winyó UUID-ja akar érvényesülni, így viszont azt kapom, hogy nem létezik ez az eszköz ... UUID. És bedob egy grub recovery-be, ami semmit nem fogad el
Kínai nekem ez a linux még
-
God Vazzeg
veterán
Nem működik, az ssd-ről bootolva csak a bal felső sarokban villog a kurzor, és nem megy tovább, el se kezd tölteni..
grub2 telepítés auto-n volt
-
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #45843 üzenetére
Értem. Akkor nem érdemes a /home-ba beleköltözni? Mert én arra gondoltam, hogy adok neki egy nagy particiót, és mehtnek bele a filmek, zenék, stb, újratelepítéskor meg csak megadom csatolási pontnak ezt a /home alá, és voilá, minden a helyén van.. De most is amúgy a rengeteg cuccom a wines partición figyel, ntfs-en még
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45842 üzenetére
Szerintem nem csak én vagyok ilyen hülye, hogy költöztetni akarom a rendszerem, és mivel ezek külön partición vannak, miért ne lehetne egy pipa hely, hogy maradjon a helyén mondjuk a /home? Lehetne mondjuk mindegyik alatt egy ilyen pipa lehetőség
Na adtam a /home-nak egy 200GB-os particiót (egy ekkora ata winyó személyében) már pörgeti a program átfele
fstabot lehet kézzel szerkeszteni? Úgy tudom nem célszerű, mert saját szintaktikája van, adatok közt tabulátor, stb.. Ha esetleg lehetne programmal szerkeszteni, az lenne a legjobb.. Van erre valami progi?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45838 üzenetére
Igen, így már világos
Azt nem lehetne belevenni a programodba, hogy a másolt rendszernél ki lehessen választani hogy a /home maradjon változatlan? Tehát maradjon ugyanott? Ha kivitelezhetetlen, akkor nem szóltam..
Másik: belenéztem az fstab-ba, pff, honnan tudom én meg ezt az uuid-t vagy mit?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45835 üzenetére
Jelenleg 3 aktív particióm van a linuxnak, és egy a windows-os dolgaimnak, illetve itt tárolok sokmindent, filmeket, stb..
A 3 partició:
/ - ez kb 6,4GB
/home - ez a nagy, de ezt nem is akarnám az ssd-re rakni
/swap - ennek most 4gb van adva, de az ssd-re 2GB-t adtam, úgyse használja..Na most a fentiek alapján azt gondoltam elférek majd
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45833 üzenetére
Nagyon új ez az egész még nekem, nem teljesen látom át, elnézést. Most átpörgetem már így, ha nem lesz jó, akkor kipróbálom auto-n is
Így volt logikus
Na most kaptam üzit, hogy nincs elég hely :/
Szerk: ha lenne egy üres partició elég hellyel, akkor megadhatom neki azt /home-nak a másoláshoz, és akkor elférek az ssd-n nem? Vagy idióta vagyok, és hagyjam a faxba?
12,6GB a /home maga, ezek csak a telepített programok rejtett könyvtárai
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45824 üzenetére
Igen, de ha átmásolom a / particiót, akkor az tartalmazni fogja a /home-ot is, ha nem adok meg neki semmit? Mert gondolom kellene neki.. Vagy ha csak a /-t adom meg, akkor arra másolja fel a /home-ot is, és utólag kell bele csatolnom a jelenlegi particiómat? Mert ha az utóbbi, akkor mentem a /home-ot, úgyse sokminden van rajta, erre azért van szükség, hogy biztos elférjen az ssd-n
-
God Vazzeg
veterán
válasz
PiciKenny #45817 üzenetére
Biztos gyorsabb, mert nekem lubuntu desktop alatt 3x gyorsabban indulnak a programok
@Kendek bácsi, help! Megvan az ssd, 16GB kingston lett, be is raktam már. Na most a / particiót ha egyben át akarom rá költöztetni, akkor mit kell csinálnom? Rendszerment elindít, rendszer másolásra rámegyek, és ott egyenként meg kellene neki adni a csatolási pontokat. Itt nem enged semmit. Kérdésem: kézzel hozzam létre azokat a particiókat amelyek kellenek, formázzam, de ne csatoljam fel, és utána lehet neki megadni ezeket? /home particióm szeretném ha ugyanez maradna ami most is. Felhasználó fájljait pippantsam gondolom be..
Elnézést a sok kérdésért, elsőnek használom
-
God Vazzeg
veterán
válasz
#16695808 #45768 üzenetére
Én használok több féle usb-s kütyüt, eddig mindet felismerte, és be is mountolta, az asztalon megjelenik az ikonja rögtön! Ubuntu-tweak-ben kell beállítani ha jól emlékszem hogy megjelenjen az asztalon, nekem tökéletesen működik. De ha nem jelenne meg, akkor is kellene hogy lásd, vagy hogy csatolható legyen, nézd meg itt: rendszer - adminisztráció - lemezkeztelő. Ha itt nem látszik, akkor a felismerés se megy már..
-
God Vazzeg
veterán
sudo add-apt-repository ppa:michael-gruz/canon
sudo apt-get update
sudo apt-get install cndrvcups-capt cndrvcups-common"System->Administration->Printing add printer. Choose "Add printer". Do not choose USB Printer found by Ubuntu here. Select "CAPT Printer". You should see "ccp" in URI. Change it so URI should become "ccp:/var/ccpd/fifo0". Click "next", find your model and add your printer. Choose English variant if you see Japanese and English variants. Also If you do not have you exact model in list, choose nearest. For example, for LBP 810, I choose "LBP 1120"."
Ez alapján egyszerű mint a pofon
-
God Vazzeg
veterán
Epsonok elég jó hatásfokkal működnek, nekem egy epson dx8450 van, még a scanner is él
És minimális hegezgetés kellett
Másik gépen egy dx4450 is szépen muzsikált elsőre, ugyanezekkel a csomagokkal, kb 5 perc guglizás után találtam és működött
Canont nem vágom
Gugli: [link]
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Speeedfire #45731 üzenetére
Akkor szedd le a 0.6-ost és rakd a helyére ezt
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Speeedfire #45728 üzenetére
Nekem 10.04lts van, és a clementine 1.01 verzió, nálad van valami gebasz! Onnan töltötted le, ahonnan linkeltem? Mert én igen
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Speeedfire #45712 üzenetére
Beszarás, mert nekem csontra beolvassa a clementine, és játsza is, kiír mindent
zene - open file - átkatt alul cue fájlok és hopp, kész is
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Speeedfire #45701 üzenetére
cueplay, clementine.. Ezeket nézd meg
-
God Vazzeg
veterán
Na, nemsokára meglesz az ssd, kérdés: a / particiót lehet valahogy ghostolni? Ghost látja egyáltalán az ext particiókat?
Vagy csak másoljam át, és a grubot rakjam helyre? Ha igen, a grubot hogy kell utólag beállítani?
Láááma kérdések
-
God Vazzeg
veterán
Melyek azok a könyvtárak, amelyek leginkább logokat tartalmaznak, és sűrűn vannak írva? SSD-n gondolkozok, egy winyóval kiegészítve, ezeken csak a rendszer lenne, és pluszba ezek mellé lenne egy nagy winyó rakva.
Tehát:
/ lenne az ssd-n
/proc és /etc a winyón (meg ami még sűrűn van írva)
/home becsatolva a nagyon nagyról (egy 2TB-s winyóm van amin filmek stb vannak)Na most a fenti elgondolás jó lenne-e szerintetek, illetve hogy ez kivitelezhető-e?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Nowhereman #45202 üzenetére
Akkor jól van, azt hittem csak nekem nem tetszik
De lehet azon is használni régi gnome felületet nem? Gondolom alapból települ is, bejelentkezésnél meg ki lehet választani
Más: memória használatnál a panelen ilyeneket ír, hogy:
Memória: 16% használatban, 16% gyorsítótár.
Ez a gyorsítótár a win prefetch nevű szolgáltatása linux alatt? Úgy veszem észre, megtanulja a rendszer hogy mit használok, és azokat villám módon tölti be! -
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #45133 üzenetére
Megoldva, Cairo dock aplettel
-
God Vazzeg
veterán
Az miért lehet, hogy be van állítva az evolution levelezésem, megy a fogadás/küldés is, viszont hiába állítom be hogy 10 percenként ellenőrizze van-e levelem, nem akarja.. Gnome panelon van egy kis levélfigyelő kirakva, evolutionban be is van pippantva hogy írja ki a panelra ha levél jön, de semmi
Csak akkor ellenőrzi amikor megnyitom
Ha belefutott valaki ebbe a hibába, és tudja a megoldást, ne tartsa vissza
Próbálkoztam egy mail-check screenlettel is, de ez meg belefagy a lekérdezésbe, lehet nem tetszik neki a freemail
Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Formula-1
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Medence topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest