Hirdetés
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Idő előtt felbukkant a Galaxy A57 egy európai webshopban
- iPhone topik
- Motorola Moto Watch – még nem teljes a kör
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Hálózattechnológiai mélyvíz Bóday Tamással. Mint rendesen.
Aktív témák
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Nah, eljutottam a felmerült javaslatod megoldásához is. A jelenleg futó rendszer másolásánál a /home könyvtár alá csatolandó partíciónak meglehet határozni a jelenleg használtat is. Ez annyit tesz, hogy a /home könyvtár tartalmát egyáltalán nem másolja, viszont az átmásolt rendszer fstabjában rögzíti a csatolását. Így a másolat rendszert indítva is a /home könyvtár jelenleg használt partíciója csatolódik.
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Hasonló helyzetben vagyok, ezért írok. Nekem is SSD-n W7+ubuntu. Home is SSD-n van.
DE. Home alá becsatoltam a HDD-n a könyvtáramat, kész.
Neked is ezt javasolta Kendek. Illetve külön /Home partíciót, de az jelen esetben macerás, nincs is rá szükség, ha a home-ból kiürítesz mindent, akkor egy kezelhető méretű mappád lesz, amit a Rendszerment símán másolhat az SSD-re. Ha ez megvan, akkor a HDD-n lévő adataidat fstab-ban felcsatolot a /home/usernév/mappanév helyre, kész. Nem kell partícionálgatni, meg miegymás.
Swapnak sok a GB, ha nem hibernálsz. Nálam talán 100 MB van, de még nem használta...
FSTAB-hoz nem kell uuid, elég az sdb1 vagy ilyesmi, amit a Gparted kiír device és partíció azonosítót. -
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Mondjuk megnézed a GPartedben, az a legegyszerűbb és legbiztosabb, én is ott szoktam.
Arról nincs szó, hogy ez kivitelezhetetlen lenne, csak eddig még nem gondoltam rá, hogy ilyenre is lenne igény. De most, hogy felvetődött, elfogok gondolkodni rajta, hogy beleépítsem a lehetőséget. -
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Az enyémben van 2 olyan sor, ami azzal kezdődik, hogy UUID=...
Szerk: találtam egy ilyet: ls -l /dev/disk/by-uuid
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Idő előtt felbukkant a Galaxy A57 egy európai webshopban
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xbox Series X|S
- Facebook és Messenger
- OpenMediaVault
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Apple iPad Air 2 (A1567) 16GB Wi-Fi + Cellular Asztroszürke
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
- Eladó AORUS 15 X5LF RTX 4060 (140W), i5-12500H 16 GB DDR5 15,6" QHD (2560 1440) 165Hz Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest