- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
Aktív témák
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Nah, eljutottam a felmerült javaslatod megoldásához is. A jelenleg futó rendszer másolásánál a /home könyvtár alá csatolandó partíciónak meglehet határozni a jelenleg használtat is. Ez annyit tesz, hogy a /home könyvtár tartalmát egyáltalán nem másolja, viszont az átmásolt rendszer fstabjában rögzíti a csatolását. Így a másolat rendszert indítva is a /home könyvtár jelenleg használt partíciója csatolódik.
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Hasonló helyzetben vagyok, ezért írok. Nekem is SSD-n W7+ubuntu. Home is SSD-n van.
DE. Home alá becsatoltam a HDD-n a könyvtáramat, kész.
Neked is ezt javasolta Kendek. Illetve külön /Home partíciót, de az jelen esetben macerás, nincs is rá szükség, ha a home-ból kiürítesz mindent, akkor egy kezelhető méretű mappád lesz, amit a Rendszerment símán másolhat az SSD-re. Ha ez megvan, akkor a HDD-n lévő adataidat fstab-ban felcsatolot a /home/usernév/mappanév helyre, kész. Nem kell partícionálgatni, meg miegymás.
Swapnak sok a GB, ha nem hibernálsz. Nálam talán 100 MB van, de még nem használta...
FSTAB-hoz nem kell uuid, elég az sdb1 vagy ilyesmi, amit a Gparted kiír device és partíció azonosítót. -
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Mondjuk megnézed a GPartedben, az a legegyszerűbb és legbiztosabb, én is ott szoktam.
Arról nincs szó, hogy ez kivitelezhetetlen lenne, csak eddig még nem gondoltam rá, hogy ilyenre is lenne igény. De most, hogy felvetődött, elfogok gondolkodni rajta, hogy beleépítsem a lehetőséget. -
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Az enyémben van 2 olyan sor, ami azzal kezdődik, hogy UUID=...
Szerk: találtam egy ilyet: ls -l /dev/disk/by-uuid
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- VPN topic
- Xbox Series X|S
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Posta, csomagküldés
- Fájlformátumok a gyakorlatban: ProRes, H.265, AV1
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3674, 99% Akksi
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- Apple iPad Mini 6 64GB,Átlagos,Töltővel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest