- Magisk
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
Aktív témák
-
válasz
ErosenZold #32698 üzenetére
Hát, nehéz dolog. Próbálkozz egy olyannal, hogy a /etc/modprobe.d/alsa-base.conf-ba írd be, hogy options snd-hda-intel model=fujitsu, majd indítsd újra a gépet.
-
válasz
ErosenZold #32695 üzenetére
Ezt így nem lehet, szükség van a notebook pontos típusára.
-
válasz
ErosenZold #32691 üzenetére
XP és a memtest86+ eltüntetése a menüből:
sudo su
echo 'GRUB_DISABLE_OS_PROBER="true"' >>/etc/default/grub
apt-get purge memtest86+ -
válasz
j0k3r! #32664 üzenetére
Nem, az elvileg jó. Csak le kell tölteni, majd futtatni a fájlt, értelemszerűen választani. A végén esetleg egy sudo aticonfig --initial még jól jöhet, de enélkül is mennie kell. Ami problémás lehet még az az, ha a zárt meghajtót is engedélyezted mikor jelezte, hogy van. A kettő összeakad, nem szabad csomagból is és a telepítőfájlt futtatva is felrakni.
-
Nem tudom, hogy mit értesz standard kernelen, de ha az Ubuntus (megpatchelt) kernelre gondolsz, akkor a 2.6.37-es kernelre épül jelenleg a Natty, onnan elérheted. Lucidra van backport (PPA), de Maverickre is telepítheted akár azt.
(#32659) j0k3r!: pontosan milyen VGA-d van, amire telepítened kellett a drivert? Mivel nem megy, most uninstallálni kell először is:
sudo /usr/share/fglrx/ati-uninstall.sh
-
válasz
j0k3r! #32651 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben rakod fel őket, a lényeg annyi, hogy amíg az egyikre rendszert telepítesz, addig a másik vinyót húzd le az alaplapról. Az a legjobb, ha a két rendszer teljesen elkülönül egymástól és a a BIOS bootválasztójával választod ki, hogy miről bootoljon. Persze egy frissítés után is már az Ubuntu GRUB menüjében megjelenik az XP, mint választható, de ez megakadályozható. Bár ha pont ezt szeretnéd elérni, akkor is érdemes elválasztva telepíteni őket - biztos ami biztos -, aztán az update-grub paranccsal megoldható a dolog.
swap - ha partícióba kell és nem fájlba (meg ha kell egyáltalán), 1-4 GB
/ - ext4, 10-15 GB
/home - ext4, összes többi GBA 64 bites Ubuntut feltelepítheted, menni fog.
(#32650) dbius: A 2.6.37-es kernellel is nézted?
-
Én most azt hittem, hogy az egyik meglévő partíciót szeretnéd használni. Nyilván, csakis Linuxos, valamint az Ubuntu által is támogatott fájlrendszerre lehet telepíteni a rendszert. Így mindenképpen formázni kell egy partíciót neki. Tehát kénytelen leszel biztosítani neki egyet, le kell csípned a már használtból.
-
válasz
nogre9 #32616 üzenetére
A POST képernyő után tartsd lenyomva a Shift billentyűt, erre előjön a GRUB választó menüje. Abból aztán válaszd a legújabb kernel helyreállítási módját. Mikor bejön a következőkben egy újabb választómenü, válaszd a root-ot, mármint a rendszergazdai parancsértelmezőt. Ott aztán kitudod adni az eltávolításhoz a parancso(ka)t.
-
válasz
nogre9 #32614 üzenetére
Így utólag már nehéz visszaállítani, hisz nincs meg a régi állapot. Érdemes időnként visszaállítási pontokat kreálni, aztán ilyen esetekben gyerekjáték a rendszer visszaállítása egy korábbi állapotra. Most már csak maximum helyreállításmódban tudok akkor indítani a rendszert, ott esetleg újra leszedheted a problémás csomagokat. Utána talán jó lesz és eltudod indítani normálisan is a rendszert. Akkor aztán újra megpróbálhatod feltelepíteni a zárt meghajtót, de csak a szokásos módot javaslom, ne a csomagkezelővel tedd azt.
-
-
válasz
upszilon1 #32609 üzenetére
Most Te az az upszilon vagy új formában? Mert akkor Te tudhatod a legjobban, hogy mire gondoltam, nálam a notival nem lehetett Skype-val beszélni a PulseAudios magas prociterhelés miatt. Pedig másik gépen ugyanazzal a rendszerrel meg nem volt gond.
A különbség meg annyi, hogy a Xubuntuban nincs PulseAudio, Alsa-val meg nincs extra terhelés, de ez úgy általánosságban is így van nem csak Skype-nál. -
válasz
floatr #32607 üzenetére
Nálam az Ubuntu vígan elmegy a netbookomon, a Maverickkel semmi gond. Én nem érzem lassúnak rajta, ugyanúgy megtudok csinálni mindent - amit akarok. Annyi mondjuk, hogy van amelyik gépen a Skype a PulseAudio miatt hatalmas prociterhelést generál. Ha sokat használod, akkor lehet jobban jársz a Xubuntuval.
-
-
válasz
Dark Archon #32572 üzenetére
Nyilván nem elég csak telepíteni a témákat, ha nem állítod be, akkor nem használja őket.
Az Emeraldhoz Compiz kell, alkalmazása többféleképpen lehetséges. A CompizConfig beállításkezelőben az Ablakdíszítésnél a Parancsot írd át emeraldra, vagy a Compiz Fusion Icon segítségével is kiválaszthatod a Select Window Decorator-nál, esetleg Alt+F2 -> emerald --replace.
Hát, a kulcstartóval csak a gond van ... -
válasz
Dark Archon #32567 üzenetére
Megoldható, de szokd meg. Amúgy e-mail-ezéshez nem kell jelszót megadni, frissítéshez pedig nyilvánvaló, hisz a rendszerfájlok módosulnak. Igen nagy kockázatot jelentene, ha bármikor bármi módosíthatna bármit a rendszeredben, gondolom ezt Te sem akarod.
Azért írja ki, mert a tároló(k) hitelesítő kulcsa nincs felvéve, ezt természetesen pótolhatod, utána nem fog problémázni miatta. Ha leírod a pontos hibaüzenetet, leírom, hogy mit kell tenned.
Fel kell venned először a tárolót, terminálba írd:
sudo su
add-apt-repository ppa:bisigi/ppamajd telepítsd a témát:
apt-get update
apt-get install aquadreams-theme -
Hát, ennyiből aztán nem lehet megmondani. De úgy általánosságban:
- A BIOS nem képes az USB-ről való bootolásra.
- Az elkészített pendrive hibás, nem képes bootolni.
- Nem tudod, hogy mit kell kiválasztani, hogy a pendrive-ról bootoljon a rendszer.
- A pendrive jó és a róla való bootolás megy, de az Ubuntu bugosan működik a gépeiden, nem képes betölteni a rendszert.
- Ezekből egyszerre több is. -
Én Kendek egy másik személyisége vagyok, az én véleményem szerint is biztonsággal formázhatod a pendrive-odat.
A manuálos kérdésedre nem tudom a választ, de úgy gondolom, hogy Te is ugyanúgy használhatod a Google-t mint én, ezért nem is próbálkozom meg azzal, hogy utánanézzek (és szerintem más is így van vele). -
Nem tudom és nem tudom. Teljes formázásnál minden cellát felülír, azok pedig véges mennyiségű írást viselnek el. Illetve ebben nem vagyok biztos, mert különböző algoritmusok szolgálnak az írási műveletek szétszórására, elképzelhető, hogy értelme sem lenne a teljes formázásnak. Természetesen ettől függetlenül nem történik akkor sem semmi, ha nekiállsz és százszor leformázod fullosan egymás után. A 2.6.x + a kernelre utal, a Lucid a 2.6.32-esre épül. Nem kell semmilyen speciális program, particionáláshoz és formázáshoz is jó mondjuk a GParted.
-
Hát, nézegettem én is most és nálam is hibaüzenetként kiírja, hogy naplózó fájlrendszer kell neki. Sajnos elképzelhető akkor, hogy ezzel tényleg nem fog menni. Még amit mondanak, hogy jó, az a testdisk, abban is van undelete funkció. Én most ezt is teszteltem, de nem jártam sok sikerrel, nálam nem jelzi a kitörölt fájlokat. Találtam még valamit ami jó lehet, ezt is fordítani kellene, nem tudom, hogy hatásos-e, elvileg ext2-höz van.
-
válasz
body007 #32467 üzenetére
Hogyne tudnád. Ha fel van telepítve a flashplugin-installer, akkor írasd felül a /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so fájlt vele. Ha Operát is használsz, akkor pedig másold be a /usr/lib/mozilla/plugins könyvtárba is. Érdekes mód a Firefoxnak így nem jó, az Operának meg linkelve nem.
-
Használd a 22-eset akkor. Az a 2.6.35.4-esre épül, a 23-as már a 2.6.35.7-esre, ezért lehet eme eltérés, ez lehet a probléma oka. Mármint nem ez a tény, hanem a módosítások egy nemvárt következménye ez, például egyes zárt meghajtók nem kompatibilisek vele - az fglrx-ről ez köztudott (vagy csak én sejtem
). Ha AMD-s videóvezérlőd van és az új kernelt szeretnéd használni, akkor frissítened kell, pl. az X Upates PPA-ban van frissebb meghajtó.
-
válasz
Hangszoros #32455 üzenetére
Fellehet telepíteni Ubuntu után is a Windowst - mért is ne lehetne -, viszont a GRUB rendszerbetöltőt újra kell telepíteni, hogy az Ubuntut is indítani lehessen.
-
válasz
Hangszoros #32450 üzenetére
Van amelyik megy már magától is - legfeljebb kisebb konfigurálást igényel -, van amihez lehet találni leírást, segédanyagot, és van ami egyáltalán nem megy. A népszerűbb modemekkel jó eséllyel nincsen gond.
-
válasz
Hangszoros #32447 üzenetére
Először is ajánlanám az Ubuntu frissítését, tekintve, hogy a 9.04-nek már lejárt a támogatása.
-
Készítettem egy - nem túl profi - videót a Rendszermenttel történő rendszermásolásról, hogy mindenkinek világos legyen miről is van szó. Példaként btrfs fájlrendszerre másoltattam a rendszert és swapot is használtam. Természetesen szabadon konfigurálható egyébként, nem muszáj négy partíciót használni, elég lehet egy is és ext4-re is lehet formáztatni.
-
Frissítésnél (apt-get update) nálatok nem dob ki hibát az extras tárolóval kapcsolatban? Úgy tűnik, hogy megváltoztatták a kulcsát és a régit nem fogadja már el. Az új neve Lauchpad Applications Review Board PPA lett. Ilyet mondjuk nem lenne szabad csinálni...
A következő paranccsal lehet beszerezni az új hitelesítő kulcsot:
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys DB141E2302FDF932 -
-
válasz
Laybee #32377 üzenetére
Nem különösebben tudom ajánlani a használatát, bizonyos helyzetekben jóval lassabb az ext4-nél. Például rendszerfrissítésnél vagy éppen az alternate telepítővel való telepítésnél 3-4-szer lassabban dolgozik a btrfs. Például most frissítettem a napokban az átmásolt Maverick rendszeremet Natty-ra, btrfs-el eltartott vagy egy és háromnegyed óráig, ext4-vel meg 20 perc volt kb..
(#32378) alienpapa: Érdemes lehet letörölni az MBR-t. Ezt megtudod oldani többféleképpen, egy Live Ubuntut indítva a GParted segítségével vagy terminálban a
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=512 count=1
paranccsal.
-
Biztos nem veszitek észre, ezért leírom, hogy a Rendszerment új, 0.3.1-es verziója kész, feltoltam a tárolóba, csak frissítenetek kell. Próbáljátok ki az új rendszermásolás funkciót, nagyon király.
-
válasz
lestyanrobi #32317 üzenetére
Én ajánlanám az UNetbiootint és a kézi particionálást, ami nem lehet nehéz, Windowsnál is ugyanúgy kell. Kreálj egy partíciót, csatoltasd a / alá, formáztasd ext4-re és mehet tovább a telepítés. Problémázni fog azon, hogy nincs swap partíció megadva, ha gondolod annak is kreálhatsz, akkor a fájlrendszernél a swapot kell választani. De ha viszonylag sok RAM-van a gépedben (nem négy db, hanem 4 GB), akkor nem feltétlen szükséges és utólag is létre lehet hozni fájl formájában. Asszem ezen nincs mit magyarázni többet, a telepítés szerintem eléggé magától értetődő egyébként.
A 9.04-es kiadásnak már lejárt a támogatása, szóval mindenképp újabbakkal próbálkozz. -
-
Nem akarok irigy lenni. Összedobtam tesómnak egy telepíthető csomagot, hogy a háttérképeit váltogassa automatikusan. A ~/Képek könyvtár alatti .jpg képeket váltogatja jelenleg 10 másodpercenként - bár ez most így tesztelve kicsit rövid időnek tűnik. Esetleg érdekel mást is, mert akkor szívesen megosztom? Bár aztán az is lehet, hogy van egyébként is rá alkalmazás.
-
válasz
ngabor2 #32256 üzenetére
Éppenséggel nem ismerem annyira a GRUB első változatát, de adok egy tippet.
sudo su
mount /dev/sda7 /mnt
mount --bind /dev /mnt/dev
mount --bind /sys /mnt/sys
mount --bind /proc /mnt/proc
chroot /mnt
update-grub
grub
find /grub/boot/stage1Amit kiad az kell most, pl.:
root (hd0,0)
setup (hd0)És elvileg kész.
-
Pedig mindet visszalehet hozni, a hozzáadhatók listájában mindegyik ott van. Ha mégis inkább a gyári állapotot hoznád vissza, akkor add ki a következő parancsot:
rm -rf ~/.gconf/apps/panel
majd jelentkezz ki és be. Vagy add még ki a következő parancsokat (akkor nem kell kijelentkezni):
gconftool-2 --shutdown
pkill gnome-panel -
válasz
pinnacle #32244 üzenetére
Inkább csak ha Windows is van telepítve az Ubuntu mellé, akkor kell. Azt mondjuk nem mondanám, hogy kifejezetten nehéz vírust írni a rendszerre, de egyelőre még csekély az esélye, hogy találkozol egy Linuxos kártevővel. Ha lehet, akkor csak megbízható forrásból telepítsél alkalmazásokat, főleg az Ubuntu tárolójából, mindenféle külsőből ne. A legmegbízhatóbbak közé tartozik például a Rendszerment PPA, mert nem építettem be keyloggert (nem mintha tudnék ilyen programot írni).
-
-
válasz
upszilon #32236 üzenetére
Ha nagyon kell, akkor lehet használni a Wine segítségével az IE-t is. De mielőtt ezt tennéd, próbáld ki az alábbi "cselt".
Nyisd meg a honlapot Operával, nyomj F12-őt -> Webhely beállításainak szerkesztése -> Hálózat -> Böngésző azonosítása, állítsad be az Azonosítás Intenet Explorerként-et. -
válasz
pinnacle #32228 üzenetére
Vagy abban a könyvtárban állj, ahol a futtatandó fájl van, vagy az elérési útvonalával add meg, különben ez lesz amit kaptál.
Ne haragudj, de ez tényleg vicces.
Nem mindenkinek felesleges a vírusirtó, de nekem speciel igen.
A Unity miatt nem ajánlott a mostani netbookos változat, majd csak a következő kiadásnál.(#32229) majkel: Nekem Acerem is van, tökéletesen megy rajta az Ubuntu, nem melegszik túl. A videóvezérlő nyílt meghajtója tehet valószínűleg róla, hogy jobban melegszik nálad. Ajánlott a zárt meghajtót telepíteni - már amennyiben van ilyen és lehet.
-
válasz
pinnacle #32211 üzenetére
Terminálba kell beírni, méghozzá az antivir-workstation-pers-3.1.3.4-1 nevű könyvtárban állva (ezt csomagoltad ki). Ebben a könyvtárban van egy futtatható install nevű telepítő szkript. Futtathatod ./-vel és sh-val is. Ha nem telepíti fel, akkor arra nem tudok megoldást, jómagam nem is próbáltam feltenni, nincs szükségem rá.
-
válasz
Dark Archon #32203 üzenetére
A testdisk nevű programmal lehet az eltűnt partíciókat visszanyerni, talán segíthet a jelen helyzetben. Egy Live Ubuntut indítva telepítheted és futtathatod.
(#32191) upszilon:
- Mert kiszedték.
- Mert bugos.
- Mert nincs jogod hozzá, adj magadnak rootként.
- Nem tudom, nálam nincs a leválasztás mellett a formázó utasítás.
- Mert nem lehet.
Remélem segítettem. -
válasz
lakatosturbo #32198 üzenetére
sudo apt-get install chromium-browser-l10n
Vagy a Synapticban rákeresel és kijelölöd telepítésre majd alkalmazod.
-
válasz
lakatosturbo #32195 üzenetére
Telepítsed a chromium-browser-l10n nevű csomagot.
-
1. A Linux az Ubuntu kernele (rendszermagja). Az Ubuntu tehát a Linux-kernelre épülő Linux-disztribúció.
2. Általában ésszerűbb kezdőként az Ubuntuval kezdeni, legalábbis én ezt ajánlom.
3. Elvében nem különbözik nagyon és eléggé egyszerű, particionálni tudsz a telepítővel is.
4. Ez a kérdés már nem olyan egyszerű, mindenkinek más és más a szimpatikus, ez ki is derült már régebben (volt már ilyesmi kérdés). Csak összezavarna a sok lehetőség így is. Egyelőre ismerkedj az alaptelepítés részeként érkező alkalmazásokkal, próbáld meg azokat használni, nem véletlenül válogatták pont őket össze. A Szoftverközpontban találhatsz még rengeteg más alkalmazást is, kategorizálva vannak és kis leírás is van mindhez, legtöbbjükhöz magyarul. Idővel, ha végigpróbáltad a lehetőségeket, úgyis megtalálod a számodra legmegfelelőbbeket. Ha WoW-ozni akarsz, akkor persze minimum lenne a Wine telepítése, amely lehetővé teszi a Windowsos programok futtatását (természetesen korlátozott mértékben). -
válasz
misirulez #32161 üzenetére
Az nVidia típusú videóvezérlő kártyádat nem látja a virtuális rendszer alatt, mert egy emulált hardvert lát és használ a rendszer. Arra hiába is szeretnéd telepíteni a fizikai hardver meghajtóját.
Indítsad a gépet, majd mikor elindult a Windows, kattints a virtuális gép ablakának menüjében az Eszközök -> Integrációs szolgáltatások telepítésére. Ekkor csatol egy CD képet, ami a virtuális meghajtóban meg is fog jelenni. Elvileg magától előjön a telepítő ablaka, ha nem tenné, akkor a virtuális optikai meghajtót megnyitva futtasd a VBoxWindowsAdditions.exe nevű fájlt. Mikor odaért a telepítő, pipáld be a Direct3D támogatást is. Ennyi lenne, indítsad újra az XP-t. -
Ubuntuban nem fogja betűjelesként megnyitni, mert ez nem az abc-ről szól, hanem a média tartalmáról. A Wine beállításainál a meghajtók fül alatt lehet beállítani ezeket amiket Te szeretnél. Néha egyszerűbb használni a PlayOnLinuxot, előredefiniált környezetek vannak benne programokhoz (nem csak játékokhoz).
-
Alapvetően a Wine segítségével lehet Windowsos programokat futtatni, de az nem egy emulátor, hanem egy kompatibilitást biztosító szoftverréteg. Általánosságban elmondhatjuk, hogy ha komolyabban akar az ember játszani mai, korszerű játékokkal, akkor az Ubuntu nem alternatíva. Egyébként meg lassabban, kevesebb FPS-el futnak ugyanazok a játékok, mint Windowson. Van azért pár jó natív játék is, ha csak hébe-hóba játszol, esetleg csak lövöldözni szoktál multiba, akkor itt is megoldható.
Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Magisk
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest