Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • quby

    senior tag

    Sziasztok!

    Van egy "kis" gondom plz help! A homserveremben van egy 1,5T-s vinyó ami tártérként funkcionál. Samba-val van róla 2 megosztás. az egyik storage (/home/storage/share) a másik backup néven fut. A share browseable és mindenkinek 777 joga van, a backup nem browseable és 750 joga van egy mappa kivételével (nemtudom ez számit-e) Ma reggel bekapcsolom a HTPC-t a ami irja hogy nem tud csatlakozni a share megosztáshoz, ez NFS-en kersztül megy(menne). Leülök a serverhez, és látom hogy a sahre mappa nem létezik (600GB hagynemondjam menyire fontos adatokkal) :Y :Y A backup létezik, de üres, kivéve azt az egy mappát ami 750-es volt. Azóta log-ban kutakodok de nem látok semmit. A samba log szerint 30-án kikapcsoltam a noti-t closed connection-el minden rendben, majd tegnap du már újboli bekapcsoláskorcanonicalize_connect_path failed for service storage, path /home/storage/share csak nem vettem észre mert onnan nem kellett semmi, de dél körül még távolról elértem az adott mappát. Ami a legaggasztóbb, hogy a df -h parancs kimenete szerint is majdnem töküres a lemez. :F :Y

    A kérdéseim a következők!:
    Logolja e valami az I/O műveleteket, mert syslogban nem láttam. Hol tudom logbol kideriteni mi történhetett, törlödött, vagy:
    Lehet-e valami filrendszer hiba ez? Ext2 (tudom nem azt kéne használni, de ez egy régebbi partició. Ha ez megoldódik mindnent megigérek :O ) egy késöbi sikeres adatvisszaállitás esélyeit rontom-e fsck-val?
    Milyen adatvisszaálitási lehetőségek vannak. Win alatt okos vagyok de linux alatt sosem csináltam ilyet. (elsösorban grafikus felület nélkül)
    Az OS ubuntu 10.04 server

    A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

Aktív témák