Hirdetés

Aktív témák

• mrcrnl

tag

Üdv!

Volna egy nagy gondom. Netbookra telepítettem Ubuntu Netbook Edition 10.10-et, az összes frissítés fenn van, de borzasztóan lassú. Bekapcsolás után kb 3 perc eltelik, mire használni tudom a gépet. Többnyire csak 3 szoftvert használok: Firefox (3.6.13), Skype (valami kicsi verziószámú béta a szoftverközpontból), valamint Teamviewer (legfrissebb a gyártótól). Nem lehet felgyorsítani valahogy az Ubuntut? Pl a rendszermemóriába feltölteni és ott tartani valamilyen fontos összetevőket, hogy ne kelljen mindig lemezről olvasni.
    Hardver: Atom N270, 1GB DDR2/800MHz. Az internet sebességgel nincs gond, mert letöltésnél átlag 630-650 kB/s a sebesség (elvileg 5Mb/s a netem). Böngészésnél is többet kell várni egy-egy oldal betöltésére, de egy 700MB-is ISO tizen-néhány perc alatt lenn van.
    Tegnap a frissítés kezelő 58MB adatot szedett le kb 2 perc alatt, amit utána közel fél óra alatt telepített fel. Ez szerintem baromi sok. A rendszerbe nincs belebuherálva.
    Fórumokat böngészgettem, de csak olyan leírást találtam, ahol a boot során betöltődő szoftvereket lehet ritkítani (a nyomtatási sort és a levelező klienst kilőttem, nincs érzékelhető változás).
    Van valami ötletetek?

Aktív témák