- Fotók, videók mobillal
- A nap színe: a vörös
- Elmentünk fotózni a Xiaomi 17 Ultrával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
Aktív témák
-
válasz
ntomka
üzenetére
Nah, egy jó időbe tellett a TrueCryptes konvertálás, de sikeresen megcsinálta. Nagy nehezen rájöttem arra is, hogy a létrehozott ext2_saved könyvtárban levő képet kitudom törölni simán, de magát a könyvtárat csak az alábbi paranccsal (mivel ez egy subvolume):
btrfs subvolume delete /media/truecrypt3/ext2_saved
Azért érdekes volt, hogy átnevezni meg simán tudtam.
A tömörítéses bigyulára én is kíváncsi vagyok, fel is csatoltam compress opcióval a cuccot. Mondjuk nem vok benne biztos, hogy ennyi elég, bár nem reklamált miatta, pedig ha hibás dolgot írok be, akkor nem csatolódik. Mindenesetre annyit látok, hogy míg ugyanaz a könyvtár méretileg ext4-ben 246,3 MB, addig btrfs-ben 245,9 csak.
Sebességteszteket majd megpróbálok csinálni, mindenesetre nem kell arra számítani, hogy gyorsabb az ext4-nél, legalábbis egyelőre biztosan nem. Inkább a funkcionalitása teszi napjaink egyik legkorszerűbb fájlrendszerévé a btrfs-t.(#28246) body007: ilyen nálam is néha előfordul, de nyomok egy Ctrl+Alt+(fél mm)egeret, aztán egyből jó lesz.
Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Latitude 3430 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- Dell Latitude 7300 Core i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest