Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy s25 ultra s-pen hiba
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Gyorsan tölt és lassan merül a Honor hosszútávfutója
- iPhone topik
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
Aktív témák
-
Sziasztok!
Tv-out üzembe helyezési problémám lenne.
A konfigom: Ubuntu 7.04, a legfrissebb verzió, ati 9200(rv280)-es kártya, egy szabvány 1024*768-as felbontásra képes tv 50Hz-en és egy olyasmi tv kimenettel a számítón mint egy PS/2 egér csatlakozója, nem tudom mi a szakneve.
Próbáltam már az ATI-s fglrx driverrel, de az alien alapból hibásan konvertálja az rpm-et, a xorg-driver-fglrx-el sem volt jó, próbáltam az ati driver által generált deb csomagok felrakásával, a firegl_public.c fájl patchelésével, de sehogy nem ment.
Aztán rájöttem, hogy nem tudom minek szórakozom az TAI driver felrakásával, ugyanis nekem csak az kell, hogy legyen tv-out-om, nem kell 3D!
Az egyik problémám az, hogy ekkor kell-e valamilyen fglrx driver(ubuntu alap, ati oldalán található vagy a xorg-driver-fglrx)?
Ha igen, melyik?
Mert az én kártyám csak a 8.28-as fglrx-ig támogatott s elvileg a xorg sem supportolja s mondjuk a xorg-driver-fglrx 8.34-es.
Ha simán bel lehet lőni csak az alap radeon driverrel ami van az ubiban akkor gondolom egy jól beállított xorg.conf kell.
Ebben tudnátok segíteni?
Bos, hogy bizonyos részeket kiemeltem, nem azért tettem, mert ''butának'' gondolnám a fórumtársakat, de már máshol is érdeklődtem és nem mindig volt egyértelmű, hogy nem kell 3D csak tv kimenet.
Nézegettem jó pár xorg.conf-ot, meg fórumokat, de már kezdek bedilizni tőle, meg fullra belekeveredni a beállításokba, ezért kérek segítséget.
xorg.conf-ot és pontos verziókat délután tudok írni akkor leszek otthon, csak gondoltam háta jönnek addig is tippek.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Hp Prodesk 600 G4/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest