Aktív témák

• lapa

veterán

üdv. komoly harcok után nagyjából megvagyok a migrálással 8.10-re, de van pár idegesítő dolog, amihez szájbarágós segítség kéne.

64 bit 8.10
    amd 780g alaplap
    beépített ati hd3450
    ati driver
    vga kimeneten monitor (1280x1024), dvi-n (hdmi-re) lcd tévé (1360x768)
    gnome
    usb bill

szóval:

1. a bill kiosztás magyar. a bill-en egy ideje elfelejt működni a numerikus rész, ami elég fájdalmas. gondolom restart segít, de nekem valami egyszerűbb megoldás kéne.

2. citrix kliens nem megy. megcsináltam leírás szerint, pontosan ugyanígy csináltam múltkor is, akkor működoött. most azt mondja, hogy a "launch.ica"-t nem tudja mivel megnyitni. próbáltam windowsosan rámutatni a szerintem szóba jöhető fájlokra, de semmi eredmény. elég szívás, mert emiatt egy külön wines notit kell járatnom egész nap, amire rdp-vel csatalkozom (gép a gépben a gépben, elég lol).

3. kiterjesztett asztallal próbálok dolgozni, ehhez a képernyő szélességeket összeadtam, a magasságok nagyjából jók. nem teljesen sikerült a művelet, kitalálta, hogy neki márpedig 6400x1024 van.

valszeg ebből deriválódnak az alábbi anomáliák:

4. alapesetben a vga monitor van csak bekapcsolva induláskor. a login képernyőből csak pár 20 centis betű látszik, szét van csúszva az egész. nem is látom mit írok be.

5. rendben betöltődik a monitorra az asztal, a felbontás is OK, a két panel is a helyén. ha ekkor bekapcsolom a tévét, akkor pillanatra elsötétül a monitor, majd valami béna felbontású képernyőt kapok. ekkor visszaállítva a felbontást az egyetlen nekem jó lehetőségre (6400x1024) a felbontás megjavul, de a két panel átugrik a tévére, minden alkalommal vissza kell huzigálni a monitorra. elég szívás. a felbontást a beépített gui-val csinálom.

megköszönnék minden segítséget. kérem, hogy ne valami bogarászós linket adjatok, abból már van elég nekem is. eleget küzdöttem vele eddig, szeretném gyorsan feltenni az i-re a pontot ha ez lehetséges.

Aktív témák