Aktív témák

• Xmodule

őstag

Na a felbontáson sikerült állítanom egy restart után. Viszont egy valamit mondjatok meg! Mert ez nálam ubuntuban már több éves örök rejtély. Szóval miért nem képes megjegyezni egy egyszerű felbontást? Miért van az hogy minden egyes bejelentkezéskor vagy ujra inditásnál be kell állitani a megfelelő felbontást. Egyszerűen nem értem. Nekem 2 monitorom van. Pirimary CRT 1152x864@85Hz en Secundary meg egy TFT 1152x864@60Hz en. Egyszerűen mikor ujra inditom akkor csak a CRT kapcsol be és az sem 1152x864@85Hz en. Az Nvidia X server Serrings ben állitottam be rendesen. Jól is megy. Mikor menteni szeretném azt írja hogy nem lehetséges felülirni a xorg.conf filet. OK. Akkor megprobáltam ugy, hogy elmentettem a dokumentumokba. Kijelentkeztem X ből. Nyomtam egy CRTL+ALT+F2 őt ott sudo mc átmásoltam a dokumentumok/xorg.conf ot ami ugye elvileg a helyes beállítás az etc/X11/xorg.conf helyére. Felül írtam. Kiléptem. Lépek be ujra X re. És megint a régi rossz felbontás van. És ugyanugy nem megy a másodlagos monitor. Valami ötlet?

Aktív témák