Keresés

Aktív témák

• tco99

csendes tag

válasz TudorVigyor #19 üzenetére

Megint megoldódott a probléma! :) Beraktam egy egy kölcsön Pinnacle PCTV Stereo-t a gépbe és mikor az tökéletes képet eredményezett, elhatároztam, hogy odaadom a macskáknak játszani a Leadteket (http://mycats.uw.hu).
    Aztán meggondoltam magam és visszaraktam az alaplapba és az csodák csodája meggyógyult, sehol semmi csík. A winchester begyorsult TC-ben 35000-rel másol egyik particióról a másikra. Olyannyira jó a kép, hogy kétszeres sebességen történő DVD írás közben sem csíkozódik! :)

És még mondják, hogy csodák nincsenek. Dehogyisnem! :)

Bár a TV tunert szorongva használom, nehogy megint csíkozódjon nekem :)

• tco99

csendes tag

válasz _Volkovy_ #16 üzenetére

Sajnos mégsincs Happy End. Két nap után a kép visszacsikozódott, pedig semmit nem változtattam :
    Érdekes, ha megy a defrag, vagy a spybot nyúzza a vincsit,akkor totálisan jó a kép. Ez mitől lehet? Nem fordítva kellene lennie? Nagy lemezműveletnél esne szét a kép?

• tco99

csendes tag

Köszönöm a sok hozzászólást!

Megoldódott a probléma, átraktam a vincsit egy olyan szálon lévő tápcsatlakozóra, amin semmi nem volt fogyasztó.

Na ezt jó elmondtam! :) Szóval a 420-as tápon - a régi 300-asomtól eltérően, melyen csak kettő - itt 3 szál van, amire köthetem a vincsiket és egyébb meghajtókat. Én csak kettőt használtam fel, a harmadik csak úgy lógott magában. Erre a harmadikra csatlakoztattam a vincsit és csodák csodája kitisztult a kép. Nem nagyon értem miért ugyan, de működik! :)
    Sajnos a Barracudám sebessége nem nőt, ugyanolyan lassú, mint volt :

• tco99

csendes tag

válasz eziskamu #2 üzenetére

Újratelepítettem a Windowst, nem hozott változást. Átraktam másik slot-ba a kártyát, az sem. Alaplapi meghajtó progiként a Via Hyperion van fent, a legújabb. Processzort, tápot és hűtőt cseréltem egyszerre. A táp Chieftec 420W-os. Az alaplap MSI KT4 ULTRA. Frissítettem a BIOS-t is...
    Tanácstalan vagyok

• tco99

csendes tag

Üdv!

Régóta nem használtam a Tv tunerem (Leadtek Winfast 2000 XP), de miután a processzort kicseréltem kipróbáltam.
    Elkeserítő milyen képet adott:

Az új proci 2500+ AMD, Titan rézbetétes D5TB hűtővel. Csak a kép vacak a hang tökéletes.
    További érdekesség, hogy csak a mozgó kép elmozduló részei változnak. Tehát, ha a kábeltévé képújságját nézem (ami nem változó, hanem egy statikus kép), a hibajelenség megszűnik, ha egy arc van a képen és a szája mozog, akkor csak ott mosódik el a kép. Ha rohangál Teal'c a Nox-on, akkor ő is láthatatlanná vállik annyira elmosódik a kép...
    Olyan mintha Divx-et rosszul tömörítenék... Illetve olyan, mint CD írás közben, akkor is hasonlóképp csikozódott a kép. Viszont ha rögzítem a műsort a felvétel ideje alatt a kép majdnem tökéletes.
    Megnéztem a vincsit, bár nem t'om mennyi köze van hozzá, az is baromi lassan mozog. 4500KB/sec egyik particióról a másikra a másolás, pedig Seagate Barracuda IV. 7200 rpm...
    Ha valakinek van kedve segíteni, icq-n is diskurálhatna velem.
    Előre is köszi!

Aktív témák

Hirdetés