- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
net84
őstag
nekem is ilyen kártyám van, aképhibát nálam a kábel típusa okozta, ugyanis nem megfelelő neki az újfajta koaxkábel. A másik gond az volt, hogy win újratelepítés után állandóan lefagyott kb 1 órás használat után. format c:
A fagyás megszünt.
A kártya gyári hibája, hogy az apró adáshibát is feljavítja és így nem apró, hanemhatalmas lesz. Ha esetleg a probléma újra előjönne, próbáld ki, hogy kicseréled először a koax végén a dugót (ügyelve a tökéletes árnyékolásra), ha hibás ez után is, akkor szerezz be egy régitípusú koaxot (azt a kemény és jó vaskos fehéret), ennek segítenie kell. :)) -
tco99
csendes tag
válasz
TudorVigyor #19 üzenetére
Megint megoldódott a probléma! :) Beraktam egy egy kölcsön Pinnacle PCTV Stereo-t a gépbe és mikor az tökéletes képet eredményezett, elhatároztam, hogy odaadom a macskáknak játszani a Leadteket (http://mycats.uw.hu).
Aztán meggondoltam magam és visszaraktam az alaplapba és az csodák csodája meggyógyult, sehol semmi csík. A winchester begyorsult TC-ben 35000-rel másol egyik particióról a másikra. Olyannyira jó a kép, hogy kétszeres sebességen történő DVD írás közben sem csíkozódik! :)
És még mondják, hogy csodák nincsenek. Dehogyisnem! :)
Bár a TV tunert szorongva használom, nehogy megint csíkozódjon nekem :) -
TudorVigyor
aktív tag
Nálam noname tuner P2-es alaplapban csíkozott, kivéve amikor a procihasználat 100%-on volt... Egy későbbi alaplapcsere megoldotta.
Ja: a másik molex dugó a valóságban ugyanazon az 5/12V körön van gondolom a csífteken is, ezért kicsit meg is lepődtem, hogy ez oldotta meg a problémát... -
tco99
csendes tag
-
_Volkovy_
nagyúr
Mindig szerettem ha happy end a vége a topicnak.
[Szerkesztve] -
tco99
csendes tag
Köszönöm a sok hozzászólást!
Megoldódott a probléma, átraktam a vincsit egy olyan szálon lévő tápcsatlakozóra, amin semmi nem volt fogyasztó.
Na ezt jó elmondtam! :) Szóval a 420-as tápon - a régi 300-asomtól eltérően, melyen csak kettő - itt 3 szál van, amire köthetem a vincsiket és egyébb meghajtókat. Én csak kettőt használtam fel, a harmadik csak úgy lógott magában. Erre a harmadikra csatlakoztattam a vincsit és csodák csodája kitisztult a kép. Nem nagyon értem miért ugyan, de működik! :)
Sajnos a Barracudám sebessége nem nőt, ugyanolyan lassú, mint volt : -
Cathfaern
nagyúr
Akartam mondani, hogy nem nagy gépről, hanem inkább gyenge tápról van szó, de akkor láttom, hogy Chieftech 420W-os...az azért nem valószínű, hogy gyenge :) Amit érdemes mepróbálni, hogy berakni egy másik, lehetőleg minél hasonlóbb gépbe. Esetleg visszarakni a régi processzort, s megnézni azzal.
-
zsolt501
nagyúr
Ezt nem fogja tudni megoldani mivel több mint valószínű mint nállúnk tulfeszt kapott az antenna bemenetröl a kari nállunk ez volt vihar volt és egyszer csak ilyen lett a kép.
Ha nállad a vincsi csinálja a fesztivált akkor érdemes ellenőrizni a konektor földeltségét is mert a haver nál volt ilyen gond hogy ha ment a vincsi szar lett a tunerkártya képe miután leellenőrizte a földelést és kijavította megszűnt a gond. -
tray
aktív tag
Bazze ha szerinted ''hűlyeség'', akkor mondj jobbat!
Mivel magyarázod, hogy plusz egy vinyóval csinálja, de egyébként nem, he? Persze, gondolom jön a Maxtor szöveg...
Nálad mit cseréltek? Ha ragaszkodom az elméletemhez, azt mondhatom, hogy az új cuccod jobban tűri a zajt.
Szerk: ''egyébként meg nagy gépbe'' - elég lenne a tápot lecserélni.
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
Ez akkora hűlyeség most akkor nagy gépbe már be sem lehet teni?
Itt a karinak a tuner része sérűlt nekem kicserélté szó nélkűl és nekem is ugyan ilyen volt a kép szóval nem hinném hogy zavarná a proci vagy a vincsi mert nállunk is hasonló a felálás és nálunk semmi gond a csere óta. -
tray
aktív tag
Ehhe, nekem MSI KT3 van, a tuner Hauppage, és nekem is jönnek néha a csíkok.
Általában akkor jönnek, ha berakom a rack-es vinyót.
Előzőekből, én tápfeszre gyanakszom. Nálad nőtt a proci fogyasztása, nálam pedig akkor jelentkezik, ha plusz egy vincsi terheli a kört.
FIGYU! Próbáld már ki, hogy leveszed a proci órajelét mondjuk 800-ra (azt hiszem, ezt még lehet BIOS-ban)!!! Kívácsi vagyok... -
tco99
csendes tag
Újratelepítettem a Windowst, nem hozott változást. Átraktam másik slot-ba a kártyát, az sem. Alaplapi meghajtó progiként a Via Hyperion van fent, a legújabb. Processzort, tápot és hűtőt cseréltem egyszerre. A táp Chieftec 420W-os. Az alaplap MSI KT4 ULTRA. Frissítettem a BIOS-t is...
Tanácstalan vagyok -
eziskamu
addikt
Nekem hasonlókat csinált, de nem ennyire durvákat egy selejtes via-s lap. a pci busz kezelése volt rossz. Amúgy mit csináltál procicserén kívűl? Volt-e windows újratelepítés? Volt-e kártya másik slotba rakása (esetleges irq ütközés)? Fel vannak-e tlepítve az alaplapi meghajtóprogik?
-
tco99
csendes tag
Üdv!
Régóta nem használtam a Tv tunerem (Leadtek Winfast 2000 XP), de miután a processzort kicseréltem kipróbáltam.
Elkeserítő milyen képet adott:
Az új proci 2500+ AMD, Titan rézbetétes D5TB hűtővel. Csak a kép vacak a hang tökéletes.
További érdekesség, hogy csak a mozgó kép elmozduló részei változnak. Tehát, ha a kábeltévé képújságját nézem (ami nem változó, hanem egy statikus kép), a hibajelenség megszűnik, ha egy arc van a képen és a szája mozog, akkor csak ott mosódik el a kép. Ha rohangál Teal'c a Nox-on, akkor ő is láthatatlanná vállik annyira elmosódik a kép...
Olyan mintha Divx-et rosszul tömörítenék... Illetve olyan, mint CD írás közben, akkor is hasonlóképp csikozódott a kép. Viszont ha rögzítem a műsort a felvétel ideje alatt a kép majdnem tökéletes.
Megnéztem a vincsit, bár nem t'om mennyi köze van hozzá, az is baromi lassan mozog. 4500KB/sec egyik particióról a másikra a másolás, pedig Seagate Barracuda IV. 7200 rpm...
Ha valakinek van kedve segíteni, icq-n is diskurálhatna velem.
Előre is köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest