Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zola007
veterán
válasz
THoMZoNE #2046 üzenetére
az U jelentem normál SIM-es
nem azért nem megy bele, hanem olyan keskeny a hely hogy már a turbo sim-em nem fér be a szolgáltatói kártytával együtt.a Vodás részt sem értem, mert nekem olyan vodás Sim-em van, ami működik turbo simmel.
Jelen pillanatban is itt pihen a zsebemben egy T-mobilos Samsung turbosim+Voda kombóval, hívás, 3G, minden megy vele.
Szóval ennek függvényében újra feltenném a kérdést: Sola-val működik-e a turbo sim bármilyen kártyával? -
LM02
tag
válasz
THoMZoNE #2007 üzenetére
Már szereztem is egyet!
A térerőt mutatja a teló, ha GSM hálózatot választom és az adatforgalom le van tiltva.
Sajnos azonban telefonálni nem tudok vele, mert azt írja, hogy nem vagyok regisztrálva a hálózaton.A Turbo kártya sárga, sarokban egy kis chip szerűség.
Mit lehetne tenni még esetleg?
-
-
emitter
őstag
válasz
THoMZoNE #1917 üzenetére
igen, ma reggel vissza is mentem (miután tegnap nagy nehezen ki tudtam szedni), visszaadták szó nélkül és talán javítják is majd a Turbo-sim adatlapon a kompatibilis készülékek listáján..
az mit jelent hogy ez már nem függetleníthető? sehogy sem, vagy csak turbo-simmel nem, vagy ezzel az arany-színű turbo simmel nem? Mert azt olvastam (talán épp ebben a topikban) hogy az újabb készülékek már csak egy fekete turbo-simmel működnek, ami viszont jobb is, mert nem kell vagdosni a SIM-kártyát.. akkor most mi az igazság?
-
Gege94
tag
válasz
THoMZoNE #1909 üzenetére
Értem és köszönöm a válaszodat
De közben azért nézegettem az oldalakat és itt az egyik Zte Blade III-as fórumban ezekbe a sorokba akadtam.
""""Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
"A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
- SIM kártya
- SIM kártya kora-állapota
- földrajzi helyzeted
- toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
- az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
- központi szerver
- telefon
- telefon szoftvere
- telefon antenna
- turbosim fajtája
Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
- fehér (minden rendben)
- szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
- fekete (tiltott, kitiltott számok)"
A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket! """"""""Ezeknek van valóság alapja? Ezeket olvasva az ember joggal gondolhatja, hogy mégse annyira jó ez a dolog, főleg ha letiltják a telefont. Esetleg vannak ellenérvek ezekkel szemben?
-
easy...rider
őstag
válasz
THoMZoNE #1897 üzenetére
Másik készülékekkel próbálom.
Most L700 működik nekem, Vodafone függö, T-Mobile sim van benne
Azt nem tudom hirtelen hogyan sikerült életre kelteni. Talán egyik turboval és egyik simet nem ment, aztán nyomtam egy factory resetet (*2767*3855#), aztán beletettem másik turbóval és egy másik simet, és azóta megy. Csak nem merem kivenni, nehogy megbolygassam a rendszertDe most másik készülékről lenne szó, próbáltam Samsung SGH-X510, SGH-B100, LG U230. Korábban működött mindegyikben a turbo Voda és T-mobile simekkel, azóta SGH-B100 megmakacsolta magát valamiért, viszont turbo+telenor nem működik egyikben sem
-
easy...rider
őstag
válasz
THoMZoNE #1876 üzenetére
Fejlemény Samsung SGH-L700 kapcsán. Kipróbáltam egy újabb Turbo SIM kártyával, ennek eléggé puha volt az alapanyaga, kinézetre pont olyan mint a fentebb linkelt. Ezzel a másikkal, működik! Huawei Y200 -ban még nem próbáltam, ha kipróbálom, majd jelzem a tapasztalatokat
-
easy...rider
őstag
válasz
THoMZoNE #1624 üzenetére
Szia!
Azt szeretném kérdezni hogy az arany színű alatt arra gondolsz ami nálad a képen, a három közül közepén van? Arra a "csonkolt kivágósra"?
Mert Huawei Ascend Y200-zal akarnám én is használni, és érdekelne hogy melyikre is gondolsz, mert a bal oldaliból van nekem, még régebben vettem. A kivágós, de teljes felületűből van nekem. -
-
mikor
csendes tag
válasz
THoMZoNE #1827 üzenetére
Hello,
Amint látom, legutóbbi hozzászólásodnál már tényleg kategórkusan kijelentetted, hogy Vodás SIM-el egyáltalán nem megy a dolog. Ez az egész tényleg csak abból fakad, hogy a Vodafone kifejezetten gagyi SIM-eket árul (bár még szemre is puritánabbak az érintkezői is, amolyan "csökkentett módnak" néz ki) vagy az ő fajtája védett mindenféle TurboSIM megoldással szemben, vagy hogy van ez?Sajnos én épp egy T-Mobile-os Sony Ericsson Elm-el szeretném használni Vodásan, az előfizetésünk pedig flotta kedvezményes. Amúgy, ha Telenorral próbálkoznék, működne az Elm-el? (A flottás részét külön nem értem: mi az, hogy "főleg, ha flottás?" Itt nem csak egy induláskori hálózatba kapcsolódásról van szó?)
Köszi!
-
Bernath
tag
válasz
THoMZoNE #1822 üzenetére
Helló!
Egy kis félreértés van asszem
Az internetbeállítást amennyiben MMC 001 hagyom a többi beállítást a szolgáltatónak megfelelően adom meg,akkor el lehet menteni s müxik is csak ezt az fránya adatroamingot be kell kapcsolni,s ez idegesít egy kicsit, mert elvileg ez a funkció azt jelenti,hogy idegen hálózaton is netezhetek s itt az ellentmondás pannonos hálózaton pannonos kártyával barangolok idegen hálózaton.
-
frederick01
csendes tag
válasz
THoMZoNE #1801 üzenetére
@THoMZoNE
Nem, nem menti el, mindig beállítja magának újra.@TheSCRiN
A repülő mód sem segített, a kártya cseréje tudomásom szerint akkor ingyenes, ha valamilyen indokkal szeretném lecseréltetni, viszont bele van vágva, szóval valószínűleg vissza sem veszik, újat igényelni meg van vagy 5ezer forint. Ez lenne az utolsó lehetőség, előtte megpróbálom más módszerekkel, de lassan nem lesz mit megpróbálni. A teljes függetlenítésen is gondolkoztam, de a garanciavesztés miatt ez kizárva számomra.Azért köszönöm a segítséget!
-
frederick01
csendes tag
válasz
THoMZoNE #1799 üzenetére
A SIM kártya 2008. októberi, a telefonnak meg van egy olyan idegesítő tulajdonsága, hogy minden újraindításnál alapértelmezetten WCDMA üzemmódba teszi magát, hiába volt "csak GSM" előtte beállítva. Miután elindult, kézzel átkapcsoltam GSM-re, de ugyanúgy nem tud csatlakozni a T-mobile hálózatra.
-
-
lolchief70
aktív tag
válasz
THoMZoNE #1783 üzenetére
Köszi!
Te foglalkoztál/foglalkozol ilyesmivel?Ez a két microsim egy adapterben felkeltette érdeklődésem.
Technikailag ha T függő a telefon, de két T-s kártyát raknék bele működhet?
Az adapter úgy írják sim méretű lesz. Youtube-on láttam videót róla, HTC desire és más készüléknél ot faintul működött. -
pengeking
csendes tag
-
MONTERO
csendes tag
válasz
THoMZoNE #1749 üzenetére
Üdv!
Köszönöm megtisztelő válaszod, megértettem...persze ez nem vigasztal, mert így valószínű, hogy a SIM új kora miatt ez esetben pechem van...tehát marad a függetlenítés, ami sajnos most még nem aktuális (voltam 3 helyen is megérdeklődni) mert ez év elején jelent meg ez a típus...de nem reménytelen a helyzet csak érdeklődni kell és van rá esély, hogy az év végére megszerzik a szoftvert amivel függetleníteni lehet.
Ja....a Vodafon 20.000 HUF minden további nélkül függetlenítené, hát kapják be... -
Horhe13
csendes tag
válasz
THoMZoNE #1687 üzenetére
Köszi!
Közben kipróbáltam: nálam ki van választva a "Csak 2 G hálózat", mégsem ment simán a roaming, ki kellett venni a kártyát, áttenni a függetlenbe, megnéztem, hogy hová csatlakozott, majd vissza a vodásba a sim a turbóval és azzal már konkrétan a Wind-hez próbáltam csatlakozni, ami pár mp után sikerült is. Hazaérkezéskor ugyan ezt végig kellett játszani. "Határátlépéskor" nem kapcsoltam ki, hanem "Repülő üzemmódba" állítottam, de ennek, sztem nincs jelentősége.
Másoknak, okulásként, ha már volt róla szó, akkor bocs! -
Horhe13
csendes tag
válasz
THoMZoNE #1685 üzenetére
Köszi! Kipróbáltam a vágás mentessel, a simet elfogadta, de a "Keresés"-nél tovább nem megy, hálózatválasztásnál, új keresésnél azt írja, hogy nem elérhető, kézi és automatikus módban is. Kapja be a voda. SE k550i a készülék egyébként.
Arról van-e tapasztalat, hogy külföldre érve ki kell-e választani a sim hivatalos roaming partnerét kézileg, vagy megtalálja magától ügyesen a jót? Tnoros sim, vodás okossal, Olaszország. -
szemtelen
tag
válasz
THoMZoNE #1664 üzenetére
Szia
Thx a választ!
Még egy kört futok a vágásmentésért, a sajátomat simán vágom (telefonostól is akárazzal nincs gond, de egy kört megér hátha megy, ha nem, akkor marad a vágás.
Szóval beüzemelem, 3g ki, utána kicsit várok, stb és mehet a 3g be?
Illetve ha kikapcsolom a telefont és vissza akkor is lehet ebből bajság?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged