Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Megjelent a OnePlus 13T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zebu
addikt
Hm kicsit összezavarodtam. Mi egy szifont vettünk tőlük októberben. Akkor most várhatom, hogy tiltják vagy követelik vissza? Most hallok először erről a bérleti dologról. Tök nem találtam erről semmit a weboldalukon.
Bár ez alapján a bérlésről a biróság döntése még májusi határozat: https://www.telespiegel.de/news/20/gerichtsurteil-handy-kostenfalle-turbado/
-
atus72
őstag
Egy gyártótól miért nem lehet lekérdezni hogy hol vásárolták meg az adott telefont IMEI alapján? Ragozni lehetne ezt sokáig ..
-
atus72
őstag
Én alapvetően a bolti/gyári garait nem értem és valaki világosítson fel
Most itt arra próbálják kihúzni a dolgot hogy szürkeimport meg ÁFA-csalás, ok, de
1. valahol ezt a telefont megvették a GYÁRTÓTÓL!
2. ebből fakadóan van rá gyári garancia, miért hajt el egy gyári szervíz?
Ez most nem Turbado-s probléma, hanem úgy általában.
Ha kiderül hogy például e telefonomat a Turbado Németországból hozta be akkor miért is nem tudom ott javíttatni ha már itthon nem? Vagy tudom?
Hogy lehet megtudni (költő kérdés) hogy ténylegesen hol vette az adott kereskedő a telefont, melyik országban?
Azt gondolom hogy a gyártók meg az importőrők (nem csak a hazai) bekaphatják
Az EU minden szarral foglalkozik, ezek közé ennek is bele kellene férnie hogy nincs olyan hogy bolti meg gyári gari ...
Most legalább addig eljutottunk hogy 2021-től sávos KÖTELEZŐ jotállási idő lesz 1-2-3 évvel. -
Nxn908xxx
őstag
Pont két hete vettem tőlük egy redmi note 8 pro telót, ez volt az első (és utolsó) vásárlásom tőlük. 4,9-es értékelésük volt és az egyik legjobb áruk.
-
válasz
lalika740 #28 üzenetére
Nehéz ügy, én sajnálom azokat akik nagy nehezen összerakták a pénzüket és most se pénz se telefon. Nem is akarok utólag okoskodni, még Sony Ericsson-os nyomógombós telefonok idejében vettem sufni GSM-től telót és amikor bajom volt a telóval az volt nekik a szervíz, hogy szoftvert frissítettek rajta miközben a töltö csatlakozóval volt baj. Azóta kerülöm a bolti gaaranciát de hallottam már, hogy a hazai szakszervizek is szarok, legalábbis némelyik. Jól utána kell járni a dolgoknak, én régen pont a hazai szakszerviz híre miatt nem vettem Sony-t.
-
joey04
titán
válasz
TheBikerider #6 üzenetére
Előbb-utóbb mindegyik zug gsm bolt így fog járni.
és szerencsére mindig jönnek majd újak.
-
Wade0303
aktív tag
Dehogy cserélik az Apple-t, ez is az alma szektások egyik agyszüleménye, tipikus urban legend. A haverom vagy 4x cseréltette az ősrégi iphone-ját -ami kb 3-4 éves modell volt amikor a szolgáltatónál megvette -tehát már eleve ez is gyanús-, minden alkalommal olyat kapott aminek volt valami apróbb hibája, egyértelműen olyan eszközöket kapott amitől elálltak mások és ezért volt "raktáron". Lehet, hogy nyugaton komoly szolgáltatása van az Apple-nek, de ez itt Magyarország ahol addig vagy jó amíg fizetsz a termékért. Ha később bármi problémád van onnantól jön a szívás.
Nincs itthon egyetlen megbízható webshop sem, de még a szolgáltatók is ügyeskednek meg az esetek túlnyomó többségében Telemaxnál köt ki a gariztatott készülék márkától függetlenül aminél ótvarabb sufni szervíz nem nagyon létezik.
Engem is szó szerint virtuális lincselés ért még pár hete mikor leszóltam a Turbado-t, jöttek a hívők, hogy ez bizony a legmegbízhatóbb üzlet.Gyártótól közvetlenül kell rendelni (pl. Apple-nél, OnePlus-nál megoldható), vagy Amazon, illetve néhány nagyobb német webshop ami kiszállít ide. Ennyi lehetőség van ebben az országban. Aki meg nem tud alap szinten sem angolul és emiatt fél bármit is külföldről rendelni annak marad a szürkeimportos simlis magyar webshop ami fizetés után 2 hónappal lehúzza a rolót. De legalább magyarul írják a levelet...
-
lalika740
aktív tag
Láttam nahát hogy milyen okos az az ember főleg így utólag meg úgy hogy nem kell fizetnie a telefonkert mert megkapja ingyen akkor én azt mondanám vegyenek a hivatalos forrásokból.Csak Magyarország ön nincs mindenkinek annyi pénze és számít az az 50 ezer egy csúcs mobilnál.Foleg amennyi pozitív értékelése volt a turbadonak.
-
lalika740
aktív tag
válasz
janeszgol #14 üzenetére
Hát hozzám.jöhet vagy küldhet bármit tuti nem adok semmit de mondom ez biztos hogy csak azért volt hogy elsumámolják a befizetést Áfa.Egybkent mint lejjebb írják jó cég volt tényleg az volt sose volt velük bajom pedig rengeteget rendeltem tőlük valami nem volt jó rögtön visszadták az árát vagy le lehetett vásárolni.Komunikacioban is azonnal válaszoltak az árak meg jól voltak könnyű utánna már okosnak lenni hogy nem.szabad ilyen helyekről vásárolni.Több évre visszamenőleg megnéztem és mindig komoly jó értékelések kapott nem 5 db ot hanem Rengeteget.
-
szkaroly
senior tag
Az egész ügyben az a legérdekesebb, hogy agyon lettek dícsérve itt a fórumban is sok helyen. A Poco X3 fórumban van aki még most is amellett kardoskodik milyen jó cég volt. Nyilván akik az elmúlt 1 ill. 2 évben ott vettek valamit és most imádkoznak hogy garis probléma ne jöjjön elő, azokat nem vígasztalja milyen jó cég volt. (Kár érte, kiváló ügynök volt!
) A dolog másik oldala persze az, hogy sok mindent meg lehetett kapni náluk amit hívatalos forrásnál nem. És nemcsak Xiaomi telókról van szó. A huaweiblog adott ugye hírt az egészről először, megkérdeztem tőlük, a P30 Pro New Edition-t honnan lehet gyári garival megvenni, erre persze azonnal megnémultak, a nagy mellénynek azonnal vége lett.
-
Elég egyértelmű szvsz, hogy nincs garancia. Ha fizetsz akkor javítja a hazai szervíz. Én emagtol vettem egy LG-t és a hazai szervíz hozzá sem akart nyúlni, mint kiderült Romániába vitte a futár akit eMAG küldött aztán azt nem tudom, hogy ott ki javította de szerencsére jól megcsinálták. Sajnos kutya egy világ van, ott vernek át ahol tudnak.
-
atus72
őstag
Ha Apple akkor mindegy honnan van és hivatalosan gariban cserélik? Mik vannak, hmm...
-
atus72
őstag
válasz
Viktor0610 #18 üzenetére
"Nem vállalják, vagy garancián kívül, fizetős keretek között végzik el neked a javítást."
vitaiindítónak szánom, de ha egy gyártó legyárt valamit akkor nem kurvára mindegy hogy mennyiért kerül a végfelhasználóhoz?
ők gyártották, kötelesek garanciában javítani, nem selejtet adtak el féláron hogy emiatt ne legyen rá kötelező gari.
Hogy van ez?
(nincs garis ügyintézésem, nem ezért "sírok", csak ezt a gyári/bolti gari dolgot sosem értettem) -
-
atus72
őstag
válasz
janeszgol #16 üzenetére
Én nem aggódom emiatt, ami nálam van az az enyém.
Mindenesetre ekkora átbaszást már rég láttam
Az inkább kérdéses, hogy gari esetén mi lesz, remélem nem kerül rá sor.
Én csak röhögök magamon mert eddig soha nem rendeltem ilyen helyről, csak most úgy voltam vele hogy az ÁFA-t nem tudom visszaigényelni (KATA) így olyan helyről veszem ahol olcsóbb, mivel kurva jó értékelése volt a cégnek (gariintézés stb) 2 év garit vállaltak rá
így emiatt döntöttem hogy végül tőlük veszem, ja és ott volt raktáron mindkét termék (telo + robot porszívó) amit vettem -
lalika740
aktív tag
Sziasztok sajnos úgy néz ki tényleg vége,tuti hogy innentől kezdve a garancia ugrott sajnos én is sokat vásároltam tőlük sokat el is adtam így nagyon kellemetlen beszéltem az itthoni főnökkel ők nem tudtak róla de az anyacéget megbüntették Csehország van és bezáratták.Mivel valószínű mind szurkeimportos volt minden így nem fogják a gyártók megcsinálnia cégek én se értem miért mert ők gyártották de ez van.Nem értem a legjobban menő web áruház volt a minőséitése is 4.8 csillag volt és egyik napról a másikra ugrott akkor minden.Nekm is majdnem minden muszaki dolgom tőlük van itthon de nem tudok mit csinálni.Pedig én meg jóba is voltam velük nagyon a sok vásárlásom miatt.Tanácstalanul állok.
-
atus72
őstag
Az még nem derül hogy most előremenekültek valami bírósági döntés miatt, vagy volt valami konkrét eset és emiatt csukták be az egészet, de nagyon fura
:
Amúgy ezt az egész gari kérdés valahol rohadtuul nem értem, ha van egy gyár aki terméket gyárt akkor van kötelező jótállás, az hogy ez milyen úton hova mennyiért jut el és milyen adót vámot csalnak el nem szabadna hogy érintse azt hogy a keszüléket a gyártónál megjavíttathasd, ez nyilván egy naív elképzelés, de hol a hiba a logikámban? -
StLui
veterán
Nem értem ezt a bérlet dolgot, volt akitől visszakérték a telefon árát? MIlyen adótrükk lehet benne, hogy kvázi bérbe adták a telefonokat
-
atus72
őstag
fasza, 2 hónapja (eddig egyszer az életben) vásároltam ilyen helyről (telo + porszívo), erre tessékAkkor lehet imádkozni hogy ne legyen baja a készüléknek.
-
janeszgol
félisten
Pf. Néhányan annyira hittek ebben. Hogy csere gari, meg nagyon megbízhatóak. Jah. Mint a többi GSM trutyi.
-
Az igen!
Addig jár a korsó a kútra.....(míg be nem vezetik a vizet)Előbb-utóbb mindegyik zug gsm bolt így fog járni. szürkeimportos, áfa befizetés mentes, külföldi behozatalú, kétes eredetű, külföldi szolgáltatóktól így-úgy beszerzett telefonokkal vannak megtöltve. Szerintem....legalábbis egyszer, mint vásárló, jártam úgy, hogy letiltott az új telefonom, amit vettem egy pesti gsm boltban. A tulaj elmondta, hosszas beszélgetés közepette, hogy honnan van a telefon, amit tőlük vettem...pislogtam nagyokat
-
igmond
tag
Egyik barátom telefonja garanciális javítás alatt áll, 1 hónapja lassan. Most fogalmunk sincs vajon mi lesz így a készülékkel. Valaki esetleg tudja, hogy magyar szerviz volt a partnerük, ha igen akkor melyik cég?
-
Dzsano
tag
Csak kérdezem: mi történt a Turbado-val? 2018-ban még díjat is nyertek, most meg megszűnt egy pillanat alatt? Ha valaki tud valamit róluk, kérem írja meg, nekünk beragadt egy komolyabb telefon ára előre kifizetve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest