Keresés

Aktív témák

• Bonika

csendes tag

válasz tocsa #28 üzenetére

Sajnos tévedsz... Elküldök az emiledre egy .pdf file-t, a Micron honlapjáról szedtem le. Olvasd el (csak egy oldal)!

• Bonika

csendes tag

Kicsit utánajártam a memóriakérdésnek...
    Lehet hogy én vagyok béna, de a Kingston honlapján olvasottak szerint 266 MHz-es DDR RAM-ból csak CL 2.5-öst gyártanak...:(
    A legtöbb gyártónál amúgy is csak a CAS Latency van jelölve, a másik két beállítás (RAS to CAS vagy mifene, stb.) nincs, illetve 3-3 szokott lenni...
    Egyedül a Micron-nál találtam olyat, hogy 2-2-2, 2-3-3 illetve 2.5-3-3... Elvileg az utolsó 5 karakterből az első 3 számít a chipen (rendre 262, 26A illetve 265).
    Winbond CL-2: W942508AH-6.
    Samsung CL-2: K4H561638B-A2, K4H561638D-A2, K4H560838D-A2, K4H560438B-A2, K4H560438D-A2.
    A fentiek mind 256 MB-os 266 MHz-es modulok... Ha valakinek más gyártókra vonatkozóan is van ilyen infója, azt megköszönném...

• Bonika

csendes tag

Hi all!

A közeljövőben vennék új gépet, a fenti memóriatípussal. A gép valszeg húzva lesz, úgyhogy nem ártana, ha a RAM bírná...:) A kérdéseim:
    1. A 266 MHz-es memóriákból mit lehet ''kihozni'' tuning szempontból?
    2. Felmerült bennem, hogy 333 MHz-es modulokat vennék, a tuningolhatóság végett... Kompatibilisek a ''régi'' modulokkal (azaz mennek-e 266 MHz-en a 333 MHz-et nem támogató mobókban)?
    3. Mennyit jelent általános teljesítményben a CAS Latency értéke (azaz mennyi a CL 2 illetve 2.5 értékek közötti valós teljesítménybeli különbség)?
    A fentieken kívül: melyik márkát preferáljam, hol vegyem meg (pl. nem nagyon látok árjegyzékben CL 2-es modult...:( ), stb. Egyáltalán: mik a DDR RAM-okkal kapcsolatos általános tapasztalatok...

A válaszokat előre is köszönöm!

Aktív témák