- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Bonika
csendes tag
Kicsit utánajártam a memóriakérdésnek...
Lehet hogy én vagyok béna, de a Kingston honlapján olvasottak szerint 266 MHz-es DDR RAM-ból csak CL 2.5-öst gyártanak...:(
A legtöbb gyártónál amúgy is csak a CAS Latency van jelölve, a másik két beállítás (RAS to CAS vagy mifene, stb.) nincs, illetve 3-3 szokott lenni...
Egyedül a Micron-nál találtam olyat, hogy 2-2-2, 2-3-3 illetve 2.5-3-3... Elvileg az utolsó 5 karakterből az első 3 számít a chipen (rendre 262, 26A illetve 265).
Winbond CL-2: W942508AH-6.
Samsung CL-2: K4H561638B-A2, K4H561638D-A2, K4H560838D-A2, K4H560438B-A2, K4H560438D-A2.
A fentiek mind 256 MB-os 266 MHz-es modulok... Ha valakinek más gyártókra vonatkozóan is van ilyen infója, azt megköszönném... -
Bonika
csendes tag
Hi all!
A közeljövőben vennék új gépet, a fenti memóriatípussal. A gép valszeg húzva lesz, úgyhogy nem ártana, ha a RAM bírná...:) A kérdéseim:
1. A 266 MHz-es memóriákból mit lehet ''kihozni'' tuning szempontból?
2. Felmerült bennem, hogy 333 MHz-es modulokat vennék, a tuningolhatóság végett... Kompatibilisek a ''régi'' modulokkal (azaz mennek-e 266 MHz-en a 333 MHz-et nem támogató mobókban)?
3. Mennyit jelent általános teljesítményben a CAS Latency értéke (azaz mennyi a CL 2 illetve 2.5 értékek közötti valós teljesítménybeli különbség)?
A fentieken kívül: melyik márkát preferáljam, hol vegyem meg (pl. nem nagyon látok árjegyzékben CL 2-es modult...:( ), stb. Egyáltalán: mik a DDR RAM-okkal kapcsolatos általános tapasztalatok...
A válaszokat előre is köszönöm!
Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Autós topik
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest