- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
darál0w #21932 üzenetére
Szóval procifesz belőve, memófesz belőve ami a feszeket illeti ennyit állítottam.
Többi az FSB, és memó időzítés (CCL) is Auto akkor stabil és nem droop-ol.Fogalmam sincs miért van de így hajlandó működni
Memóriát nem sikerült rendesen kitesztelni de ez az én tudatlanságom eredménye.Viszont úgy látom nagyon stabil a Corsair.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Ja még annyit hogy nem tudom ez az élmény index mennyire reális..de minden esetre ugyan annyit kap mint a proci.
[link] -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
darál0w #21926 üzenetére
Nos nem tudom esetleg P5Q Deluxe tulajt érdekel e ilyesmi de tesztelgettem d.u és hát akkor kapok stabil rendszert ha kizárólag azt állítom be ami biztos és a többit a lapra bízom.
Proci fesz, memó fesz, időzítések, meg ugye az FSB-k, Sajna a memóriám nem igazán szereti ha húzzák..viszont a proci szépen dolgozik "bárhova" állítom.
Nyúztam egy órát a Blend-el meg a Small FFT vel is.(Ja és így nem is droop-ol semmit), Stabil mint a beton.(Minden időben)Ha fix értékeket állítok az alsó szekcióban a feszeknél egyből problémája van mindennel
Nem tudom hát nekem jelenleg így jött össze 440 x 8.5 (3,7Ghz), 1.3v csak a memóriával annyira meg vagyok elégedve hogy szívem szerint gyorsabbért nem cserélném le.
Birta még a 900at is szegény
Biztos lehetne még játszani vele, mondjuk 2,2őt adva..nem tudom.Asszem majd VGA ra gyúrok inkább
Köszönöm darál0w Atom Anti minden esetre a segítséged -
HartgeH3-2.8
addikt
Ami még fura hogy jelenleg is futó Prime 95 Small FFT tesztnél visszaveszi 1.240 re..
-
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
darál0w #21671 üzenetére
MCH az mi? Bocsi de ezt nem tudom.
Memóriáknak 1,9-et adva sikerült szorzot vissza 450-el 900Mhz el elérni
1:1 ben is.. igy van 3,8Ghz en, melegedés nincs 57-60 között van.(Terhelve)
Prime-ot csak Level5ig meg Orthos-t is csak level5 ig hagytam mert múltkor is egyből kidobta a hibát.
Honnan tudom hogy ez a beállításom most stabil? Teszteljek valamit még? ..vagy fussanak a tesztek 1-2 órát?SZerk: Memory 1Ghz en nem bootolt..Egy tesztet olvastam ott igaz gyári feszen és 5.5.5.12es időzitésen asszem 948Mhz et értek el vele stabilan.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Amit még anno csináltam hogy Core Temp szerint belőttem a VID-em biosba ami 1.3000
Tudom magas nem jó de ez van.Viszont nem hogy melegszik egyenesen fázik a processzor.
39 35 35 39 és ez nyáron is.. -
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok, akkor inkább itt teszem fel kérdésem mert úgy is nekem kell ezt zongoráznom.Nem igazán tuningoltam sose amit csináltam a gépemmel az annyi hogy 400as FSB re raktam 1:1 be és úgy megy kb egy éve 3,4Ghz en.Geil ramokkal semmit nem tudtam mozdulni, Corsair-el simán bootolt 4Ghz en de a teszteknél kifagyott.
Mivel kezdjek? Gondolom ramokkal, de hogyan?
Tényleg szájbarágósan meséljétek kérném szépem..
Anno azért drága volt ez a gép hogy esetleg valamit elcs..ek.De azért csábít a 4Ghz pláne ha tényleg tudják ezek.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Szia a szorzót amit írtál nem értem "400-as fsb, 1:1-es fsb:ram arány, tehát 2.0-ás szorzó"
Én 400as FSB vel 8.5 ös szorzót állítottam be..mellesleg az miért van a FSB Strap north bridge nél is be kell állítani 400ra? Ha azt nem állítom be akkor pl a memória 801Mhz hiába van a proci 400as FSB-n ez fura nem értem miért van..Lényeg az hogy nagyon sok mindennel teszteltem egész nap és nem fagyott le..játék alatt sem.Lényegében a többi beállítást nem értem ezért automatán hagytam.Gondolom a többit megoldja a lap.. -
HartgeH3-2.8
addikt
Igen köszönöm igazából úgy értettem mit tapasztalok kifagy újraindul esetleg OFF, de azóta egy 400as FSB vel sikerült elérnem egy stabil beállítást ami azt jelenti Proci feszt RAM feszt RAM időzitést állítottam és ezt az fsb strap to northbridge amit fixen 400ra tettem igy sikerült stabilan elsőre..Prime95, Orthos, Everest stabilitiy, ilyesmikkel teszteltem 1-2 órákat + pár játékkal de szerencsére nem fagyott ki..hőmérséklet béka segge alatt van.Szerintetek próbáljam meg 1:1 be 1066on járatni a memóriákat? Ha már gyárilag annyi..
Gondolom szorzóban kellene kevesebbet adni..
-
HartgeH3-2.8
addikt
Üdv, 1.360 V az még biztonságos egy procinak ugye?
Bocsi a láma kérdések miatt de mi a fene az a 24/7 es tuning?
Köszi
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
zoo8800 #11117 üzenetére
Köszönöm!
Ez azt jelenti az 1Ghz hogy még biztonságos? Nem fog majd újraindulgatni kifagyni játék alatt? Proci nem megy tönkre? vagy aki tuningol ezt be kell vállalnia? Én tényleg olvasok vissza de ahány gép annyi féle és bármihez kezdek nem műxik.ez a CPU VID is 1.1000 - 1.3000 lipi67 kollléga szerint azt jelenti alul lassú lomha de jól feszelhető és nem melegszik.(Valóban nem melegszik) szinte könyörögni kell neki, lassan már fázik..
Konkrétan 35-39fok windows alatt..(terheletlenül) 35
Biztos vagyok benne valahol a 13987-ik hsz ben van a megoldásom de hol tudnék valami jó beállítást találni legalább kezdésnek bioshoz? Jelenségek.. lekapcsol magától és csak táp OFF-ON ra hajlandó indulni vagy biosbol kilépve nem akar bootolni..harmadik helyzet játék alatt véletlenszerü időknél fogja magát és kifagy..vagy újraindul..pedig volt hogy csak a memóriához nyúltam..Valaki tudna nekem ebben érdemben segíteni?
Köszi
Jelezném ha mindent békénhagyok és a deszkára bizom a dolgokat (minden tökéletes és az ég világon semmi gondom nincs) de mindenki azt mondja ne hagyjam úgy..
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok
Lehet abból gondom később ha mindent automatán hagyok biosban?
Tuning nekem valahogy nem akar sikerülni sehogy sem..ha nem nyúlok hozzá minden rendben van és dolgozik szépen a gép, de mégis érdekelne mit tudna a rendszerem biztonságos keretek között.(Konfig, adatlap)Előre is köszi minden infot
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok ezt a topicot találtam számomra megfelelőnek.Eddig nem akartam tuningolni de mindenki azt mondja ram időzítést jó lenne meg feszt állítatni és ha komolyabb VGA-t akarok akkor kicsit húzni kéne a gépem.(Infoban)
Légyszi segítsetek nekem: Váltottam Chieftec 560W aktív PFC re de még mindig azt csinálja a gép hogy állítanám be hogy 5 5 5 15 + 2.2 fesz a ramoknak save és fogja magát lekapcsol.Vettem ma dettó ugyan olyan Geil (black dragon) 2 x 1 gb kit és annak sajnos 6 6 6 18 as időzítése van.Ez gond lehet később? Automatán 5 5 5 15 a biosban ahogy látom.
Tudna nekem valaki linkelni egy teljes Asus P5Q tuningos full beállítást?
Bocsi ha már volt ilyen kérdés nem olvastam vissza..
Nem akarnék max egy 15-20 vagy 25% os tuningot ha esetleg sikerülne valahogy..
De azt veszem észre a gép nem szereti a piszkálom..Előre is köszi minden infot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged