- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jamboo529
senior tag
válasz
IO.sys #46349 üzenetére
Köszi a segítséget!
Egész délutáni tesztelések után azt hiszem megtaláltam a nagyjából elfogadható megoldást.
A LinX -es tesztelésekkel egyből kijött, hogy a Vcore fesz így is alacsony volt. Fel kellett tornázni,hogy stabilan lefusson egy 20 perces teszt, majd még adtam rá egy kicsit. Így eljutott 1.1875-ig.
Aztán jött az IMC. De abból meg nem tudtam leszedni, mert egyből omlott a rendszer (8 osztással lejjebb már be sem töltött a windows, 4-nél pedig a teszten hasalt el. Talán 2 egységet tudtam volna levenni belőle, de azt meg már inkább meghagyom itt is tartaléknak. Talán attól még nem fog elégni). Szóval az marad a helyén. Egyelőre a memória is marad 1.5V-on.
Így fél órás teszt alatt sem csuklott meg.
Beállítgattam, amiket még mondtál.
Így az üresjárat 95W helyett ~15W.
A 19X szorzót meg leviszi minimumra (9)
A hőmérsékletek is alakultak. Üresjáratban 39-42 fok között ugrál.Szóval úgy néz ki egy darabig így marad.
Köszi még 1x. -
Jamboo529
senior tag
válasz
IO.sys #46347 üzenetére
Köszi a hasznos infókat.
Elkezdem akkor először letornázni a CPU feszt. Ha abból megvan a legalacsonyabb stabil, akkor jöhet az IMC fesz csökkentés is.A memória alapból 1.35V. Annak maradhat az 1.5?
Ha bekapcsolom a speedstepet és a C1E-t akkor ugrálni fog a szorzó. Ez nem jelent majd gondot a feszek esetében?
Gondolok arra, hogy most fix 19-es a szorzó. Ha feljebb megy mondjuk 21-22 re akkor nagyobb feszt is igényel, nem? -
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Adott egy régebbi rendszer a következő paraméterekkel:
CPU: i7 - 860 (2.8GHz) Lynnfield 1156
Hűtő: Zalman CNSP9900A
MB: Asus P7P55D pro
Mem: 2x 8GB Kingston Hyper X Fury DDR3 1866MHz
GPU: MSI Geforce GTX 750 Ti 2GB DDR5 128bitSSD: Crucial MX500
Táp: Be Quiet pure power 11 500wElkezdtem játszani a Biossal.
Jelenleg az alábbi beállításokkal fut akadás mentesen max. 60-65°C-on (üresjárat 45°C környéke):A kérdésem, hogy van-e ami nagyon nem jó, esetleg át kellene állítanom?
Főleg a feszültségekkel kapcsolatban vannak kétségeim.Láttam másokat 4GHz felé húzni ezeket a procikat.
A cél nálam nem a CPU végletekig való húzása, hanem hogy ezen a GHz-en szépen dolgozzon.
Tanácsaitokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- Mobil flották
- Steam Deck
- TCL LCD és LED TV-k
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Cyberpunk 2077
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Macska topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest