Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!Lenne egy olyan problémám,hogy a CSX 800 CL5-ös ramjaim mennek 1150-et 2,2-ön,de Prime alatt újraindult.Viszavettem 1030-ra(2,1 V) és így ha elindítom az orthos-t vagy prime-t hibát ír ki.De játékok stb. alatt nincs semmi. Everest kép
Akkor most jó így vagy visszább kéne vennem? -
Sziasztok!Van nekem egy CSX 800 CL5-ös ramjaim.Érdemes húzni,hogy valami gyorsulást tapasztaljak?
Ha igen az időzítésre(kb mivel érdemes próbálkozni) vagy a fsb-re gyúrjak?Egy Q6600 mellett van ez a memória és még annyi lenne,hogy többször írták
gyanazon az órajelen de nagyobb fsb-vel gyorsabb a gép.
Ha most 9*266 mhz van és én átállítom 7*342-re akkor az órajel ugyanannyi,de ilyenkor a proci jobban melegszik vagy van valami különbség az alapbeállításhoz képest? -
Tuningolva amúgy sem használnám,csak kíváncsi voltam,hogy milyen procit fogtam ki.Másrészt 2,4->3,2 ghz között nem nagyon vettem észre semmit.Igaz akkor pont nem Ps-am,de még ott sem használja ki teljesen.A videóvágáshoz,meg még nincsen meg a hd kamerám.Talán karácsony után meglesz.
-
Sziasztok!Kíváncsi voltam,hogy mit tud a q6600-om.Hát alapfeszen megy 3 ghz-et.3,3 hoz már kellett neki 1,38 V a biosból.Próbáltam 3,5 ghz-et elérni,de az már 1,425-el elindult,csak kék képernyőt dob ki.Igaz Tx2-m van,de teljes terhelés amúgy sincs a teszteken(superpi) és a biosban a riasztás is be van kapcsolva.
Eddig ennyi sikerült: [link]
Az már drop,ha a biosban 1,38V-ot állítottam be,de a CPU-z csak 1,344-et ír ki.? -
válasz
zsolt1129 #5477 üzenetére
+0,3.Azt gondolom 2,1-et jelent.Mennyit adhatok neki.Persze 24/7-be,mert a stabilitás fontosabb.Ha fsb 333,akkor a ramok mennek 1000-en.Noramális használat mellett nem történt semmi hiba.Csak az egyik leállításkor kék képernyö valamit visszaszámol és restart.Memo?
Azt tudom,hogy tuningolva jelentösen gyorsabb a gép,de nem tudom,hogy a ram miatt van egyáltalán.Na mindegy próbálgatom majd,de utána újrarakom a vistát,mert nem hiszem,hogy jót tesz neki a kék képernyö és a programhibák. -
-
válasz
zsolt1129 #5471 üzenetére
Na most 10 perc után nem dobott ki semmi hibát.A proci max 52 C°-ig emelkedett.Viszont a memória kicsit meleg volt,vagyis ami rajta van hűtőborda.Simán kézzel fogható 30C° kb,langyosnál melegebb.Az nem gond?Most cseréltem a memóriát,mert szektor hibás volt,nem szeretnék holnap megint menni
-
Sziasztok!
Van egy Q6600 procim egy DS3-as lapban és egy csx 800-as CL5 ramom.
Kíváncsi voltam,hogy a tuning mennyire észrevehető sebességnövekedést eredményez(nem játékok alatt gondolom)
Most 333 mhz húztam a procit,feszemelés nélkül.A memóriának adtam + 0,3V.Így megy 1000 mhz-en.MOst,hogy tudom tesztelni a memóriát,hogy bírja-e a tuningot?Jelenleg 5-7-7-23-on megy alaplap így állítottam be,de egyelőre bírja,semmit nem vettem észre,de szerintem sok az időzítés.Mennyire vegyem lejjebb?
A proci biztosan bírja a tuningot,de azért a prime95-öt is 1 órát hagyom majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest