Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• wings03

újonc

válasz edari #42275 üzenetére

Hát ez az amit nem igazán tudok.. :/

Viszont ha soknak tűnik akkor vissza veszem a kettő közé ,kb 1.37V-ra.

De akkor lényegében a Ram így nincs lebutítva 800MHz-re?

Mert ha 1333MHz-ről le van csökkentve 800MHz-re akkor lényegében sok értelmét nem látom a tuningnak..

De mint fentebb írtam nem értek hozzá.. :/

Köszönöm válaszod!

• wings03

újonc

Sziasztok!

Configom:

Alaplap: Gigabyte GA-P35C-DS3R rev:2.1
    Proci: Core 2 Duo E6750 1333fsb 2.66GHz
    Ram: Corsair 2GB 1333MHz (DDR3) + Kingstone 2GB 1333MHz (DDR3)
    VGA: Gigabyte GTX460 OC 1GB
    Táp: Chieftec CTG-500-80P

amit el szeretnék érni az az ,hogy ez a proci 3.2GHz mennyen..

Először is Minden feszültséget autorol ,normálra tettem és a PCI-e freki 100on van!

Már sikerült belőnöm 3.2-re úgy ,hogy emeltem az FSB-t 333-ról 400-ra de ugye húzta magával a ramokat is na most a ram osztót beállítottam 3.33-ra és így majdnem megkaptam a ram gyári: 1333mas órajelét..(asszem 1293 vagy valami ilyesmi ,nem tudom pontosan de úgy tudom ,hogy pár MHz +- nem számít sokat..) aztán elmentettem és így be is boot-olt és örömömre 3.2GHz ment a proci ,csináltam 1 stabilitás tesztet és nem fagyott ki meg semmise..(Azt kihagytam ,hogy a proci feszt belőttem 1.40V-ra a gyárija pedig 1.35V volt)

Na most a kérdésem az lenne ,hogy ezt jól csináltam-e?
    És az miért van ,hogy ezek után mikor visszaléptem a BIOS-ba akkor a ram órajelnél 800Mhz volt?? mert a tuning előtt ott 1333 volt és én ahhoz lőttem be a 3.33as osztóval az 1289 körüli értéket..

Most vissza van gyárira állítva minden!
    Mert nem igazán értek ehhez és ezért kérem a szakértők segítségét ,hogy a fent leírt beállításokat alkalmazhatom-e? és nem-e nyírok ki vele valamit egyből?

(A procin nagy hűtés van..tehát melegedéssel nincs gond ,3.2GHz-is stress test el 53 fok főlé nem ment!

Előre is köszönöm mindenkinek!

Új hozzászólás Aktív témák