- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick3D
senior tag
válasz
IO.sys #45898 üzenetére
1150 és paszta volt alatta , majd a mostani polcokra kerülő i9 lesz amit talán újra forrasztani fog az Intel ,4- 6-7-8xxx szériát mind szokták delidelni sőt 20xx platformon levőket is.
Nem nálam ... hanem olvastam mivel legutóbb írtad és nem ismertem még ezt a fogalmat töviről hegyire.
Nálam is ment 4,6-4,8on az egyetlen oka hogy nekikezdtem mert érdekel és a mindennapi használatban jobb eredményeket akarok elérni. Még jó hogy nem a K-s procimat majd 4 meg 4,2 fogom járatni. Szerinted ???
Akik jobb darabot kaptak 5,0-ig is elhúzták sőt még anno olvastam pletykákat 5,2ről de nem tűnt túl validnak.
Értem, van még itt más is. Aida , prime95 stb... Mindegy is majd lesz valahogy de azért ilyen sületlenséget hogy ezt a procit nem lehet elhúzni még 4,6ig sem mert már szerinted 4 nél 90 fokon kéne járnia, Mi az hogy 4 felé ? 4 az alap. Érdekes ... Szerintem elnéztél valamit és nem egy prociról beszélünk. -
Rick3D
senior tag
válasz
IO.sys #45877 üzenetére
Egy kis update
Sikerült a Delid és a grizzly conductonaut is a helyére került.
Összehasonlításképp hogy reális legyen lefuttattam újra a tesztet.
CORE RATIO 4600
CORE VOLTAGE (Vcore) 1.25
CACHE RATIO (Uncore Ratio) 3500
CACHE VOLTAGE (Vring) 1.20
INITIAL INPUT VOLTAGE 1.90
MEMORY FREQUENCY (MHz) 1333
MEMORY VOLTAGE 1.50
XMP PROFILE OFFMindenki döntse el magába de szerintem jól sikerült , lehetett volna jobb is de nekem megfelel
LLC : Vdroopot akadályozza meg, terhelés alatt is annyi feszt kap a cpu mint amennyit idlében és ez a midrange+highend alaplapoknál van ami egy kész megváltás. Nagyon hasznos cucc. Viszont egy dolgot nem értek. Azt írták hogy fontos a mérték betartása tehát se alá se fölé nem érdemes lőni (0%, 25%, 50%, 75%, 100%) az értékeket. Honnan a fenéből kell tudnom hogy nekem mennyire van szükség ?
-Turbót kikapcsoltam.
Hogyan tovább ? Haladjak tovább a guideba ? Most a 4,6 fölé kéne menni a következő fejezet szerint aztán szép sorba minden van. Vagy keressem meg a gyári frekihez tartozó legalacsonyabb feszt ? Mindkettőre szükségem lesz végül is m1 a sorrend, nem ?
-
Rick3D
senior tag
válasz
IO.sys #45875 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz feszültség/LLC , odáig még nem jutottam el a guideban. Annyit tudok amennyi a 6.8 ig van írva. Akkor az XMP profil felejtős. A célom amúgy a 4.8 esetleg majd delid után az 5.0 Ghz elérése és aztán az adaptive vcore ? jól írom ? használata ha jól informálódtam akkor azt tuning után kell beállítani mert ha nincs terhelés alatt akkor nem is fog állandóan 4,6-4,8-5,0 pörögni. De az 5Ghz igazából képlékeny a 4,8 at tudja újra stabilan akkor már elégedett leszek. 1,38ra nyomta az auto tuning az AI suite lll. ban és úgy ment 4,8at szóval ha 1.25el elértem a 4,6ot akkor reménykedek hogy a 4,8at elérem kevesebbel de ez hamarosan kiderül. Izgalmasabb ez az egész mint elsőre gondoltam. Már hajt a kíváncsiság
-
Rick3D
senior tag
válasz
IO.sys #45873 üzenetére
Rendben , akkor az lesz a következő. Most végzett másodszorra a 8 órás tesztel és amit írtam az első hszben értékek stabilan fut. No akkor vissza kapcsolom EIST+C-states-t. Van valami szinkron az értékek között ?
Az stimm hogy a cache szinkronban van a Vcore és core frekivel , a RAM pedig a saját freki + volt node ezeknek együttesen milyen szerepük van egymásra ? 2400Mhz-s ramom van ami ugye most 1333 pörög és a 4600 at simán vitte. Meddig érdemes feltolnom ? Esetleg egy előre beállított XMP profilt kéne használnom ? -
Rick3D
senior tag
válasz
IO.sys #45871 üzenetére
Megpróbálom azt is amit te írtál. Igazából a guideban kitér arra hogy fogunk ram frekit állítani stb... a későbbiekben. Próbálkozom , találtam hasonlóakat de lépésről lépésre - szájbarágósan ez volt a leg célra vezetőbb. Lehet hülyeséget írok de mielőtt alap beállításokra raktam volna láttam egy olyat hogy 4000Mhz 0,72v kapott , lehet hogy elnéztem valamit de ezelőtt egy hozzáértő barátom csinálta és lehet ő pont megtalálta ? azt amit most te kérsz tőlem. Meglesem. Egyébként a jövő héten fog delidet kapni és Thermal Grizzly Conductonaut társaságában fogom felkenni
A C state - EIST -et vissza kell majd kapcsolnom ha megtaláltam a stabil oc-t de addig is jobb ha minden statikus így nem zavar be tesztelés közben, nem 100% ra állítja csak lehet hogy stress test közben problémát okozhat. Hülyeséget írt volna ? Amúgy 1000w 87+ Gold Enermaxos tápom van szóval nem hinném hogy problémát okozna neki főleg úgy hogy jelenleg nincs bent az 1080Ti
-
Rick3D
senior tag
Ezt a guideot vettem alapul mint zöldfülű és meglepetésemre nagyon sok minden érthetően van leírva. Követtem az összes lépést és most teszt fázisban vagyok. A kérdésem pedig a következő : Intel Extreme Tuning Utility -ben hogyan tudom ha valami fail/error stb... van ? A hőmérsékletek stabilak lassan 1 órája. Mit kell néznem hogy lássam ha gáz van ? Azt írta a szerző ha nem ment át a teszten akkor kezdjem el növelni a Vcore-t 0.01v ameddig meg nem találom a legstabilabbat. Hogyan tudom mikor stabil ?
CORE RATIO 4600
CORE VOLTAGE (Vcore) 1.25
CACHE RATIO (Uncore Ratio) 3500
CACHE VOLTAGE (Vring) 1.20
INITIAL INPUT VOLTAGE 1.90
MEMORY FREQUENCY (MHz) 1333
MEMORY VOLTAGE 1.50
XMP PROFILE OFFEzen kívül a C-state és EIST OFF-ban van ameddig el nem érem a felső határt.
Továbbá azt is írta hogy ő ezt a stress programot szereti mert a többivel ellentétben ez nem feszeli túl.Jelenleg itt tartok :
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok ,
i7 4790k 1.25V 4,1 Ghz és már 75-80 körüliek a magok prime95 In-place large FTTs- ez feltételezem nem normális vagy igen ? Nem vagyok jártas a témában csak elkezdtem alulról tesztelgetni hogy mit bír ... Utánajárást követően 1.38 V 4,6 Ghz járatta az automatikus aisuite amit sokalltam és ezért döntöttem a manuális mellett. Nem értem ... Aidai 64 stress tesztnél 60~70 körüliek 10 percig futtatam és utána kapcsoltam primeba. Kraken x62 van rajta akasa viper ventikkel úgy hogy maxon pörgetem a hűtést. Tervezem delideltetni de azért ez sok , nem ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest