- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honey Bátyó
csendes tag
A lap ASUS M2N-E SLI, ez is "antituning"
. Este kipróbálok egy frissített BIOS-t. A jelenlegi semmilyen emelést nem enged, ezek az alapértékek egyben a maximumot is jelentik a BIOS-ban...
Így egyelőre a memónak sem tudok többet adni
Aztán ha lesz lehetőség emelni, kpróbálom 2.1 V-on. A procinak én sem nagyon akarnék plusz feszt adni ha nem muszáj.
Köszi a helpet mindkettőtöknek!
-
Honey Bátyó
csendes tag
A memória először "auto" feszültségen volt, utána fix 1.95V-ra állítottam. Asszem ez a gyári default neki (KINGMAX 800MHz). Az időzítéseket is a defaulton hagytam (5-5-5-18), bár korábban próbáltam 4-4-4-12-n, látszólag hibátlanul ment, de a biztonság kedvéért visszavettem eredetire.
A procinál 1.35 a default feszültség, ennyit megy neki alapból. a jelenlegi BIOS mellett egyébként ezen nem is lehet emelni csak lefelé lehet menni.
Gyanítom, hogy az alaplap nem szereti a húzgálást...
Neked milyen lappal sikerült a 240 FSB?
-
Honey Bátyó
csendes tag
válasz
zolee0307 #825 üzenetére
A lap nForce 500 Chipsetes. Nézegettem az Everest tesztrészével is, de ott még rosszabb volt a helyzet. Miután visszavettem az FSB-t 217-re az Orthos 3 órát hibátlanul ment, viszont az Everest továbbra is hibát jelzett. Úgyhogy egyelőre valószínűleg jegelem a tuningot, +100-120 MHz-ért nem hiszem hogy érdemes...
-
Honey Bátyó
csendes tag
Hali,
Problémám a következő: 4200+ X2-met (FSB 200x11) felhúztam 4600+ ra (FSB 218x11), memória visszaosztva (686MHz-en megy a DDR2 800), HTT 872, megy is a gép szépen, viszont az Orthos egy idő után (15-30 perc) az alábbi hibaüzenetet adja be:
CPU#1 "Fatal Error; Rounding was 0.5, expected less than 0.4, Hardware Failure detected, consult stress.txt)" A magok minden hibaüzenetnél 50 °C alatt vannak (45-48 °C); a memória időzítés a gyári beállításon van (5-5-5-18).Mit jelent ez a hibaüzenet és mennyire kell komolyan venni?
És még egy érdekesség: A CPU feszt manuális 1.35 V-ra állítottam (ez a legmagasabb érték a BIOS-ban) viszont az Everest CPUID az Orthos teszt alatt változó feszültségeket jelez... (1.328V, 1.344V).
Lehet hogy a táp (Chieftec 420W) nem ad le elég feszt? A BIOS-ban a Power/Hardware monitor menüben van még egy VCore beállítási lehetőség, de ittt csak két érték választható: 1.36V vagy Ignore. Ezt még nem mertem átállítani...
Van megoldás szerintetek, vagy vissza kell vennem az FSB-t? (A konfig részletei az adataimnál láthatóak).
Előre is köszi a választ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest