- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cramo
tag
Sziasztok!
Régebben már kértem itt segítséget (kaptam is, de most új alaplapot vettem, és van 1-2 beállítási lehetőség, ami eddig nem volt.
Rákerestem Google-ban, de úgy néz ki az angoltudásom ilyen szinten kevés, ezért fordulnék ismét hozzátok.
Leírom a pontokat, amiket nem értek, és nagyon megköszönném, ha valaki felvilágosítana melyik mire való, illetve érdemes-e piszkálni.
A proci egy e7200-as, a max FSB amit kihoztam belőle 1,36V-ön az 460 volt stabilan (intel burntest), órajelben 3520 (440x8.0).
Amiről a lap azt írta, hogy -- Disable: Might enchance OC capabilities... azokat kikapcsoltam, volt ilyen rammal, fsbvel kapcsolatban is.
szal ezek lennének:
CPU GTL voltage reference (0/2)-AUTO
CPU GTL voltage reference (1/3)-AUTO
CPU PLL voltage-AUTO
FSB Termination voltage-AUTO
NB GTL Reference-AUTO
SB Voltage-AUTO
PCIE SATA Voltage-AUTO
Load-Line calibration-AUTO
CPU Clock Skew-AUTO
NB Clock Skew-AUTO
Akkor van egy olyan, hogy:
DRAM CLK Skew on Channel (A1,A2,B1,B2külön sorokban)
Ai Clock Twister-AUTO
Ai Transaction Booster-AUTO
FSB Strap to North Bridge
most hogy beírtam elég sok lett, remélem valaki szán rám ídőt, de egy weblap ahol érthetően (angolul----->konyhanyelven) le van írva is megteszi.
Köszönöm előre is!
üdv -
Cramo
tag
válasz
elmoraan (r) #5786 üzenetére
igen, 6x400, 3ghz-en is ment, csak instabil, majd nekiállok, kitesztelgetem melyikkel járok legjobban, köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
Cramo
tag
400-on is stabil, akkor "szorzólimites" vagyok, vagymi....
-
Cramo
tag
válasz
elmoraan (r) #5781 üzenetére
most megnéztem 6os szorzóval, ott viszi a 380-at is, amit eddig nem vitt, megnézem feljebb megy-e.
-
Cramo
tag
válasz
elmoraan (r) #5779 üzenetére
1125mhz, dualban
-
Cramo
tag
most elakadtam teljesen
....
beállítottam biosból 1.4v-ot, ami cpu-z szerint csak 1.376, feltoltam 375-re az fsb-t(3ghz), és intelBT szerint nem stabil.
levettem a szorzót 7-re, akkor a teszt lefut(~2.6ghz), stabil, minden OK, de ha fsb-t 380ra teszem, kékhalál, fagyás, a lap azzal fogad, hogy OC failed, enter setup.... ezen a szorzó 7-8 állítgatása sem segít. Ennyi lenne a vége? -
Cramo
tag
hi, megint itt
Eljutottam 380x8-hoz, 1.360Von, CPU-Z szerint, BIOS:1.385V,(e fölött intelbt alatt majdnem egyből fagyott.)
most elkezdtem az intelburntest-et futtani, és 50C-ra melegedett a proci, inkább kiléptem. hány fokig nem veszélyes?
köszönöm előre is! -
Cramo
tag
sziasztok,
van egy kis "gondom", és remélem Ti tudtok ebben segíteni.
Van az aláírásomban látható konfig. a régi lapom (striker extreme) a procinak 1.232V-t adott terhelés nélkül, mióta az új lap van, 1.375-t kap everest, cpu-z szerint alapórajelen. Nekiálltam felhúzni az FSB-t, megy is szépen, de most 325Mhz-nél már 1.4v ad terhelés nélkül, pedig a BIOS-ban a CPU voltage AUTO-n van.az lenne a kérdésem, hogy ez probléma-e, ha igen mit tegyek?
előre is köszönöm
üdv
MOD: a proci terhelve sem megy 45 fok fölé. -
Cramo
tag
válasz
Sk8erPeter #2399 üzenetére
beszereztem az uj ramokat, de valami nem stimmel:
Mi lehet a baj? és semmi nem fut rajta, ami komolyabb RAM mennyiséget igényel, pl battlefield 2, 3dmark, aqua mark....http://kepfeltoltes.hu/view/080325/rambaj_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Cramo
tag
válasz
Sk8erPeter #2399 üzenetére
igen, köszi, épp ezért vettem ilyen lapot, amolyan átmeneti megoldásnak
.
-
Cramo
tag
válasz
greatchaos #2395 üzenetére
köszönöm szépen, már kedden rohanok is(még nemtom hova
) ramot venni
-
Cramo
tag
válasz
greatchaos #2393 üzenetére
úgylátszik nem fogalmazok túl jól
szóval: amikor az fsb-t AUTO-ra teszem biosban
egyből 266-nak teszi be, de a proci ugyanúgy 1.6 ghz-en jár, tudtommal pedig 200 mhz az fsbje gyárilag (200x8), és igen, ddr1es ramokat használok. -
Cramo
tag
sziasztok!
az lenne a kérdésem/gondom, hogy vettem egy alaplapot (asrock 4coredual-sata2 REV 2.0)
és bele egy intel pentium dual core e2140 procit.
a gép megy, nem fagyogat, semmi gond, de a biosban beállított fsb 333(az alapot 266nak érzékeli, pedig sztem 200x8), a cpu-z 250nek jelzi ki, és a proci 2ghzen megy.Mi lehet ennek az oka? és a ddr 333-as ramokat 156mhzen viszi,hiába állítom 166ra, auto-ra akkoris. -
Cramo
tag
Üdv,
belevágtam a tuningolásba, 2.66-os, celeron D-vel, alapfeszen 2852 mhz-en vagyok és 40C-os, terhelve 41,a gondom az, hogy az biosban nem találom a fesz emelést, illetve, hogy a szorzót hol lehet állítani.(mert olvastam hogy kisebb szorzó magasabb fsb jobb, nekem jelenleg 143x20 on van) Alaplapom: MSI Pm8M-V
1gb ddr 333mhz-es ram (2x512)
Előre is köszönöm a segítséget -
Cramo
tag
sziasztok
az én alaplapom a cell menu-ben csak "előre beállított" értékekkel engedi emelni az fsb-t, és ezzel együtt emeli a pci sebességét is, meg asszem az agp-t is.
133x20 alapból, 135x, 137x, 140x ilyenekre lehet állítani...
akkor ezt állítsam feljebb, vagy rossz helyen keresgélek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest