- iPhone topik
- Macrodroid
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
válasz
RetepNyaraB #37362 üzenetére
Melyik lenne az a beállítás, ami erre vonatkozhat? Én szerintem kikapcsoltam minden ilyen funkciót. C1e, intel speedstep, biztosan disabled állapotban van. Mi lehet még ami erre vonatkozhat?
-
nubreed
veterán
Nos, jelenleg 4 Ghz-en megy a procim (core i5 3570k), a biosban a vcore-t manuálisan 1,175 -re állítottam, így stabil, futtattam rajta Aida64 stabilítás tesztet 1 órán keresztül, illetve valódi dolgokat, mint játék, 3D renderelés, nincsenek problémák. Persze némi próbálkozás után jutottam el az 1,175-ig, kissebb értékeken a windows bootolás el sem indult, vagy elindult csak amikor az asztalnak kellett volna betöltenie, dobott egy kékhalált meg ilyenek, de a lényeg, hogy most így stabil. Majd szeretnék feljebb is menni, végső cél a 4,4 ghz lenne. Viszont a kérdésem az, hogy normális az, hogy cpu-zben vagy akár az AIDA cpuid-ben nézem, akkor azt látom, hogy a vcore érték 1,152 általában de néha fel-fel ugrik, annak ellenére, hogy én a biosban 1,175-öt állítottam be?
-
nubreed
veterán
Szia!
Hasonló konfigunk van, csak nekem az alaplapom az P8Z77-V LE végű de a proci ugyanaz.
Ha jól látom a képeiden, a cpu-ra vonatkozó voltage értékeken semmit nem változtattál, az maradt gyári/auto beállításon? Nem próbálsz meg 4 ghz fölé menni? Én szeretnék 4.3 - 4.4 -et elérni, ahhoz több mint valószínű, hogy kell emelni a vcore -on, gondolom? De mennyit, mi a jó beállítás? Nem akarom megsütni a procit. -
nubreed
veterán
válasz
joker1220 #37301 üzenetére
Köszi újra. Itt írja a kolléga a linkelt hszben, hogy az offset mód, csak maximum közepes mértékű oc-nál használható. Nekem a célom a 4,3, 4,4 Ghz lenne végsősoron, sok helyen láttam leírva (külföldi fórumokon), hogy ezt simán elérték, léghűtéssel, nem hajtok extrém mértékű oc-re, főleg akkor kéne a plusz proci erő, amikor 3D renderelek. Tudom hogy renderhez igazából a core i7 ajánlott, de most egyelőre csak i5-re volt keret.
-
nubreed
veterán
Tuningolásnál cpu core voltagenál manual/fixed heylett valaki próbálkozott offset beállítással? Több helyen ezt javasolják, de szeretném megérteni, hogy ez pontosan micsoda és tulajdonképpen mit is állítok vele?
-
nubreed
veterán
Most találtam egy videot az Ivy Bridge túlhajtásáról. Azt mondja benne a fickó, hogy ő az AIDA64-et ajánlja a stressz teszthez is, mert ez az alkalmazás érti legjobban a Sandy és Ivy Bridge cpu-kat és olyan egyéb, nem hivatalosan validált programok mint pl a Prime 95 még kárt is tehetnek a cpu-ban. [link]
-
nubreed
veterán
válasz
joker1220 #37291 üzenetére
Köszönöm, igen nekem szorzózár mentes procim van, 3570K, ugye a K jelöli ezt. Ahogy utána olvastam, mint azt az előző hsz-ben is írtam, én is erre a következtetésre jutottam amit te is írsz, hogy pontosan az volt a baj, hogy azáltal hogy megemeltem 100-ról 110.5 -re a blck-t az összes többi összetrvő alapórajele is megemelkedett és ezt nem bírták. Az meg csak valamiféle védelem volt, hogy kikapcsolt a gép magától, tehát ez pozitiv, remélem, hogy tényleg nem tett kárt egyik komponensben sem.
Jól tudom, ha a PCI-E sínben van videókártya (nekem egy hd5850) akkor az integrált grafika autómatikusan letiltódik? Mert akkor valószínűleg nem az integrált grafika adta be a kulcsot, hanem valami más vagy mások együtt, ami nem bírta az emelést. -
nubreed
veterán
Elkezdtem utána olvasni a témának. mostmár értem, hogy mi a baj az FSB emeléssel. Csak az a baj, hogy ebben a a Turbo V Evo programban nem találtam arra opciót, hogy a szorzót emeljem meg és ne az alap 100mhz-es fsb-t. Aszem marad a bios. Már csak egy kérdés van, milyen vcore-t állítsak be 4,2 esetleg 4,5 ghz eléréshez? Ebben kérnék még segítséget.
-
nubreed
veterán
Tegnap este megpróbáltam az Asus alaplapomhoz adott Turbo V Evo programmal manuális tuningot (P8Z77-V LE, Core i5 3570K). Az egyetlen lehetőség az FSB feljebb állítása volt, a célom a 4,2 Ghz lett volna. Ezért az alap 100-as FSB-t 110,5 -re állítottam (38x110,5). Amikor leokéztam, teljesen megfagyott a windows, semmire nem reagált, majd kb egy 10 mp múlva egyszerűen kikapcsolt a gép. Amúgy a biosban egyébként is be van állítva a turbo mode, tehát 3,8 ghz-en megy a proci az alap 3,4 helyett.
Kérdéseim:
-Az lehetett a baj, hogy egyszerre túl nagy ugrás lett volna a 4,2 ghz?
-Ki kell e kapcsolni a turbo mode-ot ha tuningolni szeretnék?
-Valamire még oda kellett volna figyelnem a Turbo V Evo programban?
-Hagyjam a Turbo V Evot a fenébe és inkább a biosban állítsam be a tuningot? -
nubreed
veterán
válasz
RetepNyaraB #37160 üzenetére
Bankkártya éle? Nem lapja?
Amúgy találtam egy ilyen videót, e szerint az mx2 jól terül a nyomástól: [link] -
nubreed
veterán
Én Arctic MX-2-t vettem. Kérdésem, hogy mi a legjobb metódus a hűtőpaszta leghatékonyabb "felhelyezésének"? Érzésem szerint, egy borsó szem nagyságú darab középre jó megoldás lenne amely a nyomás hatására szépen egyenletesen szétoszlik. De azért inkább megkérdezem itt.
Erősítsetek vagy cáfoljatok meg.
-
nubreed
veterán
Ja van egy kérdésem.
Mit és hogyan kell ahhoz a BIOS-ban beállítani a fent említett alaplapban, hogy valóban 1866mhz-en működjenek a ramok (Corsair CMZ8GX3M2A1866C9). Mivel még nincs összerakva a gép egy alkatrész hiányában, ami elvileg holnapra lesz meg, lehet, hogy tök irreleváns a kérdés, mert lehet, hogy alapból erre fog beállni az XMP profil alapján? -
nubreed
veterán
válasz
flash- #37142 üzenetére
Most látom, hogy Intelről is szó van.
Én Asus P8Z77-V LE alaplappal vagyok, Intel Core i5 3570k procival és 8 GB Corsair Vengeance 1866mhz CL9 ram kittel. Nekem is hasonló a célom mint neked, nem extrém tuningra hajtok de azért szeretném kihozni amit csak lehetséges. Ja a hűtő Thermalright HR-02 Macho. -
nubreed
veterán
Ez a topic csak az AMD rendszerek tuningolásáról szól vagy Intelről is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Macrodroid
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest