- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabog4
aktív tag
Igyekszem válaszolni a biosból ki screenshot-olt képeket (telefonnal fotóztam) is még nem tettem fel, de úgy érzem felesleges. Az eddigi információ alapján nem tudok újat mutatni. A kérdésem elején is az hangzott el, hogy ezt az alaplapot, ami 800mHz ismer lehet-e tuningolni, húzni, hogy 1065mhz kezelje!
Erre 100% válasz még nem érkezett!
Holnap kipróbálom még egyszer most elindult a gép rendesen inkább nem állítgatok rajta! Ramokat sem teszteltem! Az ünnepség elvette az időt! :$Leérettségiztem!
DD
Igen, sok problémám van jelenleg a gépemmel kapcsolatban!
-
szabog4
aktív tag
válasz
Gabrikovics #39821 üzenetére
Kikapcsoltam, de újraindítás után most nincs hang!
"Az audioszolgáltatás nem fut!" -
szabog4
aktív tag
válasz
szabog4 #39822 üzenetére
Nem lehetett már szerkeszteni az előző hozzászólásom!
Természetesen nem reklamálnék és nem kérném vissza már a pénzt. Tisztesség nem engedi! Megvettem a próbagaranciát megadta tisztességesen és segített, amibe csak tudott és még a piros pontot sem fogadta el!
Ő biztos nem hibás. Még alkudni is tudtam (természetesen ésszerű határokon belüli alku 1-2000 a posta ára)! -
szabog4
aktív tag
válasz
Gabrikovics #39821 üzenetére
Korrekt volt! Adott nekem próbagaranciát is. 1066MHz-ként. Mondta, hogy utánanézett az alaplapomnak és az csak 800MHz tud kezelni, vegyek új alaplapot, akkor biztos jó lesz, mert neki is jó volt illetve, ha nem lenne akkor sem jó, akkor visszavásárolja. Utolsó beszélgetésünk 2011-11-04 -volt és én azóta sem tudtam új alaplapot venni. Itt van eladó hardveraprón 2db egyben 5000 külön 3000 és ugyanezek.
Én meg ugye, ha már veszek újat, akkor nem egy vacakot fogok. AM3+ vennék, ahhoz egy 8 magos procit és legalább 2100MHz ramokat kb 8gb vagy 16. Ugyebár jelenleg nem tudok miből költeni így ez kicsit csúszik! Már lassan 3 éve
Érdeklődnék is e téren, hogy melyiket lenne érdemesebb megvenni már, ha lesz rá keret!
Játékra másodlagosan kellene (szórakozni meg kipróbálni az újakat pl.:GTA5 nagy san andreas fan vagyok így ezt most nagyon várom) Elsődlegesen 3D modellezésre kellene ugye a jelen kofigurációm jó photoshop, illustrator és indesign használatára!
Lényegében a proci kérdésben vagyok elveszve. AMD vagy INTEL
GIGABYTE GA-990XA-UD3 + AMD FX-8320 8x3.5GHz + 2x4GB 2133MHz 82.095Ft
ASROCK Z87 Pro3 + Intel Core i5-4670K 4x3.4GHz + 2x4GB 2133MHz 110.000FtEsetleg valami egyéb javaslat? (itt lehet ugye kérésre is összerakatni)
Itt néztem!
http://hardverapro.hu/apro/am3_es_1155_felkonfigok_finomsagok_keresre_barmily/hsz_1-50.html -
szabog4
aktív tag
válasz
Gabrikovics #39819 üzenetére
Elvileg ez egy kit és igen ugyanazok! A vevővel beszélt privátüzenetben elküldött képet berakom ide is (saját kép) tehát nem friss a kép, ha esetleg valamelyik adat esetleg változna az idők folyamán...bár remélem nem! (hibára miatti változásra gondolok)
Miként lehet kideríteni a ramok halálának (várható idejét) vagy azt, hogy egyáltalán baja van (programra gondolok?
Nekem csak induláskor csinálja néha, de, ha csinálja, nekikezd, akkor nagyon makacs!
Azért zárnám ki ezt a hibát, mert eddig mindig friss window telepítésekor (win7 64bit) jelentkezik szinte folyamatosan ez a fagyás (hanghiba is), majd idővel, mintha megjavulna (ugye ezt írtam már) ezek a jelenségek megszűnnek vagy nagyon ritkává vállnak!
Holnap letesztelem a ramokat! -
szabog4
aktív tag
válasz
Gabrikovics #39809 üzenetére
Üdv!
Rakok fel képet jelenleg, mert nekem itt nem lehetett feljebb rakni (ugye 800mHz támogatja max) (ezen szerettem volna valamiként változtatni, de nem tudom lehetséges-e eszerint nem kaptam rá választ, hogy lehetséges-e ilyen piszkálás.) A VGA eszközkelező menüpontban (ezt nem tudom hol van talán a biosba ez is?
) ) Az AMD VISION Engine Controll Centerben nem találtam ilyesmit. Érettségire gyúrok szóval kicsit későbbre teszem ezt a témát (holnapra) és, akkor, mint már írtam rakok fel képeket.
Tehát ezek szerint lehetséges, hogy a valamelyik ramom meghalt és azért fagy le? o.O (várok vele kb 20-30 percet, de van, hogy 5 és megy normálisan vagy nem bírom és újraindítgatásokkal próbálkozom, ami nem igazán tesz jót a gépnek :/) Ez nem igazán lehetséges (vagy igen?), mert, akitől vettem azt mondta, ha meghal egy ram, akkor fullba hal meg és nem részlegesen. A gépem is csak 3250mb körül érzékeli a ramokat pedig 64 bites a rendszer (kipróbálok egy másik windowst hát, ha az a baj, de ismerősömnek ugyanez van [az ő kiírt dvd-jéről telepítettem] és neki minden flottul működik.) A sajátgép tulajdonságaiban azt írja, hogy
Telepített memória (RAM): 4,00 GB (3.25 GB használható), de a rendszer típusához, meg 64 bitet ír. Nem módolt windows (professional). Azért is biztos, hogy 64bites a rendszer, mert például a Crysis 3 DX11 fut és a Battlefield 3 is (az más, hogy a crysis 3 már a procim nem bírja nyílt terepen sajna ezért nem játszottam ki)
A gépemmel sok megválaszolatlan kérdés rendelkezik!Elnézést kérek, ha esetleg értetlennek tűnök, de itt, jelen helyzetben nem igazán szeretném a makacsságomra illetve az önfejűségemre bízni a gépem (mindent vagy semmit elvet elvetem most).
Inkább megvárom a részletes segítségnyújtást. Az a biztos.Köszönöm a segítséget!
-
szabog4
aktív tag
válasz
Gabrikovics #39798 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Megnézem!
Miként lehet letiltani az enyémnek?Uhh most nem merem a bioszt állítani!
Fel sem fogtam. Bemegyek a Memory Configurationba és itt pontosan mit is állítsak mire?
-
szabog4
aktív tag
válasz
#97716736 #39792 üzenetére
Nekem már az is elég lenne, ha tényleg csak mondjuk 0,1Ghz tudok húzni a procin (0,2 optimálisabbnak tartom), de valamilyen úton módon ezt az alaplap nem érzékeli az 1066mHz ramokat dolgot lenne jó kijátszani már, ha lehetséges!
(Illetve valaki ezen az úton kézen fogva vezetne végig, ha lehetséges a kívánalmaim teljesítése
)
Remélem erre is tud valaki szakértő valamiféle megoldást!(Ha nem tud senki semmit, akkor tényleg nem fogok hozzányúlni, de megadom magamnak a reményt!
-
szabog4
aktív tag
válasz
#90933760 #39765 üzenetére
Üdv!
Most olvastam ezt a hangbug dolgot!
Én is kérdeznék egyet a szakértőtől!
Windows XP (32-bit) a régi 2giga DDR2 800mHz ramokkal ment minden szuperül. Hang is meg a gép sem adta meg magát.
A win7 (64-bit) pedig a Realek HD Audio szinte minden indításkor fel kell telepíteni különben nincs hangom! (Ez a hibajelenség egy idő után, mintha megjavulna elmúlt illetve nagyon ritkává vált)
Az is probléma, hogy a gép indításkor, ha épp olyanja van meghal, mindig. Volt, hogy 1óra újraindítgatás után döntött úgy, hogy elindul a gép. Kilőttem olyan dolgokat, mint (alapból ne indítson mondjuk DAEMON TOOLS-t meg hasonlókat) ekkor ez is megszűnt, de csak részlegesen. Néha még mindig eljátssza. Rendszer újratelepítés nem segít, akkor az egész az elejéről kezdődik. Arra gondoltam, hogy ez a jelenség talán a már 4gb 1066mHz DDR2 ramjaimnak tudható be, amiket csak 800 tud érzékelni az alaplapom, de miközben ezt most leírtam arra jöttem rá, hogy ez nem igazán lehet a hiba forrása. Így nem igazán eladható a gép sem, ha esetleg arra kerül a sor! Remélem tud valaki segíteni!Konfigom még egyszer!
Sapphire HD5770 1gb
AMD Athlon 64 3800+
4gb ddr2 1066mHz ram (800 ismer fel az alaplap)
550W táp
ALAPLAP
Alaplap neve: Asus M2V
Busz típusa: AMD Hammer
Busz típusa: DDR2 SDRAM
Busz szélessége: 64bit
Ram foglalatok: 4 DDR2 DIMM
Alaplapi lapkészlet: K8T890Választ előre is köszönöm!
-
szabog4
aktív tag
válasz
#97716736 #39792 üzenetére
Tápom 550W meg nem mondom most milyen pontosan illetve az alaplapom részletesebben:
Alaplap neve: Asus M2V
Busz típusa: AMD Hammer
Busz típusa: DDR2 SDRAM
Busz szélessége: 64bit
Ram foglalatok: 4 DDR2 DIMM
Alaplapi lapkészlet: K8T890Hát a hűtőm az alap, ez tény. Rendben, akkor nem szórakozom vele! (persze, ha esetleg ezek után az adatok után lenne esély mégis , ha egy apró húzásra is [0,1Ghz] már boldog leszek)
-
szabog4
aktív tag
...és fogalmam sincs, hogy miként tudom a biost állítani! Mi kell hozzá?
Rákerestem, de túl angol nekem még. Nem igazán értettem. Youtubeon is húsáokról van videó meg, hogy meddig tolják fel, de ez nekem szintén nem mondott semmit, hogy miként tudom húzni! :/ -
szabog4
aktív tag
válasz
szabog4 #39787 üzenetére
(már nem lehetett szerkeszteni, mire észbekaptam)
Új hűtőt nem vennék ezt elfelejtettem leírni, de ha esetleg a kis húzáshoz is már jobb hűtő kell, akkor hagyjuk az egészet persze, érdekelne, ha esetleg számottevő húzást lehetne elérni, de, akkor egy hűtőt is ajánlhatnátok (körülbelüli árnak is örülnék, hogy tudjak mérlegelni, megérné-e a 'befektetés')
Segítséget előre is köszönöm!
-
szabog4
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van az 1. hozzászólásban lévő amd athlon 64 3800+ procim és érdeklődnék, hogy ezt meddig lehet húzni, hogy ne füstöljön el illetve, hogy stabilan fusson? Van két körülbelül 10cm (nem mértem) ventim, de ez gondolom a proci hűtésén nem sokat javít.
Miként lehet tuningolni a procit? Program kell hozzá, ha igen milyen?
Win7 (64-bit) a rendszerem, ha esetleg ez valamiért fontos lenne.Nem ebbe a topicba tartozik:
Alaplaptuning ez tény, de van lehetőség azokat valamilyen módon átállítani, hogy a max 800mHz ramok helyett érzékelje az (kb) 1060 mHz ramokat? (...ha igen miként és hogyan?)
M2V alaplap AM2 (Szükséges részletes adat megnézem a pontos típust)(...mivel közel 6éves az első komment, ezért bátorkodtam kérdezni is, mert hát, ha azóta ezzel kapcsolatban új technikák alakultak ki esetleg, vagy mondjuk új, más programok vagy akármi.
)
Elnézést kérek, ha esetleg valakinek nem tetszik a hozzászólásom (mondván nem olvastam el az első hozzászólásban leírtakat), de inkább megkérdezem a nagyérdeműt, mielőtt önfejű módon szétrobbantom a gépem valami ballépéssel!Konfig, ha fontos (előző hozzászóló is leírta, hátha kell, én is megtettem
)
4gb DDR2 (kb) 1060mHz (800 érzékeli)
M2V AM2 alaplap
Sapphire HD5770 videókártya
amd athlon 64 3800+ cpuVálaszt és a segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Quadro FX 570 eladó
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged