- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Holnap egy abit ic7-es lapba kell procit cserélnem, egy celeront cserélek le egy 3Ghz P4 prescott-ra.
A kérdésem, ha szükséges, BIOS-t találok még valahol illetve mi a bios frissítés pontos menete ? A lap topikja halott.
Windows-ot célszerű újrarakni, vagy nem muszáj ? -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy egy 3.0 Ghz /1M /800 prescott cpu mennyivel jobb egy 2.0 Ghz celeronnál ?
Érdemes lecserélni? Abit ic7-es lapba. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
A lap topikjába már kérdeztem, de eléggé kihalt. Abit ic7 laphoz biost hol lehet még találni, és mi a frissítés menete ?
-
rostiron
őstag
válasz
joker1220 #36976 üzenetére
A portalanítás és újrapasztázás nemrég megvolt, a hőfokok akkor ha jól emlékszem jobbak voltak. A fesz ami aggaszt igazán, normális lehet ez ? Az a baj hogy nem tudom új korában mennyi feszt adott neki. ( kb 5-6 éve vettem ) A feszt a bios szabályozza érdemes frissíteni ? Persze csak ugyan arra tudom mert nincs másik bios.
-
rostiron
őstag
Sziasztok
Van egy toshiba L40-es laptopom, aminek a cpu-ja terhelés alatt eléri a 80 fokot. Ez nem tudom mennyire normális, de különösebb gond nincs vele. Ami furcsa nekem hogy az Intel szerint ennek a procinak a VID-je 1.075V-1.175V hogy lehet hogy nálam Terhelés alatt 1.25v.
Nincs semmi tuning, nem is lehetséges a bios túl egyszerű.
-
rostiron
őstag
válasz
RetepNyaraB #36869 üzenetére
Nekem se lehet több annál, de úgy vagyok vele: jobb a békesség.
Ellentétbe veled én már nem akarok több gépet venni ezt akarom használni még 40 évig.
Egyébként itt az aprón néztem ki magamnak azt a NB hűtőt, a fetekre meg friss GAP-PAD-al raktam fel a bordákat . Szerintem felfekszik rendesen.
Megpróbálok minél olcsóbban keríteni rá egy jó hűtőt azt lesz ami lesz. -
rostiron
őstag
válasz
RetepNyaraB #36865 üzenetére
-
rostiron
őstag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem,lehet hogy ebbe a topikba jobban illik. [link]
-
rostiron
őstag
válasz
pengegyerek #36733 üzenetére
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Szeretnék még egy kis infót gyűjteni az LLC-vel kapcsolatba. A procim Q9400-as amit 3500 Mhz-n hajtok. A proci VID-je 1.1750v . Hogy stabil legyen a következő beállítások kellenek.
Biosba LLC - disabled Proci fesz biosba 1.26875v ami cpu-z szerint idle 1.232v load 1.184v
Ha LLC - enabled proci fesz biosba 1.22500v ami cpu-z szerint 1.184v idle,load egyaránt.
A kérdésem az lenne a két beállítás közül melyik a jobb ? A proci igazából melyik feszt kapja amit a biosba állítok vagy amit a cpu-z mutat ?
Vdroop ezek szerint mindig van LLC től függetlenül ? -
rostiron
őstag
válasz
zolka bolka #35145 üzenetére
Ha az az északi híd, akkor jó mert arról beszéltünk.
-
rostiron
őstag
válasz
BigDarkJoy #35135 üzenetére
Csak kíváncsiságból a típusát leírnád ?
-
rostiron
őstag
válasz
BigDarkJoy #35133 üzenetére
Mivel méred ?
-
rostiron
őstag
Sziasztok
Meg tudnátok mondani, hogy milyen programmal lehet megnézni az északi híd hőmérsékletét? Az everest-ben az alaplap hőmérséklet az lenne ? Illetve milyen hőfok a normális ? Gigabyte EP45-UD3.
-
rostiron
őstag
-
rostiron
őstag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy van egy ilyen lapom. A pocinál lévő FET-ek hűtés nélkül vannak, de gyárilag a hűtőborda furatok ott vannak.Kaptam egy ilyenlapot ami hibás de a fet bordálya pont jó az enyémre. Ha átrakom valami kis értelme van, annak ellenére hogy nem egy világbajnok darab ? Illetve a borda alján lévő hővezető szalag el tud öregedni ?
-
rostiron
őstag
válasz
darál0w #29798 üzenetére
Nagyon szépen köszönök minden segítséget
, de egy kérdésem még maradt. Azok a feszültségek amelyeken emeltem BIOS -ba
CPU Vcore 1.28125v ami a cpu-z szerint csak 1.200v ( VID 1.1750 )
MHC Core 1.3v
Dram voltage 1.980vEzek nagy emelésnek számítanak ? Hosszú távon lehet-e negatív hatása ?
Illetve a Load Line Calibration maradjon tiltva?
Na jó ez 3 -
rostiron
őstag
válasz
rostiron #29791 üzenetére
Mégsem egyszeri megint elindítottam, megint halál. Úgy látszik minden második futtatást szereti csak.
Egyébként futtattam prime95 mind a három fajta tesztjét kb fél órákat azok mind ok. Csak az IBT -t nem szereti. Általános használatnál eddig nem volt gond egyszer sem ( játék alatt sem ) nem tudom mit tegyek
-
rostiron
őstag
válasz
darál0w #29738 üzenetére
Szia
FSB-t emeltem 450 re szorzó 8. Amiket irtál beállítottamCPU Vcore 1.28125v ig kellett emelnem
CPU Termination és a Cpu PLL is az általad mondottra tettem, de ezek normálon is ennyik nálam.
MHC Core - 1.3V -raA ramokat nem tudtam visszavenni mert a legkisebb szorzó 2.00 igy 900Mhz mennek.
Ezért megemeltem a Dram voltage 1.960-ra
Minden más normálonVárom a véleményed mit változtassak ill. figyeljek.
-
rostiron
őstag
válasz
darál0w #29735 üzenetére
Helló.
Tudnál nekem is segíteni ? A Q9400-as procimat szeretném húzni. Jelenleg 3200 Mhz-nél vagyok, de a feszek normal-on vannak.Célom a 3600 Mhz, ami auto feszekkel szerintem ok, de nem szeretném auton hagyni. Viszont fogalmam sincs hogy miket kell beállítani. a BIOS ba ezek vannak:CPU Vcore
CPU Termination
Cpu PLL
Cpu ReferenceMHC Core
MHC reference
MHC/DRAM Reference
ICH I/O
ICH CoreDram voltage
Dram Termination
Channel A Reference
Channel B ReferenceHa jól néztem auton az aida64-ben: cpu mag 1.280v a Dimm: 1.968v
A többit tőled várnámHa lehet szájbarágósan.
Elvileg csak az FSB tudom emelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged