- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Santiagain
őstag
válasz
pengegyerek #28666 üzenetére
Pontosan erre gondoltam. Nem ismerem a 775-ös ASUS lapokat, de valahol az időzítések körül keresgélj. DRAM multiplier, vagy valami hasonló lesz.
-
Santiagain
őstag
válasz
pengegyerek #28658 üzenetére
Először is örülj, hogy a 666-os RAM-ok elindulnak 800-on ilyen időzítésekkel, majd kezd ott, hogy visszaveszed a memória szorzót 2-re.
Processzor szorzó csökkentéssel ne is próbálkozz a RAM-ok miatt. A jó tuninghoz nem ártanának egységes, 1066-os modulok. -
Santiagain
őstag
-
Santiagain
őstag
válasz
New_Hero #28617 üzenetére
Lejárt a szerk.
Ha javasolhatom, kezd azzal, hogy beállítod a feszt 1,2250-r, elindítod 9*350-en (a memóriához ne nyúlj, az maradjon kétszeres szorzón), és megnézed, lefut e stabilan a Prime. Ha igen, emeld az FSB-t tízesével. Ha kifekszik, emelj egy egységnyit a feszen, és kezd újra.
(Ez türelemjáték, nem lehet öt perc alatt meghatározni az optimális beállításokat.)
Én a biztonság kedvéért szoktam +0,1V-ot adni az FSB-nek és az MCH-nak. Ha megvannak a beállításaid visszaveheted őket, és megnézheted, úgy stabil-e.
-
Santiagain
őstag
válasz
New_Hero #28617 üzenetére
Az nagyon sok. Nálam 9*400-on Bios-ban 1,2750-re beállított feszültséggel futott, amit a Cpu-Z kb. 1,25-nek mért. (Terhelés alatt ez lecsökkent 1,22V-ra). Az egzakt értékekre pontosan nem emlékszem, de pár század eltérés lehet.
A droppot úgy tudod megnézni, hogy elindítod a cpuz-t, megnézed hány Voltot ír, majd elindítasz mondjuk egy Prime-ot, és megnézed mennyit csökken a fesz.
-
Santiagain
őstag
Hülyék ezek a malájok.
Ennek a procinak miért 1.325 a VID-je?
Érdemes nézni a Core 0 hőfokot. 29 C-fokos szoba, 1 db procihütő, és annyi. A max 41C még 1 tized volttal többön volt. Most szépen beállt 37-re.
Idle 30C.
-
Santiagain
őstag
válasz
whatnot #17197 üzenetére
Én most próbálgatom az ET-t. Arra tökéletesen jó, hogy ne kelljen századvoltonként ujrabútolnod. Ha meg megtaláltad az optimális beállítást, le lehet lőni.
Most épp egy VID: 1,325-ős procit tesztelek, és alapfrekin, 1,072-n eddig stabil a prime.
Ha valakit érdekel, mértem fogyasztást is Prime alatt(E4500, P35-Ds3, HD4850 - 0,968V, 1 Sata vinyó, 500W Chieftec ):
3200MHz 1,4V 180W
2200MHz 1,072V 120W(próbálkozom még kisebb fesszel is)
-
Santiagain
őstag
Azt honnan tudom kideríteni, hogy az FSB korlátot a proci, vagy a lap okozza. (Csak 1 db. procim van.)
-
Santiagain
őstag
Na befejezem az OFF-ot. Kell neki a 2V, ami terhelve 1,95.
-
Santiagain
őstag
Hogy ON is legyek:
Ezek a Windózos OC progik használhatók valamire? Gondolok itt arra, hogy netezésnél reboot nélül visszaveszi a feszeket, frekiket, ha meg renderelni akarok feltolom.
-
Santiagain
őstag
Sziasztok!
Pár láma kérdés:
Ha jól tudom, a kétcsatornás RAM-ok (elméleti) sávszélessége azonos frekvencián megegyezik a rendszerbusz áteresztő képességével.
Amennyiben jól értelmezem ez azt jeleni, hogy 400 FSB sávszéle 12,8GB/s és a DDR800 alapfrekin szintén ennyi.
Jól gondolom-e, hogy a memók elméleti sávszéle azért ennyi, mer 1 ciklus alatt tudnak írni-olvasni, vagy egyéb magyarázata van?
Jól gondolom-e, hogy a memóriát azért érdemes tuningolni, mert az utasítások többsége az olvasás. Tehát, ha nem lenne írás akkor az elméleti optimum a 400-as FSB-hez a DDR1600 lenne? Mi az a gyakorlati maximum, amit érdemes megcélozni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Spórolós topik
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligencia topik
- BestBuy ruhás topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest