- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
k.soma
senior tag
Üdv mindenkinek!
Remélem tudtok segíteni, mert most kicsit búvalba*zott a hangulatom.
Van egy Gigabyte GA-EP43-DS3L alaplapom, benne egy Q8400-as proci. 2GB 667Mhz DDR2 + 2GB 800Mhz DDR2.
Tegnap vettem a procira egy elég jó kis hűtőt. Nem titkolt szándékom volt vele, húzni akartam a procim órajelét.
Aki nem tudná , az alap órajele a processzornak 2,66Ghz. 333x8-as beállításokkal van alapértelmezetten.
Első indításkor feltettem 3,2Ghz-re, nem volt stabil az alkalmazások random bezáródtak, prime95-ben 2 mag (0. és 3.) tesztje FATAL ERROR-ral befejeződött.
Próbáltam 3,0Ghz-en, így stabil volt (tegnap), de ma amikor hazajöttem már nem úgy tűnt.
Fagyások, alkalmazás leállások véletlenszerűen.
Azóta:
-kiszedtem a 667Mhz-es RAMokat, mert sajnos azokat is felhúzta 800-ra, amit nemhinném, hogy szeretnek.
-beállítottam a biosban, hogy ne változtassa dinamikusan a szorzót és a feszültséget használat közben, mindig maradjon fix
-beállítottam, hogy a memóriákat ne Turbo módban használja, hanem Standard-ban.
-próbáltam túlfeszelni is (nemsokat, 1 fokozatnyit) a procit, próbáltam úgy húzni, hogy manuálisan beállítottam az alap értékekre is a proci feszültségét
-mostmár 3,0Ghz-en is FATAL ERROR-ozik 2 mag prime95-ben.
-Bad Company 2 is bezáródik 1-2 perc után.
-most 2,8Ghz-en (400x7-es beállításokkal és a memóriák is 800Mhz-en vannak) fut a dolog, de még így is FATAL ERROR rögtön 0. és 3. magnak prime95-ben
A hűtéssel nincs gond, csak zavar, hogy nem tudom húzni a procimat úgy, hogy stabil legyen.
Valami ötletetek van, hogy mit ronthattam el, vagy mit hagytam ki? Esetleg újra kéne telepítenem a Win7-et?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple MacBook
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest