- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
freestailo
őstag
Sziasztok, a téma i5 2500k tuning.
Annyit csináltam hogy a CPU ratio-t feltoltam 39-re a BCLK-t pedig 105-re így most 4095-ön megy a proci. Most fut a Prime, fél óra alatt még nem fagyott, kérdésem, hogy 4,5 Ghz mennyire egészséges/egészségtelen ennek a procinak, és milyen arányban emeljem a ratio-t és a BCLK-t 4,5 -hez. (ja fesz manualon 1,22)
Aki esetleg tud linkelni valami jó leírást azt megköszönném.
Lapom: Asrock P67 Fatality Performance
Memória: Kingston value ram 1333 2x2 Gb
Táp: Enermax Pro 82+ 425w
VGA: 4890 vapor-x 1 Gb
van egy ODD még és egy 500-as WD Green -
freestailo
őstag
valaki a #23714 -re valamit?
-
freestailo
őstag
ja és csak szorzót emelek mivel a proci be
-
freestailo
őstag
sziasztok, a kérdésem, hogy mi a teendő ha egy 955 BE proci nem akar többet menni 3,7-nél, pcie freki 100 on fix, 1.398V -ot kap, prime teszt közben 60C fokig megy fel a hőmérséklete. Érdekelne, hogy a hőmérséklet nem túl magas-e, és hogy mit állítsak hogy legalább egy 3,8-at kihozhassak belőle stabilan. szabad még feszt adni neki? mennyi a max hőmérséklet ami még egészséges? tápom enermax pro82+ II 425w,hűtő egy AC freezer pro 7 rev2. Lehet az hogy a viszonylag kicsi hűtő miatt fagy a cuccos?
-
freestailo
őstag
kösz a segítséget, 1,5V a gyári fesz, de azt olvasom 1,68-at is lehet hogy bírnak.
-
freestailo
őstag
1,590-et mutat ddr3 ram voltage-ra, ez soknak számít? sima egyszerű kingston value ramok 1333 mhz-esek
-
freestailo
őstag
bocsánat elírtam nem 2,5 re, hanem 3,5 -re húztam, amúgy gondolom ha auto-n van pl a ramfesz akkor emeli magától, mert a procinak is auton van és emeli is.
-
freestailo
őstag
Sziasztok! Ha 2,7-ről 2,5 re húztam a procit (x4 B25) és a Prime95 small FFT tesztben stabil, de a Blend-ben nem akkor mi van? valószínűleg a memórián bukik a dolog de miért? Sima kingston value ramok 2x2 Gb 1333-asok. ht ref clock: 259, pci speed 100fix, HT multiplier:10x, prociszorzó 13,5,más minden auto-n van hagyva. (nem BE a proci). kösz a válaszokat.
-
freestailo
őstag
gyorskérdés: mivel kell visszaosztani a ramot?
pci freki 10-on fixen -
freestailo
őstag
válasz
darál0w #21179 üzenetére
a 21176 -os hozzászólásomban felülről lefelé a 2. képen lévő lehetőségeket nem értem. miaz pl hogy cpu/nb frequency? a cpu freki osztva a north bridge frekivel? Az overvoltage-ot értem. VDDNB overvoltage, ezis valami túlfesz de mi az a VDDNB? Meg ez a CPU VDDA voltage? baszki ki kéne találni 1, aza egy darab szabványt a jelölésekre melyek az összes gyártóra kötelezőek volnának. Ha segítenél hogy a fennt leírtak mit jelentenek, vagy hogy milyen néven vannak abban a jókis tuningleírásban akkor valahogy talán boldogulnék. köszi
-
freestailo
őstag
héló, vettem egy normális tápot (enermax pro82+ II 425w) és kifogtam egy 4magosított athlon II x3 440-et, ami most phenom II x4 B40 (propus magos, tehát L3 cache nyista, C2 stepping). 3Ghz az alapórajel, nagyon örülnék, ha 3,5-en stabil lenne. Szorzózáras (15x200), asus lapom van M4A785TD-V EVO, amiben van lehetőség 10% tuningra, így 3,3-on atomstabilan fut. A konfig többi részei:
-procihűtő: AC Freezer Pro7 rev. 2.
-4890 vaporx
-2x2 GB DDR3 1333 (kingston, de a legegyszerűbb)
-5db 12-es venti
-1db 320-as samsung F4
-van még egy pci wifikártya, de dvd nincs, mert külsőt használok.Igen, elolvastam már az AMD tuning útmutatót, de a lapm biosában tök más elnevezések vannak melyeket nem tudok beazonosítani, ezért belinkelem a biosom képeit. (annyit tudok hogy kezdésnek PCI freki 100
)
Nagyon megköszönném, ha valaki szájbarágósan, vagyis SZÁJBARÁGÓSAN. kiokosítana, hogy mit hová állítsak. Tesztelni úgy érzem tudok, prime95 és társaival.
-
freestailo
őstag
sziasztok, a sempron 145 (AM3) procik kétmagosak? Eltérő infókat látok szerteszét, ezért inkább megkérdem. bocs ha off.
-
freestailo
őstag
válasz
Don Sajtos #19265 üzenetére
azért a kábeleket nézd át, mert amit én ajánlottam, azt igazából magamnak néztem, mert van 2db 6 pines csatija a videókarimhoz. Lehet neked erre nincs szükséged.
-
freestailo
őstag
válasz
Don Sajtos #19260 üzenetére
Chieftec CTG-500-80P
kb 13ezer Ft.
-
freestailo
őstag
válasz
darál0w #19193 üzenetére
Szia! Hasonló kérdésem lenne, szerinted érdemes egy x3 720 BE-t lecserélni 955v . 965 BE -re? Egyelőre csak játszom, néha filmet konvertálok, és zenét is szerkesztek alkalomadtán. A konfig: asus M4A785td-v evo, 4gb ddr3-1333, 4890-vapor-x, táp: LC power 550w (a tápért faszkorbács jár tudom
)
u.i.: minden alapon megy, nincs rajta tuning (egyelőre)
-
freestailo
őstag
válasz
Vigilante #19044 üzenetére
Ha 324w -ot ad le egy 400-as táp, az azt jelenti hogy 81%-os a hatásfok (ugye?), szóval az teljesen korrekt, ennél jobb nem is lehetne. Mondjuk lehet télleg már kevés ez a táp a tuningolt proci+ vga kombóhoz... próbáld ki mi van ha csak 3,2Ghz- en , 3,5Ghz-en megy a procid, és a vga-t is tedd vissza alapra.
-
freestailo
őstag
válasz
darál0w #19019 üzenetére
van néhány boltos ismim, ajánlották ,hogy a szarok között ez még jónak számít, alig vittek vissza gariba belőle, pedig pár éve már kaphatók. Inkább egy drágább videókari és olcsóbb táp mellett döntöttem......eddig úgy néz ki jól (kopp-kopp)
lehetett volna "kisebb teljesítményűt", jó minőségűt drágábban venni, de akkor egy videókar cserénél a tápot is cserélhettem volna ami kb 2x akkora ktg. Ez eddig bírja még, ráadásul vga cseréhez nem muszáj kikukázni, mer pl (úgy tudom) egy 5870 már nem is igényel annyit mint egy 4890. -
freestailo
őstag
válasz
gurabli #18966 üzenetére
Szerintem (bár nem vagyok szakértő), egy kicsit magasak a hőmérsékletek, talán a lapé jobban eltér a (szerintem*)normálistól, kéne azért látni mit mutat terhelve. A gépház mennyire szellőzik?
*Az én lapom terhelve se megy feljebb 38 foknál, igaz van venti a házban bőven. Egy Asus M4A785TD-V EVO -ról van szó
-
freestailo
őstag
válasz
darál0w #18515 üzenetére
sziasztok, lenne köztetek egy segítőkész tuning guru aki valamikor hétvégén válaszolna a kérdéseimre msn? 3,3-on megy a phenom II x3 720 BE, de sokak szerint a 3,5 simán kihozható stabilan. Fejből most nem tudom a pontos beállításaim, fesz, szorzók stb (melóhelyről írok), a konfigom Asus M4A785TD-V EVO (785G/sb710)[link], + 2x2 GB kingston DDR3 (Kingston KVR1333D3N9/2G DDR3 1333 1024MB SS elpida timing: 9) + a fent említett proci+ AC freezer pro rev 2. a tápom egy alsókategóriás LC power 500wattos. Nem a négymagosítás érdekel, hanem ezt a 3 magot szeretném maxra járatni úgy, hogy atomstabil legyen. Ha valakinek van kedve, és rámszánna kb 1/2-1 órát azt nagyon megköszönném. Laptopon tudnék msn-ezni miközben a pc-met állítgatom. Azért lenne így jobb mert nem akarom telerondítani a topikot
msn-em az adatlapon és itt-> (petya.28@hotmail.com)
előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest