Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BrandonXXV

aktív tag

válasz KMT #6388 üzenetére

Rendben,akkor állítok majd a feszeken, mind a procién ,mind a memóriákén.Az időzítést is megkeresem és beállítom.Ez így egyszerűnek hangzik,de valszeg nem lesz az a gyakorlatban.

• BrandonXXV

aktív tag

válasz KMT #6386 üzenetére

Köszi a gyors választ!
    Oké feszeket be fogom állítani, nem hagyon auton.Én ,mint laikus azt gondoltam,hogy auton műkszik jól,mert a lap úgyis tudja mit kell tennie a feszekkel,de hát ezek szerint nem így van.Jól van ez már valamennyire tiszta,mármint a feszek.A memóriák létezhet ,hogy 800Mhz van rájuk írva,de közben csak 400-asok?CPU-Z-al néztem, ott azt írja 233-400Mhz,vagy vmi ilyesmit,de lehet nem is jót nézek mi?!Az időzítést hol tudom beállítani,mert ilyen számokkal nem találkoztam a BIOS-ban amit írtál ( 5-5-5-18 ) .
    Sajna csak este fogok tudni megnézni mindent,mert melózom és csak 8 után érek haza.Addig legalább tanulmányozhatom mi micsoda :))

• BrandonXXV

aktív tag

Sziasztok!
    Lelkes kezdő vagyok a BIOS-os dolgokban és a tuningolásban,de nagyon szeretném jól megtanulni.Segítség kellene, hogy menjen minden.Van egy MSI P35 Neo- f alaplapom, hozzá egy Intel core2 Duo proci E4500, 4 giga memória 2db Kingstone és 2 db Kingmax 800 Mhz-esek,videokari 8800 GT 512 -es.Na most ezt szeretném kicsit tuningolni,csak azt nem tudom hogyan is kellene neki állni, hogy ne csináljak galibát.Megköszönném,ha leírnátok hogyan is álljak neki ,mit érdemes megcsinálni, beállítani.Meddig lehetne stabilan húzni a procit,memóriát, lapot stb.
    Ja és pontos leírások kellenének,esetleg képekkel illusztrálva,mert nagyon kezdő vagyok és nem szeretném elfüstölni a gépem.Játékokra használom leginkább.

Odáig eljutottam, hogy a 2.2-es procit felhúztam ~2,7 körülre és stabilnak is tűnik.Minden fesz. auto-ra van állítva.Viszont,amit nem értek, elvileg 3Ghz-ig is fel lehetne húzni a procit stabilan, legalább is nekem ezt mondták,de! ha tovább állítgatom a CPU-t akkor húzza magával a RAM-okat is és azokmeg nem bírják nagyon.Alapban 800-asok,de ha minden auto-n és alapbeállításon van akkor 667-nek jelzi a BIOS.Nekem ez kicsit magas, remélem érthető vagyok mi a gondom.Most a 2,7-re állított procival a memória 839-en van asszem és itt aránylag stabilnak is tűnik,de ha feljebb rakom,akkor el sem indul a gép :(
    Mit lehetne tenni, hogy a procit tovább tudjam húzni,de a memóriák ne haljanak be?????
    Légyszi válaszoljatok ,ráadásul úgy,hogy nem nagyon értek a dolgokhoz,csak most ismerkedem ezzel az egésszel.

Új hozzászólás Aktív témák