Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Landon

addikt

válasz petymeg #9706 üzenetére

Az tökmind1 melyik adja meg magát ha megadja... akkor onantól kezdve az a mag nem bírja. :( Nekem is alapfeszen 2,7ghz-n a 4es mag adta meg magát csak.

• Landon

addikt

válasz petymeg #9704 üzenetére

Akkor ott annyi hibázik/zott a mag. :) Gondolom ki is írta hogy worker stopped. Adj neki +feszt vagy ha már nem akarsz akkor ott a vége vedd visszább az órajelet... vagy vmit még kombózz a bios-ban amíg jó nem lesz. :D intel-hez végképp nem értek sry nem tudom pontosan mit állítasz. Amint látod én most a K10-el szenvedek és nagyon új egyenlőre. :D

• Landon

addikt

Üdv mindenkinek itt is. :) Már írtam a phenomII X4 topicba is csak most vettem észre hogy ez is itt van és ez kézenfekvőbb... :) Ugyhogy akkor ide is leírnám a történetem. :D
    Srácok holnap veszem meg a AC Freezer Xtreme hűtőt a PhenomII 905e-s procimra (ezt ajánlották, gondolkodtam még h várok CM Hyper212Plus-ra vagy vendetta2-re de állítólag felesleges) és neki állok nyüstölnie de előtte lenne egy pár kérdésem mert még túlzottan a K8/9-es cpu-khoz vok szokva. :D
    1: Max mennyi feszt szabad neki adni?
    2: Ma próbálkoztam alaphűtővel hááát 2,5ghz ugye az alap órajel 2,6-on még vitte prime95be de csak 10 percet vártam max de 2,7en már az elején a 4es mag leáll. Ami nem nagy csoda tekintve h feszt nemigen kap mivel ugye energia takarékos... De még is ezek függvényébe kb. mire számíthatok az új hűtővel és fesz emeléssel?
    3: 70C alatt kéne tartani a hőmérsékletet mindenképp ugye?
    4: A HT órajel alapból 2000 akkor itt is az van, hogy nem igen szabadna fölécsúszni, szóval inkább állítsak a HT Linken hogy kisebb legyen húzás után is mint 2000 vagy ez a K10-nél már nem fontos?
    5: Gigabyte MA770T-UD3P alaplapom van és ennek a BIOS beállításai egyenlőre kicsit idegenek a számomra leginkább a fesz állítása: manualra állítom az opciókat odáig OK és 2 opció van ami sztem a CPU feszemelésre vonatkozik a többi RAM meg a NB stb. Az egyik cpu-ra vonatkozó sztem a CPU NB VID CONTROL a másik pedig a CPU Voltage Control. Mind2nél úgy van hogy ha rámegyek kijön h +0.25, +0.45 stb de a kettő közül melyiken kell állítani h a CPU feszültségét növeljem? Ill azt nem tudom pontosan mi az a CPU NB VID CONTROL... van még egy olyan nem választható (kék) poció is h NORMAL CPU VCORE ott 1.1500 van (ha jól emlékszek). Próbáltam azt h állítok a fenti két opciókon de ez sehol nem látszott meg a BIOS-ban elmenteni meg nem mertem alaphűtővel.

Namost ehhez még hozzá jönne egy olyan kérdés (mert közbe olvastam ilyen phenom tuning irományokat amik inkább összekevertek :D) hogy a NB és a HT Frequency-nek mindenféleképpen szinkronba kell lennie? Tehát 2000MHz vagy alatta? Ez nekem nagyon új a K8-hoz képest mert ott ugye még csak az volt a lényeg h a HT 1000 vagy az alatt maradjon. Itt meg egyből két dolog is van...

Új hozzászólás Aktív témák