- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Oh, nekem az még odébb van, egyelőre csak a proci van meg, és tervezem is még ezt használni egy darabig
De talán a tél végen lesz egy monitor csere (22" - 1680) és egy új vga is, talán 4850, 4870, de inkább 5750, 5770. És én is ezen gondolkodtam, hogy vajon a proci elég-e. Nézted esetleg köztes értékekkel is, tehát mondjuk 2.8ghz, 3.2ghz, 3.7ghz? Úgy lenne érdekes, és 1680ban. Legalábbis jó lenne tudni, hogy hol van az a határ, ahol a proci már elég, avagy a tuning csak kevés pluszt hoz. Legalábbis szerintem ilyen felbontásban max beállításoknál egy 3.5ös procival már el lehet érni vga limitet, de legalábbis olyan értékeket, ahol a proci már megfelelően kihajtja.
3DMark pontokat nem ismerem, vagyis nem tudok viszonyítani... de úgyis inkább a játékok alatt elért eredmények a mérvadók számomra.
-
harry
veterán
válasz
Blaze71 #11363 üzenetére
Köszönöm, beállítom ezeket. Csak az volt a gond, hogy van olyan menüpont, ahol vagy 'auto'-n van, vagy +- gombokkal tudom állítani, ott meg ugye a legkisebb érték nem feltétlenül a szükséges default, így nem tudtam, mit állítsak be.
Holnap leszek otthon valamikor, majd akkor megnézem pontosabban. -
harry
veterán
válasz
Blaze71 #11359 üzenetére
"Ha a proci frekvencia és a memória beállítás ugyan az, akkor nem szabadna változni sem a frekvenciának"
No ez az, hogy auto-n van, ezért szeretném fixen beállítani, hogy biztosra tudjak menni. De amúgy én az alaplapra gyanakszom. Egy hónapig ment jól, aztán jöttek a hibák, végig default BIOS-szal, majd felraktam a legújabbat is, de nem volt változás (ellenben a 4.slotban nincs gond).
Ez amúgy egy 2.8GHz-es X2 240, itt mekkora a szorzó alapból? Vagy az 'fsb'? Ha az megvan, onnan már azt hiszem ki lehet számolni minden egyebet. -
harry
veterán
válasz
Blaze71 #11356 üzenetére
Igazából nem a feszek miatt aggódok, vagy legfeljebb az merült fel bennem, hogy esetleg kevesebbet ad a cuccoknak - sokkal inkább a frekvenciák, szorzók érdekelnek. Az is azért, mert látni szeretném, hogy az "elvileg" optimális beállításokat kézzel elvégezve mi a helyzet, úgy is van-e fagyás, vagy változik-e valami, mert felmerült, hogy esetleg egyik slotban más beállításokat használ ramnál, mint a másikban (lásd memtest).
-
harry
veterán
válasz
Blaze71 #11353 üzenetére
Hát, eggyel korábban meg úgy olvastam, auto magasabb feszt is beállíthat a szükségesnél. De szeretném konkrétan kézzel beállítani a defaultokat, nem feltétlenül bízok az autoban. Persze értem, hogy elvileg úgy lövi be, ahogy azt szokás... de szeretnék biztosra menni, mert van egy olyan gondom, hogy az alaplap 3. slotban egyik ram modullal nem indul, másikkal meghal a memteszt és a win is, míg a 4.ben gond nélkül megy (előtt egy hónapig 3.4.bent ment 1-1, gond nélkül). Ez alaplap hiba vagy ram, proci...?
Amit érdekesnek találok, hogy memtest a 3.slotban ~410MHz-et ír (DDR840), míg a 4.slotban, ahol nincs gond, 310-et (DDR620). Eleve, milyen értékek ezek? Miért térnek el? Win alatt Everesttel néztem, de nem írt frekvenciát (vagy csak annyit, hogy ddr2, ami elég pontatlan, ez egy ddr3 modul, 1600mhz, ami eddig 1333-on ment). -
harry
veterán
Sziasztok, van egy X2 240 procim, 2*1gb 1600mhz ocz ddr3 ram és egy Asus lap (M4A785TD-V EVO AM3).
Nemrégiben gondok merültek fel a géppel, valószínűleg alaplap, talán ram hiba.Jelenleg auto-n van a BIOS-ban minden, és az érdekelne, hogy mik a default értékek, amiket kézzel be tudnék állítani? Nem tudom fejből pontosan milyen opciók vannak, HT, szorzók, frekvencia, feszültség, stb... ramnál szintén.
Szóval hol-milyen értékeket állítsak be?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Le Mans Ultimate
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ingyenes az Epic Store-ban a Sable
- Hobby elektronika
- Sorozatok
- YouTube
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest