- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
benjamin
tag
válasz
Apollo_21 #40868 üzenetére
A táp nem kevés effektív leadása 520W.
Régi kártya 8800 gts a rendszer többet fogyasztott.
Egyik oka a cserélnek, hogy az új kártyák idle állapotban kevesebbet esznek, mert a frekvenciát vissza veszik, dinamikusan van vezérelve.
A másik ok a játékok.Most streszelem, de most magasabbra vettem az FSB-t, és a feszt emeltem 0,05v-ot, 4,05 ghz.
Kb. 20 perce megy eddig oké, mert az előbb 40 perc stressz után kifagyott a proci miatt.Talán megvan a hiba. Remelem ez megoldja, majd hosszútávon kiderül.
-
benjamin
tag
Érdekes jelenség
Lecseréltem a videokártyám egy GTX650 TIB-re és azóta a húzott gépem újraindulgat.
Változóan 30 perc, vagy 5-6 órát után gondol egyet és újraindul, játék közben még nem fagyott le.Paraméterek:
E8400 4.0Ghz-re húzva (1,360V), 8Gb RAM, Gigabyte EP45-DS3, Coolermaster RS620 táp, GTX650 TIB.A Prime95 Blend teszt, Small fft teszt, IntelBurn teszt, Memtest, Aida teszt lefutott hibát nem írt, fagyás nélkül lefutott.
Hőmérsékletek
-CPU 50-65°C között terhelve, IDLE 40-45°C
-Alaplap 45°C max
-GPU 52°C maxFelvett teljesítmény terhelve 180W, IDLE 100W
Minden jó benne, mert eddig ment.
Mit gondoltok a videokártya cserével újra meg kell találnom az optimális feszültség beállításokat?
Talán többet vesz fel az alaplaptól és esetenként droppol és emitt fagy ki?
Másra már nem tudok gondolni.Köszi
-
benjamin
tag
Sziasztok
P45 lapban eddig alapon nem akart elindulni 1066 Mhz-en.
Kivettem 2x2gb-ramot, akkor is fagyott mint állat, aztán egyszer mikor leált backup biosból visszatöltötte a F5-ös biost és lám máris mennek a ramok 1200Mhz 2V-on???
Hihetelen -
benjamin
tag
Sziasztok
Úgy néz ki, eddig egy alap tuningra tellett.
2,66Ghz-ig jutottam a 8Gb-rammal stabilan holnap tovább folytatom. -
benjamin
tag
válasz
kabanka #21007 üzenetére
Sziasztok
Köszi a válaszokat segített egy kicsit, de nem jutottam előrébb a dologban.
Abban biztos vagyok, hogy a memóriák közül hibázik az egyik 2x2gb pár. Volt egy kis időm próbálgatni a memóriákat és kiderült, hogy az egyik 2x2gb kit-ből az egyik modulnak +0,1V több fesz kell mint a párjának.
950 Mhz-ig semmi gond nincs, de felette már instabil. 8gb-nál pedig alig akar elindulni a lap 1066Mhz alapbeállításokkal cmos clear után.Nincs most másik memem, hogy kipróbáljam, de szerzek hétvégére 2x2gb corsair-t és azzal is megnézem mi a helyzet, ha azzal jó, akkor a lap nem szereti a Geil ramokat, ennyi.
Azt nem értem hogy a P35-lapban mind a két pár simán ment 1125Mhz 2,1V 5-5-5-15, most a P45-ben meg rosszabbul teljesítenek 1066Mhz alig akar elindulni, ezt nem gondoltam volna.
Nem értem a számítástechnikát. Minek írják akkor rá a lapra. hogy DDR2 1333+, ha a ramok nagy részét nem is támogatja a gyártó rendesen.
Megőrülök, kib*******tt program mi a f*****-nak kell neki 8gb ram, miért nem megy el kevesebbel.
Mindjárt beb*******om a fejszét a gépbe, és veszek egy MAC-et azzal nincs ennyi gond.
Amúgy én is mindent normálra állítottam, most alapon megy minden. De legalább nem fagy. A tuningoláshoz meg kell egy kis türelem, na meg egy nyugis hétvége.
-
benjamin
tag
Sziasztok
Korábban már kérdeztem párat, Giga alaplap P35, 8Gb Geil ramok. Most cseréltem lapot egy P45-re, mert az elvileg 16Gb ramig kezel talán ebben találok stabilabb beállítást.
Nincs gond itt sem a tuninggal 4gb Geil ram esetén.
A lényeg azt a választ kaptam korábban, hogy a 8 gb ram miatt nehéz stabil beállítást találni. Van mikor még alapon is lefagy néha.
Találtam azonban egy stabil beállítást 24/7-re, lefut az IBT test Very high-on 15 kör majdnem 2 órán keresztül megy semmi gond. Megnyugodtam, hogy ez így jó. Elkezdem nézni a filmem aztán egyszer lefagy. Nem értem.
Esetleg valaki vélemény.
-
benjamin
tag
válasz
enemy107 #20759 üzenetére
Szia
Üdv a klubban. Ez van nálam is kb 3 hete szenvedek, hogy 8 gb-ra találja egy jó beállítást, mikor találok egyet 2 nap múlva kiderül, hogy mégse stabil, addig pedig az volt.
A lapnak a 8 gb úgy néz ki sok. Ha 4 GB-van benne akkor proci 3,000Ghz 1,45V Ram 1125 Mhz 2,1V minden más alapon és hasít mint atom. De jelenleg egy kib......tt szoftver miatt szívok, aminek kell sajna a 8gb-ram, mert alapból 3gb leszív indulás után.
Ekkora szívást, kell vegyek egy P45 lapot. X48-nál nem volt gond, ott ment a tuning. Csak az kölcsön lap volt míg az enyémet éppen újraélesztettük.
Üdv
-
benjamin
tag
válasz
enemy107 #20759 üzenetére
Szia
Ha lefixálom 1,35V-on a proc feszt, ami a gyári akkor 333FSB-n stabil, de a memeknek 2,1V-on 1066Mhz auton 5-7-7-20 állít be, amit ha átállítom 5-5-5-15, vagy 5-5-5-18 akkor megfagy. Próbáltam 5-6-6-17 et, amit 900Mhz-nél állított be így is fagyott.
Ez 25% FSB emelésnél-van 8GB-ram. Ami kiderült hogy 4 GB-nál simán, megy az 5-5-5-15, de amint belemegy a 8Gb akkor az időzítés 5-7-7-20 alatt nem stabl IBT-vel 10x Very High stress level esteén. Ezzel így stabil. Minden más normálon.
Jelenleg 356 Mhz-nél tartok 1,35V gyári manuálisan, 8GB-ram 1066Mhz 5-7-7-20 IBT- 5x standard stabil, de Very High-on még nem futtattam le. Kurva sokáig tart.
Úgy indulok el, ha standardon legalább 5x Standardon lefut, akkor próbálom meg 10x Very High on futtatni. Most épp ez meg. Ha lefut akkor stabil.
-
benjamin
tag
Sziasztok
Miért van az, P35-DS4 manuálisan állítom be a proci feszt 1,45V nem indul el 8 GB rammal, de ha autora állítom elindul és 1,56V állít be a bios az e6420 procinak 2,66 Ghz-hez 333 FSB-val (gyári 266)
Nem értem, gyárilag 0,85-1,5V ír neki és 1,35V állít be gyárilag a procinak. Hogy lehet ez???
Lehet hogy ez a proci egy ilyen széria valaki aki tapasztal ilyet írjon.
Köszi.
-
benjamin
tag
válasz
darál0w #20554 üzenetére
Szia
Ezt én is tudom, melegszik is rendesen az NB, van rajta vagy plusz hűtő, gondolkodom vízhűtésen is, de lehet konfigot váltok, mert van vevő a gépre. Azonban neki nem kell a +2x2gb, tehát akkor a kérdés továbbá nem áll fent. Lehetséges, hogy a P35-DS4-es másik Rev. kell választanom, mert az 1.0 nagyon kezdetleges lapra sikeredett viszont jó tuningolni.
A problémára és reagálások az alábbiakra
A proci alapban 1,35V gyári, tehát 24/7 +0,1V nem is sok, max +0,2V mehet mindenre biztonságosan, amihez viszont stabil táp kell a táp pedig RS-620 Coolermaster.Az NB a +0,3V nagyon sok szerintem is, és ezért mindenképpen jobb lenne váltanom, mert a lap igenis elég rendesen meg van terhelve a memekkel.
Továbbá, ha nálam kibír még egy évet úgyis megy a süllyesztőbe.
Ez a lap már nagyon régi 2007-ben az elsők között vettem és megélt már pár újra élesztést is, amikor hamvaiból került vissza, miután túlélt egy vihart. Nyitva maradt az ablak és kicsit beázott a gép, mert ablak mellett volt, és lecsapta a bizit is. Szerencsére kisebb gondjai voltak csak, pár alkatrész csere után sikerült életet lehelni a lapba.
Videokártya elfüstölt benne táphiba miatt, na ekkor került bele a Coolermaster RS-620, azóta megy és jól bírja a tuningot.
Volt már BIOS chip cserélve sikertelen BIOS frissítés után mint kiderült a Backup Bios chip is meghalt a beázásos szitunál, ami persze e Bios frissítésnél derült ki.Úgyhogy nagyon nem kímélem.
Szerinted más megoldás szóba jöhet. Mostanában nem használom 24/7-ben, csak hétvégente megy éjjel nappal.
Köszi
-
benjamin
tag
Sziasztok
Eddig gond nélkül tudtam húzni a E6420 procit 3,2Ghz 1,475V (gyári 1,35V) egy Gigabyte P35-DS4 Rev 1.0 lapban 4x1Gb Geil 1000 Mhz (gyári1066Mhz) 5-5-5-15 2,1V. Minden más alapon MCH fesz Auto, FSB fesz Auto. stabilan ment.
A ramokat 1125 Mhz sikerült húzni 5-5-5-15 2,1V stabilan, utána procit 3 Ghz-en 1,45V és memeket 1125 Mhz-en 5-5-5-15, stabilan vitte.
A gondom most az, hogy lecseréltem a memeket 4x2 Gb ugyanolyan Geil-re és egyszerűen nem birok stabil beállítást csinálni és az alapbeállításoknál is fagy.
Jelenleg sikerült egy viszonylag stabil tuningot elérni, de a MCH és az FSB is +0,3V kap ami szerintem kicsit sok. A memek 2,2V kapnak. A gondod az is fokozta, hogy kb. 1 hét kelett mire kitapasztaltam a megfelelő memória sorrendet a foglalatokban, amivel sikerül elérni a procival 2960 Mhz és a memek is 1100 Mhz-en 5-5-5-15 2,2V végre stabilan mennek.
A cél a 3.2 Ghz és memek 1000 Mhz 5-5-5-15, eddig sikertelen.
Szerintetek hol keresgéljek, mit állítsak, arra gondoltam talán a lapnak ennyi a vége, legfrissebb Bios van rajta F14. Ha viszont kiveszek 2x2gb tökéletesen megy a korábban célként kitűzött értéken.
Nem ma kezdtem én se a tuningolást, de ez K????ra kifogott rajtam.
Help please!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged