- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
azoli09
tag
Helló
Nekem is ilyen tápom volt ,hamar le is cseréltem 550w rá írva aztán jó ha le ad 250w ,mellette meg semmi védelem nincs benne , de én csak tanácsoltam, nekem is mondták utána jártam és beláttam hogy nem azért fizetem sokk pénzt, hogy egy ócska koreai ócskaság elvigye az egészet , nembeszélve arról sokkal jobban mennek azóta a gépigényes játékok ,mert normális az áramellátás + éjjel jobban alszok abban a tudatban, hogy normális táp gondoskodik a biztonságos üzemelésről -
krammerka
őstag
próbálj adni neki 1,4V-ot.............,az mét nem túl magas fesz,ha azon elfut a 10x333 akkor használd úgy,ha nem,akkor én elindulnék visszafelé,csökkenteném az órajelet
erdomester2: véleményem szerint,az E5400-ban valszeg benne van alapfeszen(tehát feszültség emelése nélkül) 3,5GHz környéke.
-
krammerka
őstag
Jó reggelt!
A beállításaidra ezt írtad:
"Jelenlegi beállítás:
333x10
A Memory multiplier az 2-n van, hogy 800 legyen. Mert 800mhz es a memóriám
Pci 100-on.
Vcore 1.36v.
Memóriának adtam +0.02-t."Itt ha 2x a ramszorzód,és az fsb-d meg 333,akkor nem megy a ramod,a "névleges",vagy eredeti órajelén,hanem 667MHz-n.És még feszt is adtál neki,feleslegesen.
Ezért véleményeztem,hogy nemhinném,hogy a ramod dobja el magát. -
darál0w
Jómunkásember
a képen azért nem annyit ír, mert dolgozik a C1E és EIST. áramot és pénzt sporol neked
ramra memtest.
konyhanyelven a használata: ahány giga ramod van annyiszor indítod el egyidőben. és mindet mondjuk 700megával teszteled és 150%is hagyod minimum.
ha az a ludas, akkor vagy festemelés vagy ramorajel csökkentés vagy lazább időzítés.
a procinak a feszültségét meg az intel szerint is 1.5Vig lehet emelni mindennapi használatra...szoval az 1.3V még egyáltalán nem sok...hő meg 73°Cig jo.
-
darál0w
Jómunkásember
a névlegeset gondolom az éppen beállított orajelre értette...
ramra inkább eressz rá egy memtestet. ha nem tudod használni, szolj és elmagyarázom. ha ott van hiba , akkor a ram a ludas. procira meg prime small FFTt. legalább fél ora.
azt a procit meg nem tudod 4ghzre feluzni az 100%.
ha vmi elkezd égni, tegyük fel a proci az. akkor az belesül a lapba, megolvadnak a vezetékek, maga az alaplap, stb...
-
krammerka
őstag
Üdv!
A procid lesz ott a hibás,nem a ramod,amit a névleges órajel alatt járatsz.Az E2220-tól a 3,2GHz az,amit stabilan lehet használni,mint mondtam ez nem egy tuning bajnok széria.
Lehet kivétel,de a p31-es lapban nemhinném,hogy ennél többet ki lehet hozni belőle.Nézd meg a tuning honlapunkat,rentgeteg E2xxx-es proci tesztje van fent,ritka az,ami 24/7-ben történő használat mellett,nagyobb teljesítményre képes.
-
krammerka
őstag
Üdv!
Adhatsz neki 1,4V-.ot,de sztem valahol itt lesz a vége az E2220-nak.Ezek nem annyira tuning bajnokok,ha be tudod lőni 3,2GHz körül,és 1,35V-al,az használható lenne 24/7-ben is.
Orthos, és a prime miért megy egyszerre?
Ha lehet,akkor inkább a prime...........Lalika85: cpu-z progit használj az everest mellett,a hőmérséklet méréséhez pedig real temp-et ajánlanám.
A 4GHz nem rossz eredmény,csak az az 1,3V picit sok hozzá,azt tudnia kellene kissebb fesszel is.Persze ez sem fogja tönkretenni a gépedet,attól ne félj.
-
darál0w
Jómunkásember
mivel a nem ajánlott tápok között van, nem mernék vele tuningolni...nem tudom mit bírhat. de van tápos topik. ott érdeklődj, sőt még ajánlanak neked egy másikat is
SLI ben nekem volt egyszer 6600GT. egy gártotol. ugy ment. de ennek is van topik
akik benne vannak biztosan tudják.és igen, vszínű hogy javulna a teljesítmény, mivel a procid jelenlegi állapotában nem hajtja meg még azt a VGAt sem.
-
rvn_10
senior tag
Mivel most is proci limited van igy jó pár fps-t tutti nyerhetsz vele. Nekem pl GTA4 ben 2,5 Ghz en ati 4850 el volt 35 fps em, 3,33 on már ugyan azon beállítások mellet 52 igaz a GTA proci éhes egy dög
Boxi88: Szerintem a te procit ilyet nem tud, sőt majdnem biztos vagyok benne, ha többet akarsz akkor ott a tuning. A szakik nak leirod milyen lapod van és segítenek beállítani, ha szeretnéd.
-
rvn_10
senior tag
Tudnál, de nem biztonáságos, lehet h lefő vele a rendszer, SLI hez meg az a táp "életveszélyes", meg a procid is kevés ahhoz szal az SLI-t szerintem felejtsd el. A giga lap elég jó nekem is olyan van, nincs vele problémám. Ha most mediumon akad akkor slibe se fog menni neked highon- mert proci limited van.
-
krammerka
őstag
Jó reggelt!
A két proci kicsit sem azonos: E3200 45nm---->E2220 65nm-es gyártástechnológia.
Volt nekem is E2200-am,ott a tuning 3,2-3,3GHz környékén volt még stabil,ha jól emléxem,de kellett oda már 1,5V.
Ezzel szemben az általam tesztelt E3200-s procik szinte mindegyike,alapfeszen hozta a 3,4-3,6GHz-t,ami 1,275V vid esetén,a lap droppjával számolva 1,25V alatt van.De ettől függetlenül nem rossz a procid,csak ezeknél a 24/7-ben használható tuning az nagyjából 3GHz-re korlátozódik.
-
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
alapon nem lehet ennyi az a hő...vagy a szenzor kuka, vagy a paszta száradt meg a hűtő alatt. javaslom nézd meg, és utána szépen illeszd rá a hűtőt a procira. rendesen legyen lefogatva...mivel nálad CPUfeszt nemigen lehet állítani, így tök felesleges lesz rá máik hűtő...alapon ez is bírni fogja..
létom hőprobléma nagyjábol megoldva, bár az az 56C is sok alapon....annyit tudunk tenni, h emeljük az FSBt, ramokat ~alapon egyelőre és teszt közben figyelni kellene a cpu feszt...merthogy nemtudom, h a lap hogy kezeli...
-
66 is sok. Azért "csak" 66 mert visszaveszi az órajelet ha nem terheled a procit. Amint viszont terheled felmegy az órajel, vele együtt a hőmérséklet is. Nálad viszont olyan szintre megy fel hogy a procinak le kell "butítania" magát hogy ne sérüljön a túlzott melegedés által. Az a hűtő jó lesz! ('szal az az a sárga...
)
-
Nem szeretnék káromkodni most, de javaslom holnap keresd fel a legelső boltot és valami normális procihűtőt szerezzél be, vagy pedig elsősorban nézd meg hogy ami most rajta van hogyan illeszkedik, mert feltételezem hogy nem érintkezik megfelelően a hűtőborda a processzorral, vagy pedig nincs a borda alatt hővezető paszta. Mindenesetre valami van, mert 80°C-os processzorral nem lehet üzemeltetni egy core2 es számítógépet!!!
Ui.
Neked nem is húzni kéne hanem előbb megoldani azt a hőproblémát! -
krammerka
őstag
Jó reggelt!
tuninghoz Gigabyte lapot vegyél:
EP31 DS3L, G31 ES2L/ES2C---> ezek kitesztelt,olcsó kissebb procikkal jól tuningolható lapok,és az új ára is 10k, 3 év garral pl AQUA computernél..............(az EP31 az drágább)
A belinkelt táblázatba láthatsz velük eredményeket,pl az E3200-as procikkal.......... -
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
BIOSképedi alapján, az utolson kellene lenni, alul CPU voltage vagy Vcore néven, de nemigazán van. vannak ilyen lapok, amik nemtudják...olcsobb kategoria.
így annyit tudunk tenni, h emeljük az FSBt ramokat pedig "visszaosztjuk" és közben nézzük a hőt és a feszt.
(#13896) triklin
ha holnapig nem jelentkezik senki nálad, akkor majd segítek
de most mennem kell.
sziasztok.
-
Silentfrog
veterán
nekem mindig sügérséget is az everest.
probálj ujabbat /5.30/ letölteni hátha az pontos adatokat ir ki.
Bár semmi sem biztos nekem még a biosba is hülyeségek vannak kiirva 18 fokos szobában létezhetelen,hogy 20 fokos legyen a négymagos processzor.
Én azért a bios h/w monitorjának hinnék hamarabb,nem az everestnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konteó topic
- E-roller topik
- Socket AM4
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest