Hirdetés
- Légből kapott hírünk van képekkel
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Powerer
tag
válasz
scansat
üzenetére
Szia!
IO.sys magyarázatát azzal egészíteném ki, hogy igenis lehetséges az automatikus gyári feszültség és egyéb beállításoktól való eltéréssel optimalizálni az egyes chipek fogyasztását, és mindemellett akár a teljesítményüket is növelni. Ehhez elég kiterjedt diagnosztikára és az egyes beállítások pontos ismeretére van szükség. Pont ebben fog segíteni a Ryzen processzoroknál 1usmus alkalmazása amiről feljebb írtam a 46865-ös hozzászólásban. -
IO.sys
őstag
válasz
scansat
üzenetére
Nincs a felvett teljesítmény és a számítási teljesítmény közt egyenlőség. Ennél kicsit bonyolultabb, nem így működik. Van egy frekvencia, amihez kell egy bizonyos feszültség. Ez túl van gyárilag lőve a biztonság kedvéért. Headroomnak hívják. Minden proci más minimum feszültséget visel el adott frekvencia mellett. Ennek a kiderítése az alulfeszelés, első lépes a tuningban, erről beszélt az ismerősöd.
-
IO.sys
őstag
válasz
scansat
üzenetére
Akkor azt az ohm törvényt át kell rágni újra. De maradjunk csak a teljesítmény képletnél.
P = U × I
Ha a szorzatban az U kisebb lesz, akkor a P is kisebb lesz, ez ennyire bonyolult.
Jól mondja az ismerősöd, legalábbis odáig, hogy 550W-ot fogyaszt a gépe.
A gép induláskori áramfelvétele egy pár pillanatra elérheti az 500W-ot vagy többet, de utána 100W körül, illetve alatta fogyaszt. Raktam össze olyan gépet, ami nyugalmi állapotban 37W-ot evett, JÓ MESSZE van az 550-től.
Ha olyan videokártyája van, ami játék közben a gép többi részével együtt 550W-ot eszik, akkor úgy már értem, de azért derék teljesítmény, a mosógép nem kezdett még a gépének udvarolni??
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A gép induláskori áramfelvétele egy pár pillanatra elérheti az 500W-ot vagy többet, de utána 100W körül, illetve alatta fogyaszt. Raktam össze olyan gépet, ami nyugalmi állapotban 37W-ot evett, JÓ MESSZE van az 550-től.
Ha olyan videokártyája van, ami játék közben a gép többi részével együtt 550W-ot eszik, akkor úgy már értem, de azért derék teljesítmény, a mosógép nem kezdett még a gépének udvarolni??