- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
Értem, köszönöm.
Azt esetleg meg tudnátok mondani, hogy egy Phenom II X4-esnek (E0 stepping, Thuban mag) mekkora feszültség számít veszélyesnek hosszú távon?
Szerettem volna megcélozni a 4.5GHz-es határt, de ott a legtöbb cpu 1.6-1.7V-ot kér.
Régebben nekem azt mondták, hogy egy Thuban magos dög simán menni fog 4.3-4.5GHz-et, ha le tudom hűteni.
-
mokuci_74
csendes tag
Na szoval akkor :
Ugy csinaltam ahogy mondtad, ime a biosbol a kep :
[Bios config screen]Namost ezek utan elindultam egy kicsit feljebb, CPU 9x320 , DRAM 960, erdemenyek :
1:1 osztas mellett DRAM 960 eredmenyek :
Azt hiszem az eredmenyek onmagukert beszelnek, de varnam a velemenyedet, hogy miert is lehetne jobb a nem 1:1 osztas..
Annyi meg, hogy a ram most 2.1 V-on megy , remelem ez meg nem sok neki, majd kiderul.
Egy ket napig most majd igy tesztelem, aztan ha jo, akkor meg megprobalok feljebb maszni, hatha... -
mokuci_74
csendes tag
Én inkább a rammot osztanám felfelé nagyobb CPU szorzón, mondjuk 8*300 CPU,
RAm pedig 1:1,5 (300fsb CPU:450 FSB ramm), és innen 5-össével emelném a CPU fsb-t a ram szorzón nem változtatnék!Na ez az amit nem nagyon birok megerteni, hogy hogyan lehet kulon allitani a kettot....
Tehat ha levettem 8*300-ra CPU-t, ram ddr-600 lett...
De inkabb mutatok boisbol kepet majd mondon hogy mit allitsak...
[link]
[link] -
mokuci_74
csendes tag
Ha jol ertelek akkor inkabb meg az FSB-t kene tornaztatni, hatha...mellekelt kepen lathatod, hogy memokra 1.8v-ot ir, biosban pedig 2.0v-ot allitottam be, szal ezt sem ertem..
Tovabbra is kerdes, coretemp mer hitelesen, vagy everest.... 10 fok kulonbseg a ket progi kozott jelentosnek tunik, plane ugy , hogy intel burn test alatt core temp szerint 80-82 fok volt a maximum, everest szerint meg 70-72.... Tavaly nyaron pasztaztam ujra a cuccost szal azzal nem lehet gond, cpu hutes pedig artic cooling.... -
Bacy85
csendes tag
SZia\sziasztok!
Köszi a választ!
Nos megnéztem neten a processzor feszültség értékeit és 1.25-1,525 V között van. Akkor max rárakom 1.525-re fixre.Amúgy a memóriánál akkor hogy is van ez? TEhát pl az én memóriám Rated FSB-je gyárilag 400Mhz ez van ráírva. Akkor ha rárakom 125-re az Fsb-t és felmegy az érték 500ra akkor azt bírni fogja? nem károsítja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 10 részletre elérhető BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged