- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Grenaco #47239 üzenetére
Szia!
Fölösleges alulfeszelni. A 80 fok nem árt neki. Ez egy meleg széria. 105 foknál kapcsolja le a gépet. Sajnos teszteltem. Elvileg amúgy nem szabad elérnie, mert, ha túl meleg, akkor visszavesz a sebességből.
Nekem az 5950X is szokott 90 fok körül lenni. Igaz, csak nagyon ritkán. AIO-val hűtöm. De a 70-80 fok teljesen normális nála játék alatt.Az új hűtővel hűvösebb lesz, akkor meg állíthatsz mindent vissza.
A bios-t lenne érdemes megnézni. A proci a laptól kapja a telemetriát, így, ha nem megfelelő adatot kap, akkor hajlamos lehet gyorsabban működni. És ezeket az adatokat a bios által tudják piszkálni a gyártók.
A gyári bios-szal nekem is így volt. Aztán frissítettem. Mindjárt nem járt 90 fok körül, igaz, hogy C23-ban sem ért el annyi pontot, mint korábban. De az a különbség meg nem érdekel, ami adódott. Nem hiányzik. Viszont ez is azt mutatja, hogy 90 foknál még mindig nem lassult. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Grenaco #47239 üzenetére
Én próbáltam már PBO helyett a vcore-t undervoltolni, de nem ment lentebb a fesz, sőt, nagyon sokszor magasabb feszt is adott neki. Ebből kiindulva én azt mondom, ha nincs PBO állítási lehetőség, akkor lehet sehogy. Igaz nekem csak egyetlen egy tapasztalatom van TUF B550M-Plus + 5600X kombóval. Ha nincs igazam, majd kijavítanak.
Bár szerintem a PBO is tuningnak számít, az A520 meg csak RAM tuningot enged ha minden igaz, procit nem. Gyári PBO-t gondolom engedi, csak felülbírálni nem.
Amit szerintem meg tudsz próbálni, hogy csökkented a TDP keretet. A gyári hűtő 60-70 Wattal még el tud boldogulni nálam nyitott házban. Esetleg azzal próbálkozz, amíg nem jön meg a hűtő.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bittorrent topik
- Filmvilág
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest