Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
matthew95 #11946 üzenetére
Elsőnek talán olvasd el ezt: AMD túlhajtási útmutató Aztán beszélhetünk, nekem is ilyen konfigom van mint Neked lesz
-
Blaze71
őstag
válasz
Nagyjából idáig jutottam ezzel a procival DDR2 800MHz-es memóriával:
Idáig meg a Giga 770T lapjával és az Elpida Chippes Kingston 1333MHz-es memóriával:
Sanos nem volt időm rendesen kitesztelni a gépet, beállítást, mert vitték el. De kiindulásnak jó lehet. Szerintem a procidnak valahol 3,4-3,8 GHz között lesz a vége. Az 1333 MHz-es modulokat 1066 MHz-re osztottam vissza, procinak 1,4 V-ot, memóriának 1,6 V-ot adtam. A fenti beállításban stabil volt XP és Win7 alatt is. Szerintem ha több időm lett volna rá, fel lehetett volna tornázni 3,7 GHz körülire is.
-
Rica
senior tag
válasz
matthew95 #11948 üzenetére
Basszus, elfelejtettem, hogy AMD másképp működik. Bocs. Amíg nem érkezik értelmesebb hozzászólás, addig nézd meg a bios-ban, hogy vissza tudod-e osztani a ramokat, kell, hogy legyen egy olyan menüpont, hogy ram frekvencia, ott kell eggyel, vagy extrém esetben kettővel lejjebb állítani. Nekem régen volt AMD konfigom, ott azt csináltam, hogy a 400-as freki helyett, 333-at, aztán később (50%-os húzásnál) 266-ot állítottam be, és az időzítéseket hagytam a alap frekinek (akkkor 400) megfelelő szinten. Mikor meg volt a proci stabil vége, utána állítottam be, hogy ott mennyit tudnak a ramok.
-
Rica
senior tag
válasz
Általában azt javasolnám, hogy először nézd meg, mennyit tud a procid. (A gyári hűtő viszont max 20 %-os tuningig ajánlott, az pedig nem sok, szóval proci hűtő: ár/értékben CM Hyper TX3 a legjobb).Ezalatt fogd vissza a ramokat, azaz hagyd alapon (frekit és időzítéseket) vagy autón. Mikor már meg van a proci stabil vége, akkor próbáld hozzá ki, hogy mit tudnak a ramok. Konkrétumokhoz erősen ajánlott mindennek a saját topikját végignyálazni (deszkának is).
Ha játszol is, nem árt először a vga-t kiválasztani, én azzal kezdeném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged