- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kulerr
őstag
válasz
#40731136 #4426 üzenetére
Amennyiben nem emelsz feszt neki el fog menni egy darabig a gyárival is csak a melegedés fog határt szabni a tuningnak, de már 3K-ért kapsz TX2-őt és az totál lehűtené...én nem spórolnék ezen.
Egyébként nekem is volt E4500-öm és alapfeszen (Bios : 1,325) simán ment 3Ghz-et.
A PCIe frekit fixáld 100-ra a procinak a feszt állítsd be fix VID értékre,az fsb-t meg kezdetben 300-ra majd emelgetheted meddig stabil.
Ez ilyen játékos dologmiközben állítgatsz orthossal tesztelni tesztelni.....a stabilítás miatt és ha nem veszel hűtőt akkor szigorúan nézd a meghőket!!
(70fok fölé ne nagyon engedd!) -
kulerr
őstag
válasz
band1103 #4397 üzenetére
nem akarok beleszólni de te sem érvelsz ám ha már itt tartunk hanem idejöttél gyakorlatilag mindenkinek kiosztottad az észt és mikor valaki választ mert írni neked egyszerre vagdalózni kezdtél
Hitelességről beszélsz?, tessék oktass ki mindenkit és tálald ki a tudományod...szívesen meghallgatom-meghallgatjuk, ugyanis ha már megengeded te is pontosan azt csinálod amivel vádolod a többieket.
De akkor rukkolj elő hamár megtanultad ilyen jól a "flame" szó többszöri begépelését...
Az összehasonlításról még jó hogy nem egy D-s procival akarod összehasonlítani a 6000+, de hagyjuk mert nem szeretnék ebbe belemenni...nem véletlenül nem ejtettem egyetlen szót sem az AMD-ről és az Intelről mert ez már nem erről szól hanem már RÓLAD
Tényleg be kellene fejezned az offolást és ha ilyen kéztetésben vagy menj a fáradt gőz topikba...bocs ha nyers volt de már unalmas nagyonnnnnnn
-
kulerr
őstag
válasz
BloodyEddie #4244 üzenetére
Ha meg vagy elégedve vel és elég hagyd így akkor de ha kel van abban még hidd el...
Nekem még sajna nem volt szerencsém dragonnal, de 1000-en tuti h megy csak adni kell neki 0,1-0,2V-ot. Csak a kis időzítéstől a ramnak nem lesz baja..Próbálkozz és ellenőrizd memtesttel...
Ha nem túlzod el a feszeket sehol és nem melegszenek a cuccok túl akkor elvileg nem lesz nem lehet baja, habár ilyenkor mindig azt mondják tuningot csak saját felelősségre!! -
kulerr
őstag
válasz
BloodyEddie #4237 üzenetére
A kérdés az akarsz-e még húzni rajt....ha nem, jó így, de ezen tuti h lehetne még...ezért most csak szándék kérdése az egész igaz mondjuk jobb lett volna egy prime screen realtemp-pel mondjuk.
Azt h a ramokat mire állítsd? Én a helyedben megpróbálnám mindkét variációt és megnézném a memóriakezelést everesttel, habár elvileg 5-5-5-15-ön jobbnak kell lennie 1066Mhz-en
(itt nem lesz elég az 1,8V adj neki 0,1-0,2V-ot ha ezt választod)
A PCIE értéket fixáld 100-ra a CPU Vcore-t meg ki kell tapasztalnod mennyivel mennyit megy....BIOS-t frissíteni mindenképpen érdemes habár azt sem tudjuk milyen van fenn.
Akkor nagyjából ennyi...
-
kulerr
őstag
válasz
nepszter1 #3874 üzenetére
Húúú wazz te most úgy döntöttél h szopatóra raksz minket?Ha az 1,25000 höz hozzáadsz 0,07-et akkor mennyit kapsz?
(segítek ez 1,32...)
Ha pedig a VID értékhez ami ügye 1,225-höz adsz 0,07-et akkor de gondolom már kitaláltad 1,295-öt kapsz....
Nnna akkor hajrá!
MOD: és mielőbb azt mondod h nincsenek ilyen értékek...A legközelebbit alkalmazd!
-
kulerr
őstag
válasz
nepszter1 #3797 üzenetére
ha nekem szólt a hozzászólásod akkor: na a ramokhoz a CPU fesznek nem sok köze van ha normálisan vissza van osztva, de ha a ramok nem akarnak "futkozni" adj nekik pluszt nyugodtan 2-2,1V-ot úgy már menniük kell.
MOD: Az időzítéseket auton hagytad vagy azokon is variáltál?
-
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #3796 üzenetére
Kérdezted mivel hűti és a konfig leírásában meg írja h. Xigmatek S1284.
De, hogy a kérdésedre is feleljek a gyári hűtö elég silányra sikeredett uh. ha húzni is szeretnéd mindenképpen megérdemel egy normálisabb hűtőt. Ha nem akarsz sokat adni érte akkor TX2 3,5K, Hyper 212 6K, vagy ami most nagyon megy és persze nagyon jó is Xigmatek S1283 9K.
-
kulerr
őstag
válasz
rooney8 #3432 üzenetére
Akor az igen szerencsés... Én is próbálkoztam a kingmaxjaim húzásával (most 835 1,8V) és elég is neki 1,8 860-ig de már a 900 Mhz-hez 2V kellett neki. Szal vagy nekem vannak igen ratyi ramjaim vagy igencsak (inkább!) fenntartással fogadnám azt 1008Mhz 2,1V-t
de majd biztos lesz tapasztaltabb hozzászólás is
-
kulerr
őstag
hát nem tudom, igazából még nem hallottam olyat hogy valakinek légbuborék lett volna alatta (mindig csak arról szól a fáma hogy nehogy az legyen
)
Én a pöttyözős fajta vagyok és eddig kb10-15 procit raktam fel és eddig nem volt semmi gondom ezzel (most is 27 fokos az E4500-ösöm 3 ghz-en), szal lehet hogy jó így is meg úgy is.
De ha lenne ezzel kapcsolatban valakinek konkrét tapasztalata az ne fojtsa magába... -
kulerr
őstag
válasz
phobeus #3386 üzenetére
Nem neked írtam de sztem alapfeszen 3,4-3.6 Ghz-en menni fog és nem fogod "feltépni"
próbáld meg mondjuk előszőr 3,4-en és futtass tesztet a stabilításra.Minden más cumód simán bírja ezt...
Persze ha nagyobb órajelre vágysz az már valószínű feszt kell emelned, valamint ha ki akarod hajtani a ramokat is adni kell neki + feszt.Szólj vissza mire mentél vele...
-
kulerr
őstag
Olvass és próbáld ki sztem az ide tartozó forumokon minden leírást mindenre megtalálsz mit mikor hogyan kell csinálni és amikor már van valami eredményed van konkrét kérdésed akkor kérdezz (az nem konkrét hogy hogyan tuningoljak
), és ne várdd azt hogy a szádba rágják.
Ezek után tuti hogy minden kérdésre választ segítséget kapsz jó kis csapat van itt a PH-s fórumonNagyon sokan vannak akik így tanulták meg, vagy ha totál nem értessz hozzá és félsz tőle akkor kérd meg ismerősöd barátod aki le tud ülni veled a gép mellé...
(sorry nem megbántani akartalak dehát ez így működik...)
-
kulerr
őstag
válasz
marcipunk #3084 üzenetére
Szia!
Nekem is volt egy abit lapom anm2hd vagy valami ilyesmi és az 5200+ procim (eredeti 13,5x200mhz)és nekem már a 250-es feszre is kiabált 12-es szorzónál... Próbáld meg magasabb szorzóval alacsonyabb feszen nekem anno ha jól emlékszem 230 és 240 fesszel 13 szorzóval minden további nélkül ment.
De majd a jobban hozzáértők kijavítanak ha kellÜdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Építő/felújító topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Futás, futópályák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged