- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hammon Serra
senior tag
Sziasztok!
VAn egy ilyen Asus a7v8x-x lapom vadonat újonan.
OEM kiszerelésben.
HA valakinek kell priviben írjon
-
Hermina
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem hogy ebben az ASUS A7V8X alaplapba bele raktam egy 1,3 GHz-s AMd procit és nem akar elindulni mert bekapcsolom és kb 5 másodperc múlva lekapcsol automatikusan
az alaplapnak jónak kell lennie mert ha nincsbenne a proci tökéletesen megysztetek mi lehet a gond?jumperelés vagy mi?
-
Szaaa
csendes tag
Hello!!
Lelkes amatör vok és az a helyzet hogy van egy amd procim egy asrock alaplapal.Állitolag 2,4 es a procim de a gép 1,5 öt ir ki!!Pedig én szeretném felhuzni és már nagyon sok mindent megprobáltam de mind hiába.Örülnék ha valaki segitene de ne feledjétek kezdö vok és nem nagyon vagyok még otthon ezekben a dolgokban hogy fsb meg ilyenek.Kérlek segitsetek.Elöre is kösz.
szesz -
AMD46
csendes tag
nem a @nem lehet az én 2000+ om megy 200as fsb 1700mhz en egy asus a7n8x-x el
-
TasiA
senior tag
Hali!
Van nekem egy 2200+ Thoroughbred-B procim, egy MSI K7n2Delta lapban, 2*512Kingston 400-al!
Sehogy sem bírok 153-as FSB-nél tovább jutni, de ehhez is már feszt kell emelnem! Elmehet akár 1,8V-ig is, de semmi!
Alapfeszen símán megy 150-es FSB-vel! A szorzót sem tudom állítani, se le, se fel!
Mit lehetne mókolni vele, hogy feljebb tudjam lökni!
Esetleg , ha lecserélném egy Sempron 2800+-ra? Lenne értelme? Esetleg még azt is lehetne tuningolni? Köszi!
Most 150*13,5-ön megy, ami 2030MHZ.
[Szerkesztve] -
Falconer
aktív tag
XP2200+ TBred B, Asus A7V600X, Spire FalconrockII hűtéssel.
Most 166*12-on megy, alap fesz, terhelten 52fokig megy fel.. Ez az, amit még zsigerböl kibir, tovább még nem probáltam.
[Szerkesztve] -
fazksg
csendes tag
Feszültség emelés elvileg segíthet a kifagyásokon..... Csak a hőtermelést is nagyon megdobja! Nekem is volt ilyen problémám (1600-os Duron), de + 0,1 Volt megoldotta......
-
-Bobby-
csendes tag
Hi all!
Nekem Asus a7n8x-e lapom van de a segítségeteket szeretném kérni!
Nos nekem az xp 2200+ -os procim alapban 13,5X133-on megy. Most épp 14X133-on de az alap 1.65v-os feszültségen már alapban is a windows indulásakor restartot nyom. grrr
Szóval most épp 14X133-on megy 1.75v-on de bármi nemű komolyabb terhelés hatására pl.Most Wanted de már 3dMark03-ban is fagyhalál éri. Why?
Pls. Help! -
golyani
őstag
danke 15-ös szorzóval.
de aza szép h egy 266-s ramo(VM márkájú)t is hajtok vele ami gyárilag vmi 2,5-4-4-7 volt én meg 2-2-2-6-on tolom 1T-s latencyvel vagy mivel és 2-es Queue depth-el vagy mivel.de 300-as FSB-vel is megy.
a másik ram egy 400-as hynix D43. de 300-as FSB-vel is megy. csak ugye ez az idióta lap nem engedi 166-nál(333) feljebb tenni az FSB-t és fixen van a PCI/AGP szal ezek az értékek 33/66 helyett 36/72MHz.
de amúgy minden megy faszán 15-ös szorzóval. és lábat se kell hozzá kötözgetni.
[Szerkesztve] -
pg012345
senior tag
-
Xeonit
csendes tag
Srácok K7 tuningra a legjobb választás a Cooler Master Aero 7 +. Nekem 2250 mhz megy a 2500+ Barton és max nyáron megy fel a hőfok 54 C re.
-
Tyrael
senior tag
nekem muszály, mert a 6600GT-t mellé nevetséges az 512 ram.
mármint mostmár vga miatt nem lenne gond a legtöbb játékkal, de a kevés ram miatt még így is akadozik 1-2.
pl. fear.
szal most procicsere, rambővítés, meg talán majd egy dfi lap a 2500+os barton mellé.
aztán majd nyáron veszek új gépet, ezt meg megörökli öcsém.
Tyrael -
Tyrael
senior tag
mármint?
enyém 400as noname ram, infineon chipekkel, haveré meg szintén valami noname
szal ha ezt a 2-t vitte, akkor mindent vinnie kéne
csak az benne a necc, hogy csak akkor lehetett 400-ra állítani a ramot, ha az fsb miatt ''kényszerű'' volt a lap annyin futtatni.
Tyrael -
HIJ
őstag
nembeszélve arról, hogy az a deszka sem bírja.bár BIOS frissítés után elindult 200*10 en, de akkor az egyik modult nélkülöznöm kéne.Szal inkább 1024 166on (Bár most nézem, hogy 167en fut :S
)
''Szal majd ha vesz egy másik 512es modult, akkor már 200-on fogja küldeni.''
meg egy másik lapot...
nha mind1, jó ez ígyis. Nem kell nekem akkor teljesítmény. Bár CSbe van némi külömbség.Eddig max 99 fpsm ost fix 100
HIJ -
Tyrael
senior tag
azért nem emeltük jobban az fsb-t, mert az egyik ramja csak 333as.
Szal majd ha vesz egy másik 512es modult, akkor már 200-on fogja küldeni.
Amúgy kipróbáltuk, viszi a procija a 200as fsb-t is (a gyári biossal már 167nél nem indult el a gép, de biosupgrade megoldotta).
Másik érdekesség: Beleraktam HIJ 400as ddrjét az enyém mellé az ASUSA7V8X -be, és kézi fsb emeléssel (200asra húztuk) vitte az alaplap a 2 memória modult 400on.
Szal hivatalosan csak 1 400as modul, de úgy tűnik megfelelő konfigban megy 2vel is.
Tyrael -
CPT.Pirk
Jómunkásember
miért nem FSB-t emeltél? magában a szorzó emelés nembiztos, hogy sokat nyom a latban, ráadásul ha az fsb-t növeled, és a szorzót csökkented, akkor elég jó növekedést érhetsz el akár alapfeszültségen is... (nemismerem a Throughbred magot annyira, nemtudom hogy lehet-e fsb-t állitani, ha nem akkor a soraim sztorno
)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nah, gondolom leÍrom eredményeimet!
Nekemis ez az Asus lap van, ma már kinevettek néhány hiányossága miatt (csak 1 darab DDR400 -as modult tud fogadni...) de nekem tetcik...
Most egy Barton 2500+ van benne, karácsonyi szorzózármentes széria, ezzel a fénykorában (ma már kicsit megviselten néz ki, konkrétan annyira szét van sarkazva, hogy a gép csak a 4. összerakás után indult el, és azóta már nemnagyon birja a tuningot...)
elértem ezeket:
FSB: 166 >190 (még 195 is ment, de ott már nemvolt stabil)
aszthiszem 0.1V -t kelett csak emelni
szorzót is állÍtottam, pontosan már nemtudom, de a max órajel amit elértem az 2200Mhz volt, ekkor a windóz kiirta, hogy 3200+ -os procim van...
A ram a tuninghoz egy biztosan eredeti Infineon DDR400 -as volt...
Szal jó alaplap ez, csak kár hogy már a 3000+ (Barton magos) os kivételével gagyi Sempronon kÍvül nemlehet belé procit kapni, max használtan...
Most majdnem alapon van, egyenlőre még nem halt meg a procim benne, aszthiszem most a ramot fogom majd tuningolni, az még egészséges -
HIJ
őstag
a pasztázás megoldotta a dolgot, valszeg a borda nem érintkezett megfelelően a procival.
így 13,5*166(2241) volt a maximum, amit a gyári hűtővel elbírt (itt már 1,8 volt kellett neki)
Lehet hogy erőssebb hűtővel/táppal bírná feljebb is.
Jah, most 45 fok a cpu felszíne, és 55 fok a mag.
Tyrael -
mr_ricsi
veterán
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Akkor :
nekem lenne egy XP 2200+ os Bs procim. Ez alatt egy ABIT KD7 series deszka van ami 333 as fsbvel ketyeg max, es asszem (de ez nembiztos) KT400as csippje van nekije.
A szitu az, hogy haver atjott, hogy huzogassuk mar egy kicsit, mert neki csak A s van.Na mondom rendben. Elkezdtuk a dolgot es ugynezett ki a dolog, hogy 166*12 vel birja max (gyari huto). Ez ment neki alapfeszen. Magasabbra hiaba is allitottuk a feszt, nembirta.Szal ez renben is lett volna, de ket nap mulva jott, hogy probaljuk ki az o hutojevel, ami 2x akkora rpmen dolgozik mint a gyari. A dologbol ugyanaz lett, mint gyarival: azzal sem birt el tobbet, szal visszapakoltuk az eredetit es visszaallitottam a 12*166, amin addig 2 napig tokeletesen ment. Erre egyszercsak restart... Hmm mondom, akkor vegyuk vissza alapra es kezdjuk elorol. De azota a proci semmilyen huzast nem hajlando elviselni. Szal meg a 11*166 sem (pedig az igazan nemsok). Megy az szepen, csak amikor valami proci igenylo dolgot kell vegrehajtani, akkor vagy kekhalal vagy reset. Mondjuk az feltunt, hogy azota a proci 4 fokkal magasabban jar (tenyleg az egeszseges hogy a mag az 95 fokon megy?).Szal erre varjon valaki gombot. Meg azonis gondolkodtam hogy a RAM baszodott el (csak nemtom mitol).
Jajj meg a ramot elfelejtettem : 1 333as 512 meg egy 400as 512 van benne. (noname)
Huhh ez hosszu lett.Szal valaki tudna egy tuti konfigot erre a vasra?
[Szerkesztve] -
Sanyox
csendes tag
Ehhez mindössze a középiskolai fizika anyag ismerete kellett volna.
Ezaz az ismerete... Lehet hogy tanulni kellett volna... Na mind1 hagyjuk érettseggi megvan ugyhogy ok.
egyébként milyen biztosítékot mondtál? SMD? Az hol van? (eddig azt sem tudtam van az alaplapon is bizti
)
-
mr_ricsi
veterán
''most látom a procihűtő áll! akkor ennyi baja lett... ''
A potméter zárlatakor valami elégett a cooler aljzathoz menő vezetékek körül. Ha korrektül biztosítékolva van, akkor csak az SMD biztosítékot kellene megkeresni és kicserélni.
Ha viszont nincs bizti, és a zárlat miatt egy vezetőcsík égett el, akkor a környezetében is okozhatott kárt, pl. a közelében lévő vezető is pörkölődött, aztán 1hét-1hónap-1év múlva megadja magát, és az alaplapodnak annyi.
''ti se tegyétek hacsak nem vagytok elektronikai zsenik is..''
Ehhez mindössze a középiskolai fizika anyag ismerete kellett volna. Azzal simán ki lehet számolni, hogy hány ohmos és hány wattos potméter kellett volna. -
mr_ricsi
veterán
-
golyani
őstag
írok ideis!
nekem is 2200+ (tbred-b) de nekem KT600-as Gigabyte lapban ami nem tuggya fixálni az AGP/PCI-t így meg vagyok lőve.
de stabilan megy 145*15-ön 2175MHz-en olyan 2600+-ként alapfezsen memó 2-2-2-6-on járatva szinkronban.
ez most akkor jó,
[Szerkesztve] -
Sanyox
csendes tag
cső!
Én is a7v8x-x tulaj vagyok immáron 1,5-2 éve. szerintem nem rossz és aki olcsón akar gépet és ragaszkodik a márkához annak még most is jó választás. sok friss játék még el megy rajta egy jó videókártyával. Főleg ha még valaki talál hozzá egy bartont is!
Egyébként volt egy érdekes sztorim a deszkával: szeretek barkácsolni (jól kezdődik) és az éppen aktuális mániámnak a gép csendesítésének akartam eleget tenni. Nos ezt egy fordulatszám szabályzóval akartam elérni, de minek venni ha csinálni is lehet! fogtam egy potmétert bekötöttem a vezetékbe és már ment is. kicsit érzékeny volt( vagy 2500 vagy 1700 vagy 900 at sikerült beállítani). semmi gond egy napig ment is aztán ahogy tekergettem egyszer csak gép stop, kis füstfelhő...
ajjaj... aztán potméter ki vezeték összeköt.. és láss csodát a gép megy. Na mondom akkor összerakom én ehez többet nem nyúlok(nem így lett). Leülök játszani semmi gond és 2 perc után a gép megáll, kikapcs... Hopp belenézek semmi, nem indul újra nézem megsült e valami... semmi, majd a proci tűzforró! na ennek annyi. Hűtö le ha kihűlt vissza, gép indít, és még mindig megy! most látom a procihűtő áll! akkor ennyi baja lett... azóta hűtő a tápról megy (így még csendes is 1900rpm) a ford szám mérő pedig rendesen bekötve... + egy 12cmes hűtőjű táp is így már a videókari a leghangosabb. ennyi legközelebb nem barkácsolok, ti se tegyétek hacsak nem vagytok elektronikai zsenik is..
-
atosz
őstag
válasz
scrolling #50 üzenetére
Itt sztem az az erdekesebb, hogy az egesz rendszert tudod hajtani 200-on, nem csak 166-on, mint a KT400-nal. A dual tul sokat nem er, es az egesznek csak akkor van igazan ertelme ha szinkronban van a proci es a ram. Tehat ha ugyanugy 166 lenne a rendszerbusz, akkor sztem tok felesleges atvaltani ra.
-
scrolling
csendes tag
A V880-as lapkakészlet mennyit ver rá duálban egy sima kt400-asra kb?
Sajnos az EVEREST 2.5-ös verziója eléggé szegényes a benchmark adatok szempontjából. -
scrolling
csendes tag
Üdv.
Eléggé tanácstalan vagyok ezzel az alaplappal kapcsolatban. Ugyanis EVEREST 2.50 sebességmérővel nézve az írási sebesség olyan 1800 körül van. Olvasásnál ''nagyjából jó'' az érték.
A furcsa az hogy próbáltam már két modullal is külön-külön ill. párosítva is. 2.5-3-3-6 időzítésekkel volt eddig a legjobb a kapott érték. Ez az érték nem változik nagymértékben sem ha 266 - 333 - 400 frekiken hajtom a RAM-okat.
Egyébként egy T-BRED-A 2200+-os CPU dolgozik alatta ami alapból kb. 43 fokon megy. Szóval érdekes a helyzet. Próbáltam még egy ennél is gyengébb Asrock K7S8X lapban is a cuccokat de az 1800-as értéket itt sem nagyon sikerült túllépni semilyen sebesség ill. időzítés mellett.
Mennyinek kellene lenni normál esetben ennek? -
Kergepuma
csendes tag
Van egy rossz hírem!
A 2800MHz az nem kicsit sci-fi.Ebből a tipusból ennyit kihozni lehetetlen...Van jó hírem is:
166 FSB
12 szorzó
1,7V VCore
és máris 2000Mhz-en ketyeg a procid! Legalábbis nálam így megy. Elvileg 3000+os hűtő van rajta, így 35 fok körül van windowsban, ha pl csak zenét hallgatok, vagy filmet nézek. -
mcdanger
tag
Hali!
A gépem:AMD 2200+-os processzor,512mega ram,GeFroc FX 5200-as videókártya.Ez elég szar,de a Most Wanted elmegy rajt szaggatás nélkül.
A 2200+-os proceszzorom meddig tudnám felhúzni,hogy biztosnságosan működjön?
Mert ha fel lehetne húzni 2700-2800mhz-re akkor vennék bele még 512mega ramot és egy GEForce FX 6600GT-t.
És akkor sokkal jobb lenne mint most. -
pg012345
senior tag
hali az lenne a kérdésem és gondom hogy az asus a7v8x-x alaplapomon a chipsett annyira forró hogyha húzom a procit hogy szinte égeti a kezemet vízhűtésem van de az alaplapon nincs ha vennék egy blokkot akkor jobban lehetne húzni???????????????
-
Tyrael
senior tag
nekem a7v8x lapom van, nem x-x
amúgy néztem már az asus oldalát, nem értem mit akarsz ezzel a linkkel. :S
szerk:
Aham, szal arra céloztál, hogy közvetlen az asusos supporttól kérdezzem meg.
Az az igazság, hogy szerintem tuning témában nincs hivatalos álláspontjuk, meg itt lehet elöbb válaszol valaki valami okosat.
Azért kösz a tippet Kaksi
Tyrael
[Szerkesztve] -
Tyrael
senior tag
ASUS A7V8X (333 fsb-t tamogat max)
AMD Athlon XP 2200+ (Everest szerint Thoroughbred A)
512 PC3200 DDR ram
Alapbol 13,5 * 133 on fut
everest szerint 30 fok korul melegszik a gyári hűtővel (ASUS lapok állítólag alámérnek)
Ebből a konfigból mit lehetne kihozni gyári hűtéssel, illetve milyen hűtést érné meg rá venni, és mennyit dobna a teljesítményen/stabilitáson.
Ja, illetve az alaplap max egy 3000es Barton befogadására képes.
Szerintetek érdemes lenne beruházni rá?
Tyrael
[Szerkesztve] -
toza
senior tag
Asus A7V8X-X lap 2200+ xp tbred b!13*166 1.75 fesz el siman viszi..nincs is vele gond..csak ha jobban piszkalnam..
180 on is megy..de gyengusz hutes miatt restart es utanna nem bootol....
200 on is indul..de attol azert 2-3 perc utan rendesen osszeszarja magat egesz gep,nehezen ter magahoz!szoval sziman birnia kene 166 ot...nallam 333,400 as rammal vegyesen..meg most csak 400 assal is ment lazan...
szoval inkabb hutes kerdese egesz szvsz..!ugyhogy frigo mellett kell berendezni szamitogep sarkot..ez egyertelmu..mas mego nemigen van ha teljesimenyt akarsz! -
törölt tag
Nekem 2100+ os a procim egy A7V8Xes lapban, nem az xszes hanem a békebeli!
A hűtőm egy Cooler Master Aero7 Lite fordulatszabályzóval! A proci nekem 2280ig ment és itt stabil is! ha netezek leveszem a fordulatot ha meg játszom feltekerem és stabil a gép!
Szorzó:13 (a KT400as chipkészlet miatt)
FSB:175 nem akartam magasabra rakni mert sok lett volna a PCInek
Adtam neki egy kis feszkót is 1.8V
Ja majd elfelejtettem Pc3200as Samsung ramot használok! -
KL
tag
Helló!
Azt nem igazán próbálgattam, szinte egyből felnyomattam 3200+-os beállításra. Így sokat gyorsult a gép. Szerencsére elmentettem a tuningközi eredményeket:
- 3dmark 2001. 10.360 pont AMD 2200+ (13,5x133) + Gef ti 4200 + 2x256 Mb DDR 400, 200 Mhz-en járatva
- 3dmark 2001. 11.632 pont AMD 2500+ (11x200) + Gef ti 4200 + 2x 256 Mb DDR 400, 200 Mhz-en járatva (így ugye már szinkronban van a memória és az FSB, és már ettől is gyorsabb egy kicsit)
A 3dmark nem pont a processzor teljesítmény mérésére való, de azért ez is mutat valamit.
Üdv!
KL -
KL
tag
Helló!
Végül rájöttem az én lapommal mi a gáz, lehet, hogy valami hasonló nálad is:
A gond az, hogy ha áramtalanítasz teljesen, akkor elfelejti a gép a te szorzó beállításaidat, és a processzor alapértelmezett szorzójával indul, viszont a megemelt FSB-vel(nálam 200 volt, te viszont ahogy írtad nem emelted, ezért nem tuti, hogy ugyanaz a baj), tehát 13,5x200-on, amit már nem tudott a proc, nem indult.
Erre azt találtam ki, hogy kapja be a soltek, vettem egy 2500+ Barton, aminek alapból 11 a szorzója, és csak az FSB-t emeltem 200-ra. Így alapfeszültségen megy 11x200-on(3200 + szintje), és mivel a 11 az alapértelmezett szorzó, akár ki is húzhatom.
Üdv!
KL -
Tottu
senior tag
csatok!
Nekem ez a problémám hogy ha kihúzom a hálozatiból a gépet akkor nem indul a gép, DE csak akkor ha kihúzom.Amugy megy mindig elindul ha csak szimlán kikapcsolom.
Nekem most így megy a gépem: 11X , 133FSB-n.
Meg tesztelgettem hogy mit megy, milyen beállításal:
http://www.prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=66289&arc=f
A 10X szorzó alatt nem is próbáltam hogy megy-e. -
aronocs
tag
válasz
Geitenbeffer #19 üzenetére
Azert nem indul 11*166on, mert valsz a memoriak nem birjak. 2200+ os proci meg 133on megy, ahoz csak 266mhzes, pc2100as memoriak kellenek.
Az meg ne zavarjon, hogy 2200+ 1800mhzen megy, mert ugy kell neki csinalni normalisan.
Udv -
sirály12
őstag
Nekem is lenne egy kis gondom. Per pillanat az 1700+ os procim 12*166(1992Mhz)-en megy.
A probléma ott van, hogy ha a szorzót megpróbálom elállítani fel vagy le akkor ujraindítás után 12*100 -on indul be. Minden beállítás megmarad kivéve a szorzó és fsb. Miért csinyál velem iet? Lockos lenne a proci? Ez egy tbredB, lehet lockos egy ien proci? -
peltar
tag
válasz
Geitenbeffer #19 üzenetére
Ez tényleg érdekes probléma, elméletileg menni kéne.
Az én tudományom itt megállt. -
Geitenbeffer
csendes tag
Tudnátok mondani egy jó fsb-t és szorzót?
Most perpillanat 9.5x200-on fut, de 11x166-on szintén nem indul... na ezt nem tudom összerakni... -
peltar
tag
válasz
Geitenbeffer #17 üzenetére
A másodil verzió közelebb áll az igazsághoz.
A 2200 teljesítményt jelöl, nem valós órajelet.
Pl: Az én 1800+-om valós órajele 1533MHz. Az más kérdés hogy most 1980-on megy. -
Geitenbeffer
csendes tag
Vagy én vagyok a totál láma, és 1800MHz a normál sebesség...
-
Geitenbeffer
csendes tag
Könyörgöm segítsetek.
Most vettem egy Athlon XP 2200+at, ASUS A7N8X Deluxe lappal.
Egyszerűen nem tudom a szorzót és az FSB-t úgy beállítani, hogy 2200MHz-en elinduljon a gépem.
1900 felett - bárhogy próbálkoztam - nem indul.
Tudnátok valami tuti kombinációt mondani? Itt őrülök meg helyben...
Kösz
G. -
Rocco
csendes tag
Szega!
Na ez lett a vége!
FSB: 166/33
Szor.: 11,5
fesz: 1,65
Így alapjáraton: 49C°,
mp3-al: 51C°,
full terhelésen: 61C°
a vége.
De remélem egy jobb hűtővel ez még fokozható.
Köszi mindenkinek a segítséget! -
KL
tag
Hi!
Következő a gondom, hátha tudtok segíteni:
Konfig:Soltek SL75FRN2-L(nforce2-es) alaplap, 2200+ XP(B-magos), Abit gef ti 4200 128M, 512MB RAM.
Próbáltam tuningolni a procit, ami szépen sikerült is, az alap 1800 Mhz helyett 10x200-on ment a prockó, alapfeszültségen. Több órán keresztül játszottam vele, újraindítottam, 3dmark, stb., de működött. Másnap bekapcsolom, nem indul.
Oké mondom, vegyük vissza alapra, kezdjük előről. Másodszor emeltem a feszültségen 1,6-ról 1,65-re, így 10,5x200-ig sikerült húzni, szintén gond nélkül működött, mint az előbb.
DE! Másnap megint nem indult ezekkel a beállításokkal, úgy sem, hogy visszavettem alapra, és újból beadtam neki a tuning beállításokat.
Na ez mitől lehet? Tudtok segíteni?
Kösz!
KL -
Rocco
csendes tag
Na, ott tartok, hogy:
FSB:161
Szor.:12,5
fesz:1,65
Így a Courrent Speed 2011MHz
Így a hőmérséklet 49C°-ról emelkedik egyenlőre 52C°-nál jár. Megy egy kis mp3. De a múltkor is ez volt, hogy meg sem állt 69C°-ig. Aztán reeboot.
Ha megint ez lesz, visszaviszem ezt a szaros hűtőt és bevágom a kirakaton!
Aztán, veszek egy másikat. Valamit, ami pörög 4500-körül. az hátha tutisabb.
Egyébbként hiába is emelkedett a proci sebessége 1800MHz-ről 2011MHz-re, nem vettem észre különösebben, hogy gyorssabb lenne. Lehet, hoy nem is lesz érezhető a különbség. Van így egyálltalán értelme a tuningnak?
Gyá!
Vissza ment 51C°-ra!Szinte hihetetlen! Most megint 52C° aztán 51C° és így ingadozik. Csak nem lesz melegebb! Na mindegy!
Byez all! -
Ploszi
senior tag
ja, van, nekem 1.04 rev. volt, de még nem hozták vissza a szervízből.
állítólag az 1.06 és a 2.0 rev.-vel már nem voltak bios állítás közbeni fagyások, meg hasonló negatívumok
de ha jó deszkát akarsz, én az epox 8rda3+-t ajánlom, ezt használom most is, nekem sokkal jobban bejön, mint az ASUS
-
funky
tag
hali van valakinek tapasztalata asus a7n8x delux deskarol?
-
beeboy
addikt
itt több gond is lehet...
- a silentbreeze nem alkalmas overclock-ra. nekem is ez van
- én alapból 166/33-on használom az a7v8x-emet húzva bőven 190/38 -on is megy, de vigyázz 12.5 szorzó alá nem tudsz menni!!!
ahhoz össze kell kötni a procin két kivezetést, akkor 5-12.5-ig él a szorzó!!!
én így használom és OK!!! -
Ploszi
senior tag
szóval, ha felraktál egy agresszívebb hűtést, akkor először csak az FSB-t emeld, eredeti szorzó beállítás mellett, szerintem így menni fog a 166-os FSB, ez 333-as memokkal pont jó synchronban hajtva. ha nem megy így sem akkor kell egy kis fesz.-emeléssel próbálkozni, de ez jócskán emeli a hőtermelést is
-
Rocco
csendes tag
A kúrva annyukat akkor a bolti eladóknak! 100X rákérdeztem, hogy jó lesz-e így. ''Biztosan jó lesz, a rézhűtő a tuti'' Ez volt a válasz.
Az alaplapon a reeboot hőfokát 85C°ra állítottam, de nem érte azt el gondolom, mert az ASUS Probe ban 69C° ot mutatott.
Az alapbeállításokkal jelenleg 48C° ot mutat az ASUS Probe val. -
Ploszi
senior tag
szóval itt a 19dB a gond! az a 69 fok valószínűleg a socket hőmérséklete, a magától reset-elt a proci-mag 90 fok fölött volt. a tuningot kezdd azzal hogy agresszív hűtést használsz! most amúhy is kutya meleg van, nem tesz jól a külső hőmérséklet sem a tuningnak
(én is szépen visszavettem)
-
Rocco
csendes tag
Hella!
A lényeg!
Adott ugye az AMD XP 2200+ proci és az ASUS A7V8X-X deszka. Megpróbáltam tuningolni, de nem sok sikerrel. Azt hallottam, hogy:
FSB:166
Szor.:11-->11,5
Fesz:1,65-->1,7
Ezen tutira fog menni. Itt olvastam egyébként, már nem tudom, hogy ki írta.
Hát, nem ment. Konkrétan edig jutottam el:
FSB:161
Szor.:12,5
Fesz:1,65
(Olyat, hogy 166FSB? Viccelsz? El se indul semmilyen körülmények között!)
De így is akadt némi probléma. Mert a proci melegedett egészen 69C°-ig. Aztán, reboot magától. Ez kb1.5-2 óra gépezés után. Játék nélkül. Ikább, csak böngészés.
Mit kezdjek ezzel? Húzzam amíg bírja, aztán, ha beszart vigyem visza? Megteszem! A tököm már televele! Nem hagyom, hogy ez a szar az alkoholizmusba kergesen! ÁHÁHÁÁÁÁÁ
Köszi az észrevételeket előre is.
Thx all!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged