- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
Aktív témák
-
guest
veterán
Az ABIT KT7A biztos bírja :)
Valószínű, hogy a RAM-jaid adják fel a magasabb frekin.
Nekem AXIAR 1GHz@1.45GHz (10x145), de a RAM-ok nem bírják tovább. :) -
karib
addikt
Emberek, csodát nem kell várni... az én 650-es Socket A Athlonom max 800-at visz, pedig pofára ugyanúgy néz ki, mint az 1,4 GHz-es...
A lényeg, hogy időközben javul a gártástechnológia, továbbá párszor finomítgatját a procimagokat a termékciklus alatt.
A lényeg, hogy az új szériából a legkisebbet kell megkeresni, mert abban potenciálisan ugyanannyi van, mint a legerősebb darabban, pusztán piacpolitikai döntés miatt adják el kisebb sebességre beállítva.
Tehát, nem mindegyik Athlon fut 1.5 GHz-et. Ahhoz egy AVIA, de még inkább AXIA, AYHJA szériaszámú proci kell, ugyanis ez az 1,4-es gyári procik szériája... szerencsére egész 1,0-sig lefelé találni ilyet... Ellenben 1,1-es és 1,2-esből is valszeg találni korábbi széiásat, aminek tényleg kb. 1,2-1,3 a vége...
Mindig a technológiai korlát számít, nem az, hogy egy procinál fix egy bizonyos százaléknyi plusz. Csak akkor tudsz többet kihozni, ha azt a technológia bírja... Ha a csúcsról vásárolsz, akkor nem tudsz annyit húzni már rajta.
Alternatív példa: Audi/VW 1.8 literes turbómotorjai. Ezt pakolják a Golftól az Audi TT-ig egy rakás kocsiba. Van belőle 150 lovas, 180, 225, meg néhány köztes verzió is. Lényegileg ugyanaz a motor, kicsit más elektronika és turbók. Viszont ha nekiállok tuningolni, az 1.8-as blokkból max 300 LE körül tudok kihozni, akár a 150-esből, akár a 225-ösből indultam... Tehát érdemes az olcsóbból... (Procik esetében mindenképp, autóknál más paraméterek is játszhatnak...) -
guest
veterán
Nekem 1.2 es TB-m van 256 Brand 133 as rammal KT7A-ba ágyazva, a proci max 1.3 on megy. Teszteltek egy rakat TB 1.2 est más procival együtt, nemtom valahol van egy táblázat erről; a 1.2 esek 99%-ban csak 1.3 on mennek de annyin biztos. Következtetés én max 100 Mhz et tudok belőle kicsiholni, a TB-k nagyon jó procik de nem tuningra tervezettek ez lehet nálad is a helyzet. Ennyi
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ja, és hogyan kell azt a pattogó zöld röhögő smileyt csinálni?
-
Panther
HÁZIGAZDA
Vajon kicserélik, ha visszaviszem? =)
-
Panther
HÁZIGAZDA
Igazából annak hogy több feszt ad a procinak annak én is örülök, illetve örülnék, ha tudnám valamire használni :))
Sajnos más lapban nem tudom kipróbálni, mivel mindenki fél AMD-re váltani errefelé... (valószínűleg amúgy sem itt a gond)
De a sorozat biztos nem AVIA vagy AXIA, azt direkt kérdeztem, hogy van-e, de nem volt. Sajnos a pontos számot nem tudom, de A-val kezdődik, erre emléxem :)
Panther -
karib
addikt
Hát, elképzelhető, hogy csak ennyit fut a proci :) vagy legalábbis komoly átalakításokat végeznek a lapjukon. Leginkább a táppal függ össze, ha nem akarod ilyen magasan hajtani, vedd vissza...
IO fesz a northbridge-re hat, ha jól saccolom, tehát RAM-AGP. Van, ahol külön lehet állítani... Néha segít stabilizálni a RAM, VGA túlhajtását. 3,6 V-ot még aszondom nem gond, de az Abitokban beállítható 3,8-es max értéktől kicsit ódzkodom... -
Panther
HÁZIGAZDA
Na, nem ilyen morcos smileyt akartam, de még nem igazán tudom hogy melyik melyik :)))
-
Panther
HÁZIGAZDA
A 155MHz-es FSB-vel semmi bajom, az kifejezetten tetszik. (Sandra 2001 RAM-teszt: 548/612 MB/sec).
Viszont az a kérdés, hogy az hogy lehet hogy a prockó 1240-ig megy 1.775V-on is, de utána sehogy sem. És ráadásul ez alig 107MHz plusz! :((
Panther -
Mi a kérdés igazából?
Az alaplap valószínűleg nem bír többet 155 MHz-nél. Ha tehát tovább akarod húzni a procit, akkor vedd vissza az FSB-t és növeld a szorzót.
Az I/O fesz a RAM-ra és a chipsetre hat, ha jól sejtem (vagy a teljes 3.3V-os sávra? nemtom).
A procinak is lesz egy limitje, bármilyen feszkót is állítasz be. -
Panther
HÁZIGAZDA
Tud valaki segíteni nekem abban, hogy hogy történhet meg a következő (és mit lehet vele tenni):
Van egy abit KT7A alaplapom, bele egy 1133MHz-es TB, 2*128MB noname RAM, és az FSB most 155MHz-en van :))
Szóval miféle processzor az ilyen?? 1248MHz-en még stabil lenne, de ott a RAM már nem teljesen tuti. Ja, és ha 1.85V-t állítok be, akkor 1.93V-t ad az alaplap. Szóval azért ennek a feszültségtöbbletnek kéne valami hatásának lennie, nem?
Ja, és az I/O Voltage a RAM-ra hat? Vagy az összes kártyára is?
Panther
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Rövid videón az új Virtua Fighter játék
- Jön az Ashes of the Singularity 2
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest