- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z.É.T.
őstag
Jaja, pörög rendesen.
Na, kolléga sokkal jobban van, már csak úgy érzi magát, mint élete 3 legrosszabb "megfázásakor" (incl. Flu)
A mai a hetedik napja. És idén a negyedik "megfázás".
(ők mindent így neveznek)
Abból kettő volt >99.99% covid.Én - úgy tűnik, kopp kopp kopp - 24 óra alatt kipörgettem, amit el is vártam, ennyi átesés/antitest mellett, de így is ez a 24 óra volt a legijesztőbb idén.
Jövőre nem bánnék kevesebb átesést, hátha a tömeges hullám ad némi nyájimmunt is. (úgy értve, hogy gyorsabb immunreakció esetén kevesebb vírust ürítenek majd)Azt viszont nyugtázom, hogy az elfogyasztott rengeteg (közel 100kg
) vegyszermentes paradicsom nem védett meg.
-
Z.É.T.
őstag
Köszi, ma reggelre kicsit jobb, az éjszaka bő felében tudtam aludni, a pulzus is 74-82 közé csökkent, minden más tünet is jelentősen javult. Pár órán belül megtudom, hogy a pozitívtesztes kolléga hogy van, őt pár napra megrángatta.
Meg hogykimennyien nyalták még be a kollektívából. -
Ha jól értem, akkor úgy érted, hogy köhögés és gyulladások fizikailag megviselik a hangszalagot. De a cikk szerint itt nem erről volt szó, a covid itt az idegrendszert károsította, és ez okozta a bénulást. (Erre utalnak további járulékos szimptómák: nyelési nehézség, zsibbadás/érzéketlenség (numbness), féloldali gyengeség, járási bizonytalanság.)
-
Z.É.T.
őstag
Anyumnak még nem indult el a köhögés, csak nagyon minimális orrfolyás (meg utólag mondta, hogy előző nap kezdett fájni a torka) és mondtam neki, hogy "covidos hangod van".
-
Amikor itt többen lebetegedtetek, pár napig egyáltalán nem írtam semmit. Remélem, a többség túl van a nehezén, vagy teljesen a mostani körön. A helyi boltban az egyik lány, akit mindannyian nagyon kedvelünk, a betegállomány után egy héttel, amikor már elég jól volt, újra dolgozott, nem látszott rajta semmi, egyik reggel nem jött dolgozni. Tüdőgyulladása volt állítólag, de a kollégái nem igazán tudták visszaadni, mit mondott a mentőorvos pontosan. Bevitték, elkezdték vizsgálni, de nem jutottak a végére... Vicces, jó kedélyű, egészséges 47 éves lány volt.
"az elmúlt 2 hónapban megint olyan sok a temetés, mint 2 éve volt" mondta egy öregasszony.
Értem, mit mond a tudomány, kevésbé üt a virnyák, meg sokan oltva/többször átesve.
De van ilyen is.(barátaim szerint én vagyok ennyire kihegyezve a témára, ami persze részben jogos is...)
-
Kolléganő másfél éve, két küret és hormonkezelés ellenére folyamatosan vérezget.
Tegnap elment dokihoz, mert néhány napja görcsöl a vádlija és kissé vörös is. Felületi trombózis.
Néhány hete pörgött le bent egy covidkör, írtam is itt.
-
Asszonynak megint recseg ropog mindene, megint hullik a haja, megint felborult a ciklusa.Nem sorolom tovább, napestig tudnám folytatni.
Nekem ez még mindig nagyon messze van a "csak egy kis nátha" szinttől, meg 4 év alatt sem lett számomra eléggé szelíd. Az első omikron-hullám volt az utolsó biztató időszak, akár természetes mutáció, akár szándékos "vakcináció-kampány" volt.
És igen, még mindig nem mindenkit ver agyon, még mindig nincs mindenkinek tartós szövődménye, de a hurráoptimizmust még mindig nem érzem helyénvalónak.És nem, nagyon nem értettem egyet, amikor azt írtad, hogy túltoltuk a védekezést. Ellenkezőleg. Szerintem nem ugrottuk meg (társadalmi és globális szinten) azt a minimumot, amit illett volna.
Persze, ha innen nézem, akkor nem meglepő, nagyon rövid az emberiség története, evolúciója, de van esély rá, hogy nem is lesz hosszú...
-
"A kórházi ápolást igénylő 339 SARI beteg 21,8 százaléka (74 fő) 2 éves vagy annál fiatalabb, 50,2 százaléka (204 fő) 60 éves vagy annál idősebb volt.
A kórházi ápolást igénylő betegek közül 2 főnél influenza A, 7 főnél RSV, 247 főnél a SARS-CoV-2 vírus állt a megbetegedések hátterében. A Covid-19 fertőzöttek 72,1 százaléka (178 fő) 60 éves vagy annál idősebb volt." [link]Ezek tulajdonképpen egyáltalán nem ijesztő számok, bár a saját tapasztalatok árnyalják a képet. (Az egyedülálló, magatehetetlen beteget sem veszik fel a covid (fertőző?) osztályra, mert megtelt...)
Szerk:
Ezért vághat még mindig földhöz a Covid
(Ez kb. egy bulvárcikk, de be van linkelve az eredeti BBC-s forrás, az egy fokkal normálisabb.)Parci: vidéki (megye székhely). Mindegy is talán.
-
kolopele
nagyúr
Nálunk is lement egy egy hetes covid, a két gyerek és a nejem is gyengélkedtek, egyiknél voltak hasmenések, a másik inkább köhögött, nejem most szerencsére kb. 4 napot nem volt magánál a 4 hét helyett, ugye mint amikor kezdődött az egész még a vuhaninál. Az én tesztem megint negatív, se tünet se semmi. Kész kabaré, hogy nekem tüneteim az első Moderna után voltak főleg, a másik kettő után már csak a karfájás. Továbbra is javaslom persze az oltás felvételét, főleg akiknek komolyabb alapbetegségük is van vagy idősek, de én már biztosan nem adatok be magamnak többet.
-
mozso
senior tag
Covidjaink:
2021. November 1. - gyerek tünetmentes, feleség beteg
2021. December 5. - gyerek beteg, mi szinte tünetmentesek
2022. Február 26. - mindenki
2022. Augusztus 29. - semmi komoly, csak véletlen derült ki
2022. Október 5. - mindenki
2023. November 21. - gyerek 3 nap, mi 2 hét -
mozso
senior tag
Szerintem nem lehet egy az egyben összevetni, 1 éve maszkoztunk mindenhol ahol idegenek voltak, nem jártunk keltünk, az egyetlen rés a pajzson az iskola és a gyerek kitettsége volt.
Most már erőltetve van a személyes jelenlét nálunk, zárt terekben nyomorgunk, maszk sincs, sőt már le is vagy nézve miatta.
Így a korábbi évente 1 vagy maximum kettő Covid helyett a sokkal nagyobb kitettség és a jóval fertőzőképesebb variánsok miatt szerintem gyakrabban kapjuk el. Ezért pedzegetem mi legyen a stratégia.
Illetve nulla garancia van arra, hogy bármilyen oltás lessz itthon 2024 őszén itthon. Most egy ideig még van.
-
Ringman
félisten
mai teszt is pozitív lett nálam. holnap lesz egy 20+ évzáró esemény, hát nem tudom :/
igazából eddig ez egy 5-6 napos megfázás volt, max hőemelkedéssel (nem is mértem, lehet nem is volt), minimális köhögéssel és full bedugult orral, de már 2 napja nem használtam semmilyen orrsprét.
-
Rage47
veterán
“érzésre nagyon figyelni kell majd a felülfertőződésre”
erre hogy figyelsz? nekem most lett iszonyat torokfajas amúgy, hány napig tart ez általában?
erzem, hogy mindenfelé vándorol
influenza legalább ledönt egyből, láz, nátha, stb. aztán pár nap múlva oke, de ez a covid alattomos, lassan adagolja a tüneteket -
mozso
senior tag
Nekünk nem volt "szines" az ötödik naptól kezdve, viszont fehér habos volt utána 4-6 napig és átlátszó, de közepesen sűrű azóta is.
Bocsi a részletek miatt. Zavar amugy, hogy még most is köhögcsélünk és ha száraz levegőjű helyen vagyunk pár órát, akkor pedig utána órakig hozzuk rendbe magunkat. -
Dare2Live
félisten
Nekem össz időben jobban betett mint az elmúlt 10évben bármi. ~7 hétig voltam beteg + még 1 hetet hagytam ki és elöző héten ~3hét után volt hogy érdemben tudtam focin futni. Órán beállítottam 180as pulzust ha afölött van zizeg és lassítok.
Lementem kondiba szokásos 8as széria 90-95kgs fekvenyomás helyett sikerült 6db 75el. Brutál a visszaesés kicsit el is vette a kedvem. -
mozso
senior tag
-
fokukac
nagyúr
az az érdekes, hogy nekem pont a fejem nem fáj.
normál esetben onnan tudom, hogy magasabb a testhőmérsékletem, lázas vagyok, hogy fájni kezd a fejem. Már 36,8-nál fáj a fejem. Most meg úgy volt 39, meg 38 napokon át, hogy azt meg sem éreztem...ellenben fájt a torkom, meg nem kaptam levegőt, meg ilyenek. Meg úgy aludtam, mint akit fejbe vertek, még az se zavart, hogy a szomszédaim milyen hangosak...Amúgy tegnap éjjel még mindig lázas voltam (4. nap), és ma reggelre ment le 37 alá.
És most érkeztem el a kemény köhögés időszakába is. De legalább felkögöm a slájmot, ami talán jó jel. Remélem, már kifelé megyek belőle.
A b. nejem még mindig tartja magát, bár az orrát már picit törölgeti, de más baja egyelőre nincs. -
Dare2Live
félisten
Agusztus elején de lehet korábban "mi" jórészt "hobbiamatőrök" tudtuk, hogy összel, legkésöbb tél elején a covid min egy de akár két variánsa át fog robogni a lakosságon. Nem volt kérdés olyan még nem volt, hogy amerikában maradt. Komrányunknak meg profi hálózatkutató teamje van és ezen a vonalon egy Barabási nem téved, hétre pontosan megmondja mikor fog berobbanni. Erre most megállapodnak és talán januárban elindul az oltás.
Miért nem lehetett július végén, agusztus elején rendelni amikor a fenti teamnek már fix volt az egész és megmarketingelve aki akar vonalon szeptemberben akit lehet leoltani? Evvel a késői beszerzéssel gigatnikusat buktunk.Tudod mire lesz ez az egész jó? Ha kiderül milyen a vakcina akkor a köv hullám elött ha jó beoltatom magam. Nem lepne meg ha ez majd 2024 agusztusában lenne...
-
Ringman
félisten
jobbulást neki is!
---
NASIVIN ALOE VERA ÉS EUKALIPTUSZ 0,5 mg/ml oldatos orrspray most elég jól bevált (lekopogom) -
fatal`
titán
Nekem csak oltás volt, utoljára tavaly szeptemberben (vagy legalábbis amiről tudok, lehet volt tünetmentes, vagy hasonlóan enyhe a delta korszakban, hasonló tünetek voltak, de friss akkor friss 3. oltással).
Hurutos köhögés nekem még mindig megvan néha egy kicsit, pedig már 2 hete túl vagyok rajta.
-
gcsikos
tag
Köszi, akkor a kitudjamikorésmilyen Moderna. Elég bonyolult és szívességgel járó bécsi Pfizer lehetőséget köszöntem meg most, az immonológusom (autóimmun RA vagyok) dec. 28-án rendel, "beszéljük meg", mondta. Négy (abból kettő kínai) oltásom van, 2022 januárban volt az utolsó ..Két gyenge covidom volt, de ezekből sem kérnék többet
. Köszönöm a válaszodat!
-
SteveAd
tag
A 4 hetes XBB1.5-es oltassal nalam tenyleg ez a kb. 0 nap mukodott. Parom tegnap reggel tesztelt pozitivat, de mar halvany csikkal (azert is kerdeztem ra a tesztre akkor), ugyanis mar napok ota fajt a torka kicsit meg gyengenek erezte magat (nalam kb. 2 hettel korabban kapta ugyanazt a boostert). Nalam meg tegnap reggel kezdodott egy kis torokfajas meg gyengeseg, de mara mar el is mult szerencsere. En nem is teszteltem, de kizart, hogy a paromtol ne kaptam volna el (erre eddig 15+ ev alatt nem volt pelda, forditva mar igen, szoval neki altalaban jobb az immunrendszere). Ja, amugy az Allergodilt is nyomtam magamba szorgalmasan par nap ota (vonatozas & tomegben vasarlas miatt), bar az tavaly nem mentett meg
Amennyiben lesz, en minden osszel frissitek egy aktualis boosterrel (3 eve elkezdtem az influenza ellen is). -
Ringman
félisten
érdekes ön-diagnózis!
szerencsére jövő hétre nincs sok melóm, a házi-/házkörüli munkákat meg halasztom, de ez a tompaság azért elég unalmas, semmihez sincs kedve az embernek (még délutáni alváshoz sem!) - mondjuk én egyedül dekkolok pár napig itthon, ez könnyebb/nehezebb bizonyos szempontokból.
-
-
kpityu2
addikt
-
polonic
félisten
Igen, 95 körül volt. Már megint megrángatott sajnos.
Tavalyi tovább tartott, de ezt most durvábbnak éreztem, akkpr is, ha úgy tűnik nem is tart 2 hétig.És amúgy nem értem, miért talál be ennyire. A mostanit még fognám arra, hogy az első legyengített és azóta nem okés valami. De hogy az első is úgy, hogy előtte kb nem tudtam, mi az a betegség...
-
Ringman
félisten
köszi!
remélem ez nem tolja meg +10÷20-szal a nyugalmi pulzusomat (több hónapra), mint 2 éve, most kb 90-100 ágyban fekve gépelve, az sem kevés.
köhögés - egyelőre - nem nagyon van, én alapból fejfájós vagyok, meg elkapok minden szart, lehet hogy covid után maszkolnom kéne boltban (amit vagy másfél éve elengedtem)
-
fatal`
titán
Először még befele, volt 1-2 nap amikor köhögtem fekvéskor és keléskor nagyon durván, meg akkor még folyt az orrom erősen.
De nálam 7 nap volt az egész, úgyhogy semmi ennél komolyabb nem volt, esténként szar közérzet és kis hőemelkedés volt még mellé.
De még most is köhögök egy kicsit.
-
-
Ringman
félisten
ha már fals pozitív
az mennyire baj, ha mintavétel előtt kb 20 perccel ettem valamit, ill. ittam vizet (telefonálás közben elég szórakozott vagyok, így beszélgetés közben megettem 1-2 szem kesudiót)?orr+garatból vettem mintát, (bár a mintavételnél a 3 csepp helyett rányomtam majd az egész folyadékot), eredmény:
-
SteveAd
tag
Koszi mindkettotoknek. Az orrverzes azert volt gyanus mert evek ota szorgalmasan parologtatunk Boneco ultrahangossal minden teli szezonban.
Remelhetoleg akkor igy enyhe tunetekkel megusszuk a booster segitsegevel. Ezert is kellett volna itthon is mar a szezon elejen elerhetove tenni. Kivancsi vagyok mikor erkezik a Moderna (remelhetoleg nem tavaszra
)
-
kolopele
nagyúr
Te csak azt hiszed......Elég ehhez 2,5 hónap is. Kollégium, informatika szak, nem tetszett nekik, a koleszt sem bírták elviselni, állandó sms küldözgetés még éjfélkor is, menjünk értük, ők indulnak haza, aludni senki nem tudott, nejem az idegbaj szélén, játékra is alkalmas laptopok megvásárlása, eladni őket képtelenség, és ezzel elérték, hogy hazajöhessenek, és most ide járnak 4 évig a gimibe, aztán meg majd lesz valami. Némi megnyugvás, de most megint autóval kell őket a suliba vinni mert a biciklin fáznak, reggel nejem viszi őket oviba menet a saját kocsijával, suli után én megyek értük az enyémmel, újra reggeli készítés hajnalban, ebéd hozatása minden nap panzióból, vacsora készítés, de ami a lényeg, újra tudnak a nagy gépeken játszani itthon........Ja, és természetesen kapnak egy-egy ingyen laptopot a suliban tavasszal egy pályázat keretében...... 2 év Parci? A fenéket
-
Rage47
veterán
Majd rájövünk, hogy ha kapar a torkunk, akkor hordjunk maszkot tömegben, stb.
Nem tudok mást elképzelni a jövőre nézve, csak hogy figyelünk egymásra, magunkra, mert ez szerintem nem mehet így, főleg, hogy tudjuk, hogy lehetne jobban is..., nem muszáj fertőzni össze-vissza. -
A Pfizer és a Moderna hatóanyaga eltér, nem tudom, hogy pusztán "súlyra" összehasonlítható-e a dózis. (Anekdotikus érvként felhozhatom, hogy engem a teljes adag Modernák kevésbé ütöttek ki, mint a teljes adag Pfizer-ek.
)
Mindenesetre a Pfizer gyerek oltása megmutatta, hogy vissza lehet annyira venni a dózist, hogy szinte ne is legyen mellékhatás. (Mondjuk adott esetben hatás sem volt, azaz kezdhették elölről az egészet.)
-
daneel_hu
addikt
Gyerekek párszor voltak meghűlve, asszony talán 1x.
Nem tudom mikor voltam utoljára beteg, talán valamikor 2021-ben. (megfázás, de már nem emlékszem)Heti 1x legyúratom magam (90 perces), valószínű ez is számít.
Mozgok, próbálok nem stresszelni... stb...
Persze nyilván elkaphattam ezt-azt de megbetegedés nem volt. -
polonic
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Hikmicro Habrok 4K HE25LN éjjellátó keresőtávcső
- Seiko SRPD55K1 + Hirsch bőr szíj, illetve szilikon szíj + doboz + számla + garancia
- LEGO Technic - 2022 Ford GT -BONTATLAN (LEKERÜLT A JÉG!!)
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - garancia 2026.08-ig
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest