- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rive
veterán
A felnőtteknél mindenki csak azt nézi meghalt-e vagy sem. Pedig van egy köztes állapot, akik tartósan károsodnak vagy hamarabb fognak majd valamikor később károsodni / meghalni.
Van egy fogadásom, hogy a súlyos eseteknél és a tartós long-covid esetén is statisztikailag kimutatható lesz a várható élettartam csökkenése (akár átlag 5-6 év)
Plusz az életminőség romlása ... -
61 eset volt összesen, azt írták a szeretlekhu oldalon
rohadt sokat nem tudunk még erről a vírusról. ez azért elég ijesztő. "gyerekekre nem veszélyes".
és ennyit a "10 vénember meghalt és ezért állították le az egész országot" hülyeségről. egyszer majd kiderül, hogy valójában hány embert érint ez a szar.
-
Z.É.T.
őstag
-
Soulfly842
addikt
Ez így elég általános? Melyik mutációkra értik? Angol? Dél-afrikai? egyéb?
Más:
Ajjaj, kezdődik.... (ezzel is)Gondok vannak az AstraZeneca gyárában, kevesebb vakcinát ígérnek az EU-ba
-
Kékes525
félisten
Egy fontos gyakorlati szempont hiányzik, de nem tudom, hogy hogy lehetne egy kalkulátorba betenni. Ez pedig a használat módja és a megfelelő maszk mérete. A használatnál a felhelyezésre gondolok elsősorban. Pontosan, hézag nélkül simuljon az archoz. Nagyon kevés ember hordja így, megfelelően a maszkot. Sokan alig húzzák fel az orrukra és felülről nézve hatalmas rés van a maszk és az arc között.
-
Szerintem is, illetve remélem, hogy csak a mindent megteszünk a zemberekért duma része... Az egyik magyar vakcina, amit a Fluart-nál csinál a népegészségügyi központ a debreceni egyetemmel közösen elölt vírusos (minek?), megy már az állatkísérletes rész; a pécsiek, ahol most kezdik az állatkísérletet, talán második generációs (szintén feleslegesnek érzem).
-
Jablocskov
tag
Ez még csak a kezdete az utólagos korrekcióknak.
-
Soulfly842
addikt
Amit nem régen linkeltem:
[link]
[link]
(a felső porfolio-s cikk az alsóra hivatkozik)."Az 501.V2 vírusváltozat tüskéi eléggé különböznek az eddig ismert vírustól, ahhoz hogy ne legyenek felismerhetők. Az egyik új mutáció például máshogy építi meg a fehérje E484 nevű szakaszát. Az E484 változása nyomán az antitestek tizedannyira tudják megakadályozni, hogy a vírust a sejtekbe hatoljon."
A Dél-afrikaival és annak a mutálósaival szemben nem jelentenek teljes védelmet, sőt tördedéke a védettsége a szervezetnek.
Fentebb kibeszéltük, hogy külföldi médiában, szakmai írásokban (nekem gyógyszerész ismerősöm hívta fel rá a figyelmet, ahogy fentebb is írtam) tárgyalják, hogy a gyerekekre is veszélyesebb. Valahogy ezt az infót a magyar sajtóból eltüntették.
-
Kékes525
félisten
"Ha igaz (nem tudom), hogy a Sinopharm 5-10-szer drágábban jön, mint a nyugati, akkor az jelenthet pénzügyileg..."
Pár milliárdért, akkor amikor a mérleg másik oldalán 1000 milliárdok vannak, mint a gazdasági veszteség, ha a kínai nem lesz olyan hatékony mint a Pfizer és a járvány marad? Nem beszélve a népszerűség veszteségért, mert a hívei között sem elfogadott a kínai. Nagyon nem.
-
csak idő kérdése
más: Orvosi_hirlevel-2021-2.pdf (mta.hu)
van benne szó hazai fejlesztésű ace2-gátlóról, érdekes, meg arról is, hogy talán még ebben a hónapban lesz sok hazai gyártású favipiravir. viszont mindannyiunk ivermectinjéről egy büdös szó sincs benne, sajnos
-
Rive
veterán
...3-4 nap pihentetés után ismét fel tudod használni,..
Ezzel a fajta (mosás nélküli) újrafelhasználással az a gond, hogy a maszk ugye megfog mindent a kifele- és a befele áramló levegőből is => pláne ilyen hideg időben amikor hamarabb vizesedik nagyon jó táptalaj alakul ki rajta, nagyon hamar.
Hiába szellőzteted, az csak a covid ellen jó úgy-ahogy: a táptalaj is marad, meg az is ami addig benne elszaporodott.
Fertőtlenítéssel (UV vagy ózon) ezt lehet valamennyire kompenzálni, de nem teljesen.
A szellőztetés max. fiúkolesz kaliberű 'megoldás', igazából...Tényleg tessenek úgy kezelni, mint intim fehérneműt.
-
Z.É.T.
őstag
Nekem az ffp2 maszkoknál az volt a problémám/félelmem, hogy nem tökéletesen zár, kifelé és befelé is falsot szív, így hiába a relatív jó szűrőhatékonyság.
Ezért szereztem be végül a KC vírusmaszkot.
(munka közben 50cm-en belül vagyok emberekhez, akár órákon át, ilyenkor védőszemüveg is van rajtam adott esetben) -
Ringman
félisten
szerintem a realitás az átlagembernek maximum a kétes papírokkal rendelkező kn95.
az osztrákoknál amikor kötelező lesz az ffp2, akkor mellé önköltségi áron kell a boltoknak árulni a maszkokat.
B verzió: vesznek a családban mindenkinek egyet, aztán azt hordják, amíg el nem kopik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óvodások homokozója
- PlayStation 4
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest