- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
senior tag
válasz
vargalex #31977 üzenetére
Köszönöm a segítséged, tőled telepítve sikeresen elindul a vsftpd, a nagyjából a régi beállításaimmal megy is, anélkül, hogy bármit változtatnék működik a home-ba zárás is,
de írni nem tudok. Próbáltam variálni ez alapján, most ez a konfigom:background=YES
listen=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=NO
local_umask=022
check_shell=NO
#dirmessage_enable=YES
#ftpd_banner=Welcome to blah FTP service.
session_support=NO
syslog_enable=YES
userlist_enable=YES
userlist_deny=NO
userlist_file=/etc/vsftpd.users
#xferlog_enable=YES
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#xferlog_std_format=YES
use_localtime=YES
chroot_local_user=YES
chroot_list_enable=YES
chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list
user_config_dir=/usr/share/vsftpd/users
allow_writeable_chroot=YESIgazából nem tudom ebbe a chroot_list-be mit kéne beírnom, illetve ha NO-ra van állítva, akkor mi értelme a többi opciójának? Továbbá a régiben volt egy ilyen opció: user_config_dir=/usr/share/vsftpd/users. Ebben meg tudtam adni az egyéni írásjogot, ebben az újban alapból ez nem volt benne, hozzáadtam, de úgy látszik nem veszi figyelembe. Ezt kéne esetleg ide beírnom: chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list? Ehhez az új verzióhoz nem igazán találok útmutatót.Hülye vagyok, a mappára nem állítottam be írásjogot. Most már működik, köszönöm mégegyszer.
-
Tamy
senior tag
válasz
vargalex #31977 üzenetére
Elolvastam még egyszer amit az előbb írtál, sikeresen félreértettelek
Ha hazaérek megpróbálom a nálad lévőt telepíteni.
Igen, a passwd-ben megadtam a shellt, és egyből be tudott lépni ftp-n is. Pure-ftpd configjában alapból ez van: option authentication 'unix', nem tudom, nem-e emiatt veszi az OpenWrt saját passwd fájljának tartalmát alapul. Valahol olvastam egy opciót (lehet, hogy nem kifejezetten OpenWrt alá), amivel meg lehet adni a pure-ftpd.pem fájl helyét, de így el se indult, valami hibát dobott.
Mindegy, este megpróbálom tőled telepíteni a vsftpd-t, ha az összejön, akkor nem szenvedek ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest