- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15530 üzenetére
köszi!
próbálkoztam tegnap még, most win alatt műxik már (de csak a házirend átállításával. tp firmware alatt alaból ment. valamint linux alatt is el tudtam érni gyárival, de most nem. ez eléggé zavaró, nagyon remélem hogy van rá megoldás.)
az ftpig még mindig nem jutottam el. de amúgy lehet, hogy kár volt feltenni a wrt-t, mivel a torrent miatt szerettem volna elősorban, de ha megy valami, folyton újraindul a router. ez normális? szerintem nincs elég ram. (a sávszél is összevissza ugrál ilyenkor.) -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15527 üzenetére
nemigazán ismerem az ilyesmiket sajna. amúgy megint akadt egy kis probléma. oké, hogy beléptem, de azóta változtattam jelszót, és ugyanúgy belép, mindenféle kérdés nélkül. (guest nincs bekapcsolva.) valamint ubuntun sehogy sem tudok belelépni a meghajtóba (holott tegnap a gyári fw-vel teljesen jól működött, jelszavazva.)
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15525 üzenetére
WOAH!!! Ezt feljegyzem, beengedett elsőre, jelszóval!
Hatalmas köszönet!
Már csak az ftp lenne. Odáig eljutottam, hogy more /etc/passwd-re bejön egy lista, látom is az ftp usert és a hozzá tartozó mappát, de nem tudom hogy lehetne azt az elérési útvonalat átírni.
Jah és az ftphez valamint a fájlmegosztáshoz hogyan tudnék plusz usert felvenni? (pl h ne samba névvel menjen, hanem snake, valamint ftp-hez is jó lenne egyedi user.) Az ftp és a fájlmegosztás usereit amúgy ugyanitt az /etc/passwd-nél kell kezelni? Bár itt nem látok jelszót, azt hol tudom megadni esetleg?Bocs a sok kérdésért, de már csak az ftp lenne hátra, és minden tökéletes volna!
Köszi mindenkinek!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
vargalex #15521 üzenetére
Igen, a te fw-det használom. Minden oks vele, csak ez a fájlmegosztás és ftp nem akar összejönni.
A torrent viszont szuper, egyből sikerült!
Tényleg bocs a hülye kérdésekért, de nem próbálkoztam még ilyennel. Pár cisco-s alap parancsot tudok, és ennyi.
Intruder2k5: köszi! ez wifin is megy, vagy kábeles kapcsolat kell?
Update: wifin be tudtam lépni, be is írtam a parancsot, smbpasswd samba asdasdasd, és ugyanúgy nem enged be a \\192.168.1.1\mnt-nél.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
vargalex #15519 üzenetére
megcsináltam roottal is. ugyanúgy win7-nél, ha rámegyek a mappára, kér jelszót. beírom, hogy root plusz amit megadtam jelszót (bár a parancssorban nem írt vissza semmit a parancs után, amikor nyomtam egy submitot), de nem enged be.
pl beírom a system -> run commandnál, hogy smbpasswd root asdasdasd, aztán submit, és semmit se ír ki. valamint nem enged be ezzel a felhasználó/jelszó párossal
igen, hozzá van adva a root user a megosztásnál
az ftp-s részt pedig nemigazán értem :$
köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
vargalex #15517 üzenetére
Köszi a választ, de az smbpasswd-re ez jön be:
usage for openwrt_smbpasswd -
smbpasswd USERNAME PASSWD
smbpasswd -del USERNAMEinnen hogyan tovább? beírtam, hogy smbpasswd guest (gondolom ez a user a sambahoz) meg egy jelszót, de erre ezt kaptam: No valid user found in /etc/passwd
Az ftpnél van valami parancs, ahol be tudom állítani a konkrét mappát? /mnt/network/ftp kellene
Köszi, és bocs, de nagyonhülye vagyok ezekhez a parancsokhoz
-
r3dsnake
nagyúr
Nos feltettem az openwrt-t. Akadt 1-2 gondom, esetleg tudtok megoldást?
Helyi megosztásnál csak akkor látom a vinyót, ha bekapcsolom a guest hozzáférést, ilyenkor nem kér jelszót. De ha az engedélyezett userekhez odaírom, hogy root, vagy ftp, azoknak a jelszavával nem enged be. Mit csinálok rosszul?
Ftpnél pedig kintről a teljes vinyó látszik. Hogy tudnám ezt csak egy ftp mappára beállítani? (Esetleg van lehetőség több userhez is ftpnél?)
A DLNA-t és a torrentet még nem próbáltam, mert először ezeket szeretném rendesen beállítani.
Köszi szépen a választ!
-
r3dsnake
nagyúr
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
kosztya2025 #15492 üzenetére
nem. ugyanolyan.
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi vargalex és Intruder2k5 mindkettőtöknek a segítséget!
Remélem nem gond, ha kérdezek még, biztosra szeretnék menni :$ Jelenleg egy NTFS vinyó van a routeren, gyári FW-vel, nincs is vele semmi gond (kb 5megabájt/s megvan hálózaton, nekem ez elég.) Viszont az openwrt kezelné-e natívan ezt a vinyót? Valamint van-e valami speciális módja, hogy fel lehessen csatolni?
Köszi mégegyszer!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15471 üzenetére
hatalmas köszi!
még annyi lenne a kérdésem, ha vissza szeretném tenni a gyári fw-t, van valami speciális módja, vagy csak openwrtnél firmware frissítésnél betöltöm a tplinkes fw-t, és minden olyan lesz, mint gyárilag?
köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15466 üzenetére
köszi a választ!
esetleg egy linket vagy leírást tudnál dobni? (néztem az első hozzászólásban a linkeket, de csak telnetes mókolásokat találtam. bocs, ha elkerülte a figyelmem)
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15463 üzenetére
köszi a választ! tehát alapból van webes felülete, valamint a transmission is benne van?
esetleg ftp-t/dlna-t tud-e. Valamint lehet-e úgy okosítani, hogy lehessen prioritást beállítani? Tehát pl ha megy a torrent maxon és valaki netezni szeretne, akkor visszavenne a torrent sávszélből, míg betölt. Asszem Tomato-s cuccoknál láttam hasonlót. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
PistiSan #15454 üzenetére
kábelhiba nem lehet, mivel az előző routerrel jó volt, valamint a házban 3 helyre van lehúzva a kábel, és mindenhol ezt csinálja. akkor mitől lehet stabil wifin és instabil kábelen?
gyári, legújabb fw van rajta.
(tényleg, van rá olyan fw, amiben alapból van torrentkliens, és nem kell azt a 15oldalnyi leírást végigcsinálni, mint openwrtnél? : ) köszi!)
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Ma üzemeltem be ezt a routert és az alábbi a probléma:
Speedtestnél wifin tök stabil a mérés, 4mega végig, lanon viszont összevissza ugrál, valamint néha meg is szakad a skype. Wifin minden oks. Mindkét gép dhcp-n kapja az ip-t, de kipróbáltam a wifis gépet is kábellel, és ugyanúgy elkezd ugrálni összevissza. Mitől lehet, hogy nem stabil lanon? Amúgy sávszél megvan másoláskor helyi hálón.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Gyúrósok ide!
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- T15 Gen1 15.6" FHD IPS i7-10610U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Next level racing wheel stand 2.0
- Panasonic Lumix GX80 - makulátlan állapotban, sok extrával
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest