- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
őstag
Beállítottam az ftp-t, mindenki csak a neki meghatározott helyre mehet, és természetesen oda is kerül belépéskor. Próbaként megengedtem (de nem tettem kötelezővé) az SSL használatát, viszont így SSL nélkül sem enged be. TC csak annyit közöl, hogy Kapcsolatbehívási hiba. A routerre telepített SSL-el lehet a gáz, mert amikor újraindítom a vsftpd-t, ezt a hibaüzenetet adja: "500 OOPS: SSL: ssl_enable is set but SSL support not compiled in". Többféle SSL-t is telepítettem már a routerre (libcyassl, libopenssl, openssl-util, sslh, yate-mod-openssl), de semmi változás. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Kicsit más téma: szeretném úgy belőni a Luci-t, ahogy a vargalex félében is van, hogy https-el érjem el, de nem jövök rá mit kéne átírni hozzá az uhttpd beállításai közt.
-
-
PistiSan
addikt
Na jó, a fene nem gondolt arra hogy nem nyitottál neki portot
Network/firewall
A "Rules" alatt katt az ADD-ra.
Name: tökmindegy
Protocol: TCP
Destination port: ide a luci portja kell! pl 80, vagy 801
A többit hagyd kitöltetlenül, alapon.
Save and applyEzután a dyndns címed:luci portja (80 vagy 801, vagy akármi más) és mennie kell.
-
Tamy
őstag
Újabb fejlemény a dyndns ügyben: az egyik gépen a Hard Disk Sentinel-nek be van állítva a távoli statisztika, amit kívülről tökéletesen elérek most is dyndns címen keresztül. Tehát OpenWRT alatt sem a netmask az oka, hogy a router nem érem el. Szerintem a tűzfalon kéne neki szabályt létrehoznom, de nem jövök rá hol és hogyan kéne. A többi progit amik a különböző gépeken vannak sikeresen kiengedtem, de ezt valahol máshol kéne kiengednem szerintem. Esetleg alapból tiltva van még valahol a külső elérés.
-
PistiSan
addikt
-
-
PistiSan
addikt
Fejlődök én is, az új verzió rengeteg újdonságot tartalmaz már, nem is beszélve a trunkról.
Külső ip-vel nem éred el..... biztosan rendelkezel egyedi ip címmel? Ha natolva van a neted az gondot jelent. Lépj be a routeredbe, a kezdő oldalon ezeket az adatokat látod:
Type:
Address:
Netmask: 255.255.255.255
Gateway:
Connected: 14h 53m 44sInnen a netmask érdekel, végig 255 neked is?
-
Tamy
őstag
Úgy látszik a 10.03 túl régi volt. Az RC5-ben alapból benne van a pingelési lehetőség, sőt a wifi is, és amit írtál az uhttpd szerkesztéséről, ebben valóban megtaláltam, de a régiében nem. Ennek ellenére kívülről továbbra sem érem el, ip címről sem. Dyndns-en látszik az ip-m, eddig is használtam, tehát csak a beállításokat írtam át az OpenWRT-be.
Azon gondolkodtam, hogy mi lenne, ha putty segítségével próbálnám meg átírni a router ip címét. Melyik fájlban tudnám módosítani?
-
PistiSan
addikt
Szia, örülök hogy valaki olvasgatja a leírásaim ^^ a kép több mint gyanús...
1.
Wolra ezeket ajánlom, működik és luci alól lehet ébreszteni távolról!
opkg update && opkg install luci-app-wol etherwake
rm /var/luci-indexcacheHa ezeket megcsináltad akkor a network fülön megjelenik a wake on lan, kiválasztod melyik gépet akarod éleszteni és hajrá
2. Ott van az a "option rfc1918_filter" amíg azt nem írod át nem éred el a külső címről a lucit, bár itt vargalex megoldását jobbnak látom, majd arról is írok egy pár soros szösszenetet ha időm engedi.
Ha átírtad ne felejtsd el újra indítani az uhttpd szolgáltatást.3.
Passzolom a kérdés.4.
Luci alól alapból lehet ilyeneket csinálni, network fülön a Diagnostics-ban találod meg ezeket.5.
Ilyen hibáról még nem hallottam itt, ötletem sincs. -
Tamy
őstag
-
Tamy
őstag
Érdekes dolog ez a reset OpenWRT alatt: a szó valódi értelmében tényleg nincs reset, mivel nem felejti el a beállításokat, de ha úgy indítom újra a routert, hogy a wan portba be van dugva a modem, akkor látszólag (ledek alapján) jól elindul, csak éppen semmire nem reagál. Ilyenkor hiába resetelem, az sem segít. Ha viszont kihúzom a wan portból a modemet, akkor reset után ismét működik, sima táp elvétel viszont nem segít.
Ez pedig így nagyon nem lesz jó. Bármi miatt újra kell indítanom, akkor mindig oda kell menjek fizikailag a routerhez, kihúzni a modemet, majd resetelni, aztán visszadugni a modemetMitől lehet ez?
-
Szia!
1. OpenWrt alatt nem nincs reset!
2. A LAN oldalt nem állítjuk DHCP-re, ha csak nincs másik DHCP szerver a hálózatodban, és kimondottan azt szeretnéd, hogy az osszon ki IP címet a TP-LINK-nek, de ezt kétlem. Így viszont most nincs IP címe a routerednek, mivel csak arra vár, hogy adjon neki valaki, de nem ad!
Megoldás a failsafe mód lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest