Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vizisti

újonc

Sziasztok!
    Sok éve megelégedéssel használom a WDR3600-at 2,4 GHz-en, minden oké vele, de most egy-két wifi eldobás miatt megnéztem a beállításait és kérdéseim vannak.
    Az első: a firmware rajta még "3.13.26 Build 130129". Érdemes-e frissíteni? Tudom, hogy biztonsági okok miatt mindig, de olvastam több hsz-t, hogy a fw-frissítés után kezdett pl rendszeresen wifit dobálni a router, aztán mehetett rá egy külső fw, hogy jó legyen. Hivatalos fw a célom, nem értek az open-ekhez. A tplink hivatalos oldalán TL-WDR3600_V1_150518 van még 2015-ből. Ez jó-e, vagy minden elavultságával együtt tartsam meg a 3.13-ast?
    Második kérdés: emeleti szobában eddig -55, -60 db körül volt a jelerősség. Most a beállításokban megtaláltam, hogy a 'Transmit Power' Mid volt, átállítottam High-ra. Ezzel együtt mások tanácsára csatornát váltottam (1-es jó nálunk), levettem 20 MHz-re a sávszélt és 'N only'-t állítottam be a 'bgn' helyett. Vártam, hogy erősebb lesz az emeleten a jel, de nem, visszaesett -65, -70 db-re. Mit rontottam el? Mit kellene máshogy beállítanom?
    Köszönöm, ha lesz válaszotok és egy-két jó tanácsotok.

Új hozzászólás Aktív témák