- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Én ASUS+Tomato-n lighttpd-t használok, szintén php-val, https-el, authorizációval, virtual host-al, meg mindennel ami kell!
OpenWrt-hez itt is találsz segítséget, a 11-es pontban! De alap dolgokra jó lehet LuCI alatt lévő uhttpd is!
Mellesleg FTP-t is el lehet érni böngészőből, ha netán csak az lenne a gondod vele, hogy kliens kell hozzá!
-
-
-
-
Ki lehet próbálni pendrive-al, de sokkal könnyebb dolgod lenne, ha azt is beállítanád a blogban leírtak szerint (8081-es porton lévő particionáló alkalmazással), és majd utólag másolnád rá a filmet, immár hálózaton keresztül, amit le szeretnél játszani! Persze torrentezni nagyon nem javasolt a pendrive!
-
Szia!
A helyzet az, hogy ez nem igazán így működik, hogy beledugsz egy pendrive-ot, és arról lejátszod, hanem sokkal inkább kell egy állandó háttértár - javasolt egy HDD -, amit Alex blogjában leírtak szerint beállítasz, és ott lesz működő DLNA szervered, ami majd adott mappából megossza a média tartalmakat, de nem csak egy rádugdosott pendrive-ról!
Persze erre is van megoldás, de én nem tudok neked erről útmutatót linkelni!
Jelenleg nincs is semmilyen háttértár a routeren?
-
-
Véleményem szerint, egy kellően részletes beállítási lehetőségekkel rendelkező routerrel, esetleg proxyval is elég jó védelem hozható össze, és gondolom (bár ennek nem néztem utána most) vannak ingyenes megoldások is! Afelől meg ne legyenek kétségeid, hogy ha a gyerek neveléséből, családi hátteréből adódóan olyan természetű, hogy nem hallgat a szüleire, akkor nem ez a szoftver fogja visszatartani, mert akkor majd feltölti a dolgokat a suliban, lebeszéli a haveroknál, osztálytársaknál, telefonról, hotspoton, akárhogyan! Ha meg már "idősebb", és kicsit is dörzsöltebb, akkor meghekkeli a gép rgazda fiókját ilyen-olyan szerviz cd-kkel, amivel ez nagyjából három kattintás, és úgyis eléri amit akar! Na de mindegy, is ez már nem ide tartozik, végülis ez a router topikja!
-
-
-
-
-
válasz
tibi3650 #6592 üzenetére
Épp ma segítettem távolról, telefonon konfigolni egy cisco epc3925-öt, és egy asus rt-n16-ot, mert eddig sima modem volt üzemben, de mivel az megadta magát, cserélték, és sajnos már 3925-ös hgw-re! Lényeg a lényeg, hogy mi is dmz-t állítottunk be, és tökéletesen működik, ergo azzal nem lehet baj! Az online port teszterek csak azokat a portokat mutatják nyitottnak, amik mögött szolgáltatás is fut, ami válaszol a bejövő kérésre! A gépeden minden bizonnyal ezért látszik zártnak ez a sok port, és látszanak nyitottnak azok, amikhez kapcsolódóan a routeren fut szerver szolgáltatás! Ha indítasz mondjuk egy utorrent-et a 1433-mas porton, és úgy tesztelsz, hogy az közben el van indítva (nem kell torrentet futtatni közben, csak a program legyen elindítva), akkor már nyitottnak fogja jelezni a teszt!
-
-
-
-
-
-
Persze, átlagosan 100-200 közt szokott lenni benne, aminek a nagy része ráadásul csak "ott hagyott", jó régi torrentek, pozíció tartáshoz a magon!
Ami aktívan forgalmaz is, és cserélődik napi szinten, az mondjuk 20-25 darab! Ez a képen is látható a dátumos címkéken a bal oldali oszlopban!
-
Viszont érdekesség, hogy amit egyszer használatba vesz, swap mennyiséget, azt már utána nem nagyon szabadítja fel, hiába csökken vissza a terhelés, akár nullára is! Volt már olyan, amikor próbaképpen is, betöltöttem rengeteg 4-500 darab torrentet, amiből nagyon sok futott is egy időben! Már számot nem mondok, mert nem emlékszem mennyi, és nem akarok hazudni, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy mondjuk ez az x torrent lefoglalt 120MB-ot a swap-ből, de ezt már hiába állítottam le utána, a free parancs ugyanazt a 120MB swap használatot mutatja, vagy esetleg néhány MB-al csökken csak! Nullára csak úgy redukálható, ha reboot-olom a routert, vagy ki/be kapcsolom a swap-et!
Jelenleg is "csak" 210 torrent körül van a kliensben, 0 letöltés, 14 seed, többi inaktív, és így kaptam a fentebb bemásolt free eredményt! Tehát ez a 70MB használat "sem most keletkezett", ez csak úgy megmaradt régebbről, amikor gondolom betoltam neki 20-30 letöltést egyszerre! Akkor kiírt oda valamit, és az azóta benne van...
-
Torrent, torrent, torrent, és még több torrent!
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# free -t
total used free shared buffers
Mem: 255724 237352 18372 0 2232
-/+ buffers: 235120 20604
Swap: 506036 72828 433208Igaz ez nem TP-LINK, hanem ASUS, és nem is OpenWrt hanem Tomato, de a lényegen ez nem változtat! 256MB RAM, 512MB swap, ~70MB használatban!
Egy héttel ezelőtt készült screenshot! Ehhez már nem árt a swap!
-
-
-
-
-
-
-
Akkor elnézést, tévedtem, azt hittem már fordítottatok azóta!
-
-
-
-
-
Ez így van, de nem feltételeztem, hogy csupasz openwrt-t akar rátenni! Egyrészt mert aki nem ért hozzá, az sokra úgyse menne egy natúr openwrt-vel, főleg a luci nélküli verzióval, másrészt aki meg jártasabb az openwrt tájékán, az szerintem tesz fel ilyen kérdést, mert nyilván tudja, hogy merre keresse a trunkot!
-
-
-
-
-
válasz
gorba537 #6369 üzenetére
A baj az, hogy én nem tudok neked szájbarágós írást prezentálni, mert se openwrt-m, se tp-link-em nincsen (mármint ez utóbbi kettő nem baj)! De van egy ilyen oldal LuCI-ban, itt tudod megadni a Mount Points menü alatt! Kiválasztod az eszközt (dev/sda1, 2, 3, stb... /dev/sdb1, stb...) és mellette megadod a helyet (/mnt/dev/sda1, stb...)!
Példa NTFS-re!
-
-
-
-
válasz
edeleny #6352 üzenetére
A szolgáltatások, hálózati megosztás menüben felveszed a lemez csatolási pontját, amit mondjuk konzolon a df parancs futtatásával találsz meg (sda és sdb eszközök), majd windows parancssorban kiadod a...
net use z: \\192.168.1.1\mnt\megosztas_neve
parancsokat minden megosztásra! Persze, ha mind az /mnt alá van csatolva, akkor egyben is felveheted!
-
-
-
-
OK, akkor majd futtasd le a test file-t is!
-
-
Vsz ezzel a konfiggal kellene mennie!
# lighttpd configuration file
server.modules = (
"mod_fastcgi",
"mod_cgi",
)
server.port = 81
server.network-backend = "write"
server.document-root = "/mnt/Media/Kepek/iPhone/Upload/"
server.errorlog = "/var/log/lighttpd/error.log"
server.pid-file = "/var/run/lighttpd.pid"
server.upload-dirs = ( "/tmp" )
server.event-handler = "poll"
static-file.exclude-extensions = ( ".php", ".pl", ".fcgi" )
index-file.names = ( "index.html", "default.html", "index.htm", "default.htm","index.php" )
cgi.assign = ( ".php" => "/usr/bin/php" )
mimetype.use-xattr = "disable"
$HTTP["url"] =~ "\.pdf$" {
server.range-requests = "disable"
}
mimetype.assign = (
".pdf" => "application/pdf",
".class" => "application/octet-stream",
".pac" => "application/x-ns-proxy-autoconfig",
".swf" => "application/x-shockwave-flash",
".wav" => "audio/x-wav",
".gif" => "image/gif",
".jpg" => "image/jpeg",
".jpeg" => "image/jpeg",
".png" => "image/png",
".svg" => "image/svg+xml",
".css" => "text/css",
".html" => "text/html",
".htm" => "text/html",
".js" => "text/javascript",
".txt" => "text/plain",
".dtd" => "text/xml",
".xml" => "text/xml"
)
fastcgi.server = (
".php" =>
( "localhost" =>
( "socket" => "/tmp/php-fcgi.sock",
"bin-path" => "/usr/bin/php-fcgi",
"max-procs" => 1,
"bin-environment" =>
( "PHP_FCGI_CHILDREN" => "2",
"PHP_FCGI_MAX_REQUESTS" => "1000"
)
)
)
) -
Nálam így néz ki a fastcgi konfig rész!
### lighttpd fastcgi configuration file
server.modules += ( "mod_fastcgi" )
fastcgi.server = (
".php" =>
( "localhost" =>
( "socket" => "/tmp/php-fcgi.sock",
"bin-path" => "/opt/bin/php-fcgi",
"max-procs" => 1,
"bin-environment" =>
( "PHP_FCGI_CHILDREN" => "2",
"PHP_FCGI_MAX_REQUESTS" => "1000"
)
)
)
)Értelemszerűen az elérési út más, mivel én nem OpenWrt-n, hanem Tomato-n használom!
-
-
-
-
-
Hát igen, jó lenne ide a fórumra is egy spoiler tag!
Ezt a részt kellene engedélyezni, és beállítani!
#### fastcgi module
## read fastcgi.txt for more info
fastcgi.server = (
".php" => (
"localhost" => (
"socket" => "/tmp/php-fastcgi.socket",
"bin-path" => "/usr/local/bin/php"
)
)
) -
-
-
-
-
-
-
-
válasz
lacko882 #6118 üzenetére
Szia!
Aztán miért nem? Mindkettő OpenWrt, így túl nagy gond nem lehet! Az persze már más kérdés, hogy ha valaki azt kívánja használni az alex féle fw helyett, akkor a beállításokat nem érdemes megtartani, hiszen ebben egy csomó minden benne sincs, amiknek a konfigjai így csak a helyet foglalnák, tehát sysupgrade verzió, konfig megtartás nélkül!
-
-
-
-
Ez nem ip ütközés volt, ugyanis a két azonos ip nem azonos vlan-ban volt! Mint fentebb írtam, net elérés így valóban nem lehetséges, azonban a tp-link-nek kellett volna ip-t osztania, és az admin felületetnek is elérhetőnek kellett volna lennie! Itt valami más volt a gubanc, de lehet ezt már sosem tudjuk meg...
-
-
-
-
-
-
11. Lighttpd + PHP5
-
-
-
Szia!
REQUIREMENTS
For this gallery to function you will need the following:
- A web server capable of running PHP 5 scripts
- The PHP GD library (php_gd) installed. See here for information: http://php.net/gd
- PHP write access to server
- PHP memory limit large enough to contain both full size image and preview/thumb (converted to BMP) See the FAQ section in readme.txt for further information on this.Mi az ami első ránézésre hiányzik?
-
-
-
válasz
vadászcsiga #5945 üzenetére
Mint WPS nem működik, sőt ebből azt gondolom, hogy a HDD umount az alap funkciója, arra van beállítva!
-
Ugyanez programkód gombot használva!
Tue Jan 28 00:41:19 2014 daemon.info hostapd: wlan0: STA 94:44:tv WPA: group key handshake completed (RSN)
Tue Jan 28 00:41:19 2014 daemon.info hostapd: wlan0: STA ac:22:tablet WPA: group key handshake completed (RSN)
Tue Jan 28 00:44:40 2014 daemon.info hostapd: wlan0: STA 94:44:tv IEEE 802.11: authenticated
Tue Jan 28 00:44:40 2014 daemon.info hostapd: wlan0: STA 94:44:tv IEEE 802.11: associated (aid 1)
Tue Jan 28 00:44:40 2014 daemon.info hostapd: wlan0: STA 94:44:tv WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Tue Jan 28 00:44:42 2014 daemon.info dnsmasq-dhcp[1271]: DHCPDISCOVER(br-lan) 94:44:tv
Tue Jan 28 00:44:42 2014 daemon.info dnsmasq-dhcp[1271]: DHCPOFFER(br-lan) 192.168.1.113 94:44:tv
Tue Jan 28 00:44:42 2014 daemon.info dnsmasq-dhcp[1271]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.113 94:44:tv
Tue Jan 28 00:44:42 2014 daemon.info dnsmasq-dhcp[1271]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.113 94:44:tvHát nem szebb így?
-
-
-
-
Jó, jó, jó, de itt mint tudjuk, azonos ellenoldalakkal tesztelt, a lényeg pont az volt, hogy több helyszínen végzett több mérést, azonos routerrel, azonos klienssel, azonos beállításokkal, azonosnak nevezhető körülmények közt, csak más firmware-ekkel!
cimp, nem cső, gömb lenne az ideális!
-
"így viszont tudod, hogy nálad - adott környezeti tényezők mellett - mi a helyzet, de abból mások nem sok következtetést tudnak levonni, legalábbis a wifi szórás "erősségének" tekintetében."
A cél nem is az volt, ha jól értettem, hanem a különböző szoftverek, firmware-ek, wifi működésre (térerőre) gyakorolt hatásának kimutatása! Ha van ilyen hatás egyáltalán...
szerk.:
Dehogyisnem! Miért ne lenne más számára hasznos? Én nem kívánok konzekvenciát vonni ebből, de a többi felhasználónak is nyilván hasznos infó lenne, ha bebizonyosodna, hogy a gyári, vagy vargalex, poli27, suste, vagy akármilyen fw-kkel gyengébb a wifi! -
csixy nyilván nem a Te, vagy akár más mérési eredményeivel akarta összevetni a sajátját, hanem ugyanazon helyszíneken, más-más szoftverekkel végzett mérésekkel, ami releváns is lehet, mert bár tudjuk, hogy 100%-osan azonos helyzetek nem létezhetnek, de ugyebár a routert nem laboratóriumi körülmények közt használja senki, hanem sima otthoni környezetben, ergo ott kellene működnie úgy, hogy az a tulajdonosnak megfeleljen! A smallnetbuilderen, és más hasonló weboldalakon is lehet nem egyszer találkozni hasonló tesztekkel, ház alaprajz mellékelve, kis szoba, nagy szoba, hátsó kert, kutya füle...
-
Találtam egy U-boot modot, (többek közt) webes recovery felülettel!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BMW topik
- További aktív témák...
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged