- Mobil flották
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #13818 üzenetére
9092/system/backup:
-download résznél letöltöd a repairt (ezután megjelenik restore-nál is)
-restore résznél felrakod a mentéstelég egyértelmű és eléggé le van egyszerűsítve ez is szerintem
nem kell keresgélni a szerveren, és nem is indul újra a router, mint lucis mentés visszatöltésnél -
suste
veterán
válasz
Mocsokba #13814 üzenetére
és (#13816) galaxys80
a frissítések azért készülnek, hogy javítsuk a hibákat! azt tudjuk javítani amit jeleztek
ha nem szól senki a hiba miatt, akkor csak sokára derülhet ki a számunkra is.....a logouton ott vannak a változások!
nem 100%-os a lista, de próbálom rendesen vezetni:[link] -
suste
veterán
válasz
Mocsokba #13811 üzenetére
te se néztél még körül a 9092-n, hogy mikhez van segítség?
vagy legalább a readmeket olvasnád el azelött hogy nekiállsz nyomozni/próbálkozni egy beállítással....
9092/wifi-extra/guest
de persze ha már szétkonfigoltad az alaprendszert, akkor lehet hogy nem fog működni rendesen.... -
suste
veterán
válasz
galaxys80 #13749 üzenetére
nem
ha a gyökérbe tetted akkor nem jó, mivel csak az /mnt/download -ot szkenneli
vagy csinálsz a penen download mappát, vagy a minidlna-t állitod át mnt-reazért lett átírva /mnt/download -ra, hogy a minidlna csak a transmission által letöltött kész fájlokat szkennelje, és ne a teljes /mnt-t (TM-ben is a letöltési könyvtár a /mnt/download lett)
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #13743 üzenetére
pedig nem olyan bonyolult ez:
1: alapszabály az automount miatt: legyen LABEL -je a partícióknak, és a fő partíciót amire letöltünk, annak "mnt" legyen.
2: ha üres vagy számunkra nem fontos adatok vannak a háttértáron, akkor a legegyszerűbb beüzemelés a 9092/setup/hdd manager oldalt használni, és leformázni a meghajtót
3: ha fontos dolgokat tartalmaz, vagy egyéb okból nem akarjuk törölni a meghajtót, akkor EXT fájlrendszer esetén a 9092/setup/HDD label oldalon átnevezhetjük a letöltésre használni kívánt partíciót "mnt" -re
ha pedig más fájlrendszer, akkor PC-re dugva tudjuk átnevezni
4: ha a LABEL=mnt, akkor routerre csatlakoztatás után a "/mnt" -be fog csatolódni, ha más a LABEL, akkor pedig "/share/LABEL" -be (README!)ennyi
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #13737 üzenetére
disabledre téve be sem tölt, így ramot spórolsz, és egy újraindulásnál tuti nem indul el (még akkor sem, ha esetleg elötte már el volt indítva)
persze 3600-nál 128MB a ram, de a kevesebb ramosoknál többet számítáltalánosan elmondható, hogy a felsoroltak közül ha nem tudod mi az, akkor nem is kell neked
ez persze nem igaz az összesre, csak a felsoroltakra!!!
egyébként ha google-val rájuk keresel, akkor hamar találsz infót ....JA! És az előző képen még a samba/relayd/qos ki sem volt kapcsolva! Szóval nagyon sok extra dolog van az fw-nk-ben
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
PZs111 #13670 üzenetére
ip kamera esetében ezt az ip kamera szoftverében kell beállítani, a routeren nem sokmindent kell piszkálni (kivéve ha a routerre kötött hdd-re mentesz ftp-n, mert akkor ugye az ftp szervert be kell üzemelni)
a normálisabb kamerák szoftverei általában támogatják az időzíthető mozgásérzékeléses ftp feltöltést, e-mail küldést, sőt a risztóval való kommunikációt is... -
suste
veterán
elvileg "00" országot választva minden csatorna és beállítás engedélyezve van, bár nem minden routeren lesz látható a txpower 30-ig (nem értem miért
)
azt még kipróbálhatod, hogy az /etc/config/wireless -ből kitorlöd a "txpower" config sort, újraindítasz, és akkor milyen beállítások látszanak luciban
a törlést elvégezheted a 9092/setup/basic legalján is, nem kell SSH
de arra figyelj, hogy hiába állítasz be pl 30-at, nem biztos hogy azon is fog menni!
le kell ellenőrizni, hogy luciban mit mutatmeg esetleg átállhatsz 12-13-as csatornára, ami "HU" országkóddal biztosan látszik
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #13647 üzenetére
nem igazán irsz teljes válaszokat, így elég nehéz kiigazodni mit csinálsz, hol tartasz
írtad régebben hogy látsz TplinkSMB megosztást, na az a router megosztása, jelen esetben a pendrive gyökere
vagyis ha felcsatolod vagy belelépsz a TplinkSMB-be, akkor alaphelyzetben nem kell látni mappákat, hiszen nemrég formáztad
viszont oda másolhatsz fel filmeket
akár a gyökérbe is teheted a filmeket, vagy egy könyvtárba, vagy filmenként egy könyvtárba, vagy ahogy tetszik
ha nem állítgattad el, akkor a minidlna megosztási mappája is a teljes pendrive, vagyis annak is látnia kell a felmásolt filmeket, így a tv-nek is látnia kell pár perc után...minden attól függ, hogy mit csináltál, és miket állítgattál el!
-
-
suste
veterán
válasz
donmackó #13621 üzenetére
Pont ezekrol a kornyezeti valtozorol beszelek en is.
#13622) galaxys80
Pedig most mar eleg vilagosnak kene lennie hogy mennyire homalyos a dolog.
Vargalex linkelte a mereset, annal tobb biztosan nem lesz, inkabb kevesebb.
Hogy mennyi lesz nalad, azt meg csak te tudod kimerni... -
suste
veterán
válasz
vargalex #13619 üzenetére
jó, persze, nem a 200Mbit-ről beszéltem, hanem a gigabit őrültekről
azt amúgy is tudod, hogy nem vagyok oda a nagy netsebességekért, sőt azt sem értem/hiszem hogy olyan sok embernek szüksége lenne rá....wifi:
igen, van mindegyikre példa, de az a lényeg, hogy nem mondható ki, hogy openwrt mindenben mindenkor jobb, vagyis megint oda jutok, hogy mindenki maga tesztelje ki nála mit tud, és akkor nincs vita (végülis mindig ezt mondom mindenhol, mindenkinek)
van akinek a gyári fw a jobb, és van akinek meg a gyári fw is megfelel...és még ez is két különböző dologés még lehet kombinálni is, igaz az megint többe kerülhet:
Donmackó egy jó példa arra, hogy van köztes megoldás is.
1db 3600gyári fw-vel hwnat-tal, és mögötte 1db 3600-as openwrt-vel -
suste
veterán
válasz
vargalex #13617 üzenetére
pont ezekért írtam hogy NEKEM sosem mérvadók ezek a tesztek
arra jók, hogy lehessen majd reklamálni, hogy nálam nem megy úgy
én pc-n is sokszor megéltem azt, hogy míg mások állítottak valamit egy cuccról, az nálam akkor sem ment úgy (persze életszerű körülmények között, és volt fordítva is), és ugyan ezt éltem meg a routereknél is (legjobb, vagy inkább legrosszabb példa a 1043-as volt)ha most valakinek a NAT sebesség fontos, akkor a legnagyobb hülye, ha openwrt-t tesz fel a gyári HW NAT-tal szemben
(sőt, van amikor a wifi is jobb a gyárival)
valahol mindig kompromisszumot kell kötni (pénztárca - igények), még ha nagyon fáj is.....egyébként pont én szoktam ajánlgatni a régi builded másoknak (főleg 1043-asnál), hogy ha nagyobb sebességről van szó...
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #13611 üzenetére
akkor viszont nem értem ezt a 3-400-at
ha nincs is extra szolgáltatás, akkor is ott a többi kérdéses tényező (milyen WAN protokol, mennyi wifis eszköz?)az biztos, hogy a mi build-ünk nem a nagy NAT sebességéről híres, hiszen az alap BB sem túl jó ebben
ha kell a nagyobb sebesség, akkor esetleg próbáld ki az alap CC-t, az állítólag jobb egy kicsit.... -
suste
veterán
válasz
vargalex #13606 üzenetére
nem volt teljesen egyértelmű, hogy a 3600-ról kérdez (hiába vagyunk ebben a topicban, azért sokszor kérdeznek másról is...)
ezt támasztotta alá a késöbbi 300-400Mbit/s említése is, mert ennyiről sosem volt szó a 3600 esetébena 2012-es AA-s méréseddel meg semmiképpen nem példálóznék most, és nem azért mert nem jó vagy vitatom, csak az akkor azzal a kernellel volt
tudjuk nagyon jól, hogy a későbbiek sokkal rosszabban teljesítenek sajnos(BB kb a felét tudja kb)
ráadásul nekem sosem volt az ilyen mérés mérvadó, mert openwrt-t nem azért telepít az ember, hogy gyorsan NAT-oljon (sőt most már pont az ellenkezője igaz a HW NAT miatt), hanem azért hogy több dologra is befogja a routert
ha bedig mennek majd az extra szolgáltatások, akkor azok fogják majd a procit, vagyis tuti nem fogja elérni azt a NAT-ot, amit te steril környezetben mértél (3MB/s torrentezésnél mekkora lesz a NAT?)
és akkor még jöhet az összes többi tényező, amit már írtamezért most is fentartom, hogy nem lehet megmondani mennyi lesz a NAT sebesség, úgy ahogy a wifit sem lehet biztosra mondani, bármelyik rendszerről, bármelyik routerról beszélünk is.....
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #13592 üzenetére
1: nem csak az openwrt-től (azon belül is a konkrét build-től!) függ, hanem a hardvertől, annak kihasználtságától és a kapcsolódási protokoltól (dhcp, pppoe) is
elég sok az összetevő, így sajnos elég nagy a szórás....2: ha mind a 2-t tudja a kliens, akkor szerintem elsőnek azt választja mindig amivel utoljára csatlakozott,
ha az adott jel megszűnik, akkor átvált a másikra, de roamingra ne számíts, mert közben megszakad a kapcsolat szerintem -
suste
veterán
válasz
Mocsokba #13593 üzenetére
Couldn't find Transmission's web interface files!
changelog meg volt?
az új fw-kben már nincsen benne a tm-web csomag, ha szükésged van rá, akkor először telepíteni kell (akár a 9092/system/installer alatt)
másik lehetőség, hogy külső GUI-t használsz (van mindenféle oprendszerre) -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13505 üzenetére
changelog!!!
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #13484 üzenetére
Pici logika: honnan hova iranyitod?
Ebben az esetben ugyan arrol a portrol ugyan arra a prtra, vagyis mind a 2 helyre a valasz.Pc ip: a pc oprendszereben (ha masnem ott is van kereso), vagy a router menujeben a csatlakozott klienseknel. Erdemes lefikszalni ha dhcp-n kapja (luci/halozat/dhcp/statikus berletek).
-
suste
veterán
válasz
Gabe81 #13473 üzenetére
Az jo ha elered mar a forouter felol, mert akkor esetleg beengedhetnel valamelyikonket a 2. Routerre, higy ranezzunk a lucira mi lehet a hiba, miert nincs net.
Relayd-nel csak a forouterre csatlakozva ered el a 2-at, ez normalis.
Amikor mar elerted akkora rakotott klienst ujrainditottad? Nem lehet hogy beragadt regi ip-n? -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13470 üzenetére
Teddfel a legutolso backup.tar.gz-t a 9092/backupon (remelem 0.7-ben mar volt ilyen
)
Ha nincs backup menu, akkor aszerveren a BB/sysupgrade/servicesbackup alatt talalod a menteseket.Ha fent van az utolso backup, akkor mar tudsz fw-t frissiteni a 9092/backupon is...
Kicsit kesze-kuszara sikerult a hsz, de remelem erted.
-
-
suste
veterán
válasz
Gabe81 #13466 üzenetére
Elvileg ha jo adatokat adsz meg (jo ap-t valasztasz, jo jelszot adsz meg), akkor csatlakoznia kell a fo routerhez, kap ip cimet a foroutertol, es kabelen lennie kell netnek. Esetleg lehet beallitas utan egy ujrainditas (aram ki-be).
Vagy probald ki esetleg a repeater-relayd-et, azt nemreg teszteltem 0.8.1-gyel.
Elotte factory reset.
Ha ez mukodik akkor csak ki kell majd torolni a + ap-t, es kesz a client-relayd.
Beallito feluleten dhcp-t valassz! -
suste
veterán
válasz
Gabe81 #13459 üzenetére
Attol fugg mit csinalsz.
En a client relayd-et javasoltam, ott mindegy milyen a fo riuter.
Wds-nel openwrt-s forouterrel teszteltuk csak. Massal is lehet hogy menne, de nem tudok beallitasban segiteni.Mindegyikhez van beallitas a 9092/wifi-extra/repeter vagy wds oldalon.
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13428 üzenetére
munkacsoport egyezik???
windowsban "workgroup" szokott lenni -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13423 üzenetére
Windows
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13420 üzenetére
Belepsz share-be es ottnyomsz jobb gombot a maxellra?
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13415 üzenetére
A share mappara nyomtal jobb gombot?
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13412 üzenetére
de ha ott van sajátgépben a hdd, akkor jobb katt és csatolás...
-
suste
veterán
ha portbeírás nélkül csak DDNS névvel akarod akkor:
-luci/hálózat/tűzfal/átirányitás: WAN-80 -> LAN-szerverip-8080ha DDNS:választottport megadással, akkor:
-luci/hálózat/tűzfal/átirányitás: WAN-választottport -> LAN-szerverip-8080egyébként ha sima DDNS címre bejön a luci, az nem igazán egészséges.....jobb lenne https-en....
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13369 üzenetére
Luci/halozat/tuzfal/atiranyitas, ftp-wan szabalyt engedelyezted?
Ha igen akkor az ott bealitott porton probalod?
(Vagy 9092/basic/firewall/forward.) -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13367 üzenetére
Luci/rendszer/rendszerinditas, knockd disable + stop
-
-
-
suste
veterán
Neked a Gargoyle kell, ha nem akarsz mediakzpontot a routerre, ez más sokszor le lett írva itt a fórumokban.
De azért azt majd áruld el hogy ezt miből olvastad ki?:
a suste félénél kicsit elriaszt s sok linuxos script, parancsoros bűvészkedésA scripteket max mi írjuk, és pont egy extra weboldalas rendszerként jelenik meg, ahol csak egyszerű egér használattal elboldogul bárki. Pont mindig ez volt a cél: 9092 minta
(igaz ennél már újabb kicsit a menü, de a lényeg látszik)Szóval nem tudom hol és mit olvasgattál a buildről?
A readme-kben sincsen sehol egy szó sem parancssoros babrálásról....
-
suste
veterán
válasz
vmaxter #13342 üzenetére
a linkelt képen nincsen csatolási pont
így nem csatolja sehova
írjál be valamit, mondjuk legyen "/mnt" , mert ez van megosztva a "hálózati megosztás" menüpontban vargalexnélés csatolás után nem a /dev/sda alatt fogod elérni, mert az a routerben az elérési pontja, hanem a megosztási ponton, amit a luci/hálózati megosztás alatt látsz (mnt?)
egyébként vargalex blog, ntfs csatolás: [link]
-
suste
veterán
válasz
RockHaRD #13339 üzenetére
Neked is: temaosszefoglaloban vannak linkek, amikbol megkapod a valaszt.
Rabeszelni nm fogunk egyikre sem, neked kell donteni melyik szimpatikusabb.
Webes feluletukrol is talalsz leirasokat. Az alap openwrt luci-rol kismillio kepet talalsz a neten akar google-val.
Pontos leirasukhoz egy tobbszaz oldalas konyv se eleg....valamennyire mindegyiket tanulni kell (a gyari is ilyen!).... -
suste
veterán
válasz
vmaxter #13335 üzenetére
1: ha kicsit olvasgattal volna, akkor lattad volna hogy van sokkal ujabb build is.
Nem mintha vargalexe rossz lenne, sot nagyon is jo, csak a mienk ujabb alapokon nyugszik, tatralmaz mimden szukseges dolgot a letolteshez/megosztashoz, egyszerubb a csatolas, es sokkal tobb leiras van hozza...2: ha torrentezni is akarsz a routerrel, akkor nagyon nem ajanlott az ntfs!
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13316 üzenetére
pont ezekről írtam:
vinyót rákössek és a routerrel torrentezzek
ezt mindegyik tudjadlna-n streamelek telóra, persze 5ghzen mert tudja a teló wifije
de itt már kiesik a 1043v2
és ha sűrűnlakott területről van szó, akkor főleg jól jön az 5ghz -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13314 üzenetére
nem lehet így összehasonlítani
nagyjából azonos teljsesítményt nyújtanak, de ha valakinek 2 usb kell (és elég is neki, és nem akar HUB-ot), és kell az 5ghz, akkor nem lehet vetélytárs a 1043v2szerintem jobban megéri a 3600 mint a 1043v2, de nagyon környezet/kliens és igényfüggő, hogy kell-e...
-
suste
veterán
ezt majd egyszer teszteld le
kiváncsi vagyok honnan szedsz hozzá klienst
a 3 antenna önmagában semmit nem ér....(olyan mint a 1043-nál a 450Mhz....jó sokan használhatják)sajnos semmivel nem tud többet a valós életben, mint a 3600
de legalább lehet kapni!
ez azért mellette szól -
suste
veterán
válasz
Zorro(hun) #13302 üzenetére
lényegében ua mint a 3600 (proci/ram/flash ua)
amig volt 3600, addig én mindig azt mondtam mindenkinek, hogy 3600-at vegyen, mert a 4300-at sem tudja jobban kihasználni.....(nincs megfelelő wifi kliens)
érdekes, hogy még 4300 van...de szerintem ez is csak azért, mert ebből még maradt raktárkészlet (3600-ast adtak netsebesség mérésre is) -
suste
veterán
válasz
vmaxter #13294 üzenetére
eleve nem tájékozódtál rendesen:
1: a sima hálózati meghajtókat nem támogatják általában a tv-k (kivéve az újabb panasonic talán)
2: a tv-k dlna-n képesek fogadni a tartalmakat
3: ddwrt-ben szerintem nincsen benne alapból a dlna, ellenben az itteni openwrt-s buildekben igenszóval egyszerűség szempontjából a te igényeidnek megfelelően a DDWRT a legrosszabb megoldás, és talán a legjobb az openwrt!!!
-
suste
veterán
válasz
vmaxter #13289 üzenetére
Szerintem jobban jártál volna openwrt-vel.
Itt a nagytöbbsélg azt használja, + millió hsz lenne segítségedre.
Ráadásul van többféle előre összepakolt fw mindenféle jósággal (samba, ftp, transmission, minidlna, ddns, qos, p910nd, hdd formázó, stbstb).
És akkor nem is említettem a köztudottan backdoor -os DDWRT problémát.... -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Csirke #13235 üzenetére
mostanában sajnos nicsenek jobb olcsó tplinkes eszközök, ráadásul már ilyet sem kapsz szinte
ha nincsen szükség az 5Ghz-re, akkor a 1043v2/3 a jó választás (prociban még erősebb is, csak a ram meg kevesebb)
a következő lépcső az Archer C5 volt, amíg lehetett kapni a V1-et
V2 nem támogatott openwrt alatt
következő lépcső az Archer C7, ha még a V2-t adják, de ez már elég húzós, főleg ha nem kell a nagy wifi sebesség, ráadásul ua proci mint a 1043V2/3, csak 128MB ram, és dupla a flash is (16MB)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- iPad topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged