- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Szia!
Igen van, OpenWrt failsafe módban tudsz beállítani új jelszót!
-
-
-
-
-
-
"Tudtommal egyik másik build sem tartalmazza alapból a miniDLNA-t, de lehet tévedek.
Ráadásul az enyémben ott van mellette a trasnmission is, és ez a 2 program együtt igazán hatékony...."Na és vargalex build? Abban is van TM és DLNA is, meg talán még poli27-ben is, bár azt nem tudom.
-
-
-
-
-
-
"talán 40-ig elmegy"
Mivel negatív értékről beszélünk, ugye az a jobb, ha jelzett szám érték minél kisebb, tehát a -15 jobb mint a -40. Az 5GHz-es jel egyébként rosszabb terjedésű, a falak és egyéb akadályok sokkal jobban csillapítják mint a 2.4GHz-et, szerintem vályogban az eleve felejtős, maradj a 2.4GHz-nél.
Milyen fw van a routereden? Nem a régi vargalex build, amibe wifi patch kell még?
-
Hát szerintem a -38dBm úgymond "induló jelszintnek", azonos helységben, a router közelében elég kevés, nem csoda, hogy később ez drasztikusan csökken. Nekem azonos helységben ~2 méter távolságból ezt mutatja az inSSIDer úgy, hogy a kimenő 50mW-ra van állítva az fw-ben. Mondjuk vastag vályogfalaknál sincsenek csodák sajnos.
-
-
Meghatározható igen.
http://www.rapidtables.com/convert/power/dBm_to_mW.htmMegfelelő műszerrel bizonyára mérhető, mint minden, de nem tudom ilyened van-e otthon, nekem biztosan nincs!
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
lavorka #11214 üzenetére
Pedig van neki, de mindegy, a lényeg, hogy működjön!
A telnet ablak felett picit látszik a Board ID sorban, a DSL-360R felirat.
-
-
-
-
válasz
lavorka #11203 üzenetére
Szia!
Valahogy nincsenek a helyzet magaslatán PPPoE módban.
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_57006-57006.html
-
-
-
-
-
válasz
katona.jozsi #11106 üzenetére
A 2TB szerintem megy még routeren formázva is, csak több nem.
-
válasz
katona.jozsi #11094 üzenetére
Szia!
Mivel seed szervert írsz, így evidens, hogy a gyári szoft ugrik róla, és OpenWrt megy rá! OpenWrt alatt GPT partíciós táblával használja valaki 3TB lemezzel is, csupán annyi a "gond", hogy azt Desktop Linux alatt kell particionálnod, mert a router létrehozni nem tud GPT partíciós táblát! Itt, és a 1043ND topikban is érdemes rákeresni a GPT kifejezésre további infó ügyében.
-
-
-
válasz
Graf Spee #11060 üzenetére
Egyébként ha nem fut semmilyen program ami használja a tesztelt portot, akkor az online teszter is zártnak fogja mutatni, tehát nem nehéz kipróbálni a dolgot, egyszer futó torrent klienssel, egyszer pedig leállított klienssel! Utóbbi esetén nem elég a torrenteket lelőni, a programot is be kell zárni!
-
válasz
Graf Spee #11049 üzenetére
Szia!
"Van egy olyan problémám, hogy az interneten egy ellenőrző weblapról megnézve a porttal minden rendben. Nyitva van. De a torrent kliens (utorrent) azt írja, hogy nincs nyitva....."
Arra nem gondoltál még, hogy akkor esetleg a torrent klienssel van valami probléma? Lehet hülyeséget beszél, és mégis nyitva van az a port, de az is lehet, hogy a klienst fogja meg egy szoftveres tűzfal a gépeden!
-
-
-
-
-
Szia!
UPC 120/10-es netből egész biztosan nem jön még kábelen sem 120/107, mert ez nagyjából fizikai lehetetlenség, a 107Mbps a szabvány elvi korlátja közelében van! Ezen kívül UPC-re egyébként sem jellemző, hogy nagyobb sebességet adna a névlegesnél, főleg nem annak tízszeresét...
-
-
-
-
-
-
-
-
Jó, csak baromságot ne csinálj, nehogy már ~7200Ft-ot kiadj 2db antennáért, amikor teljesen ugyanazt meg tudod venni ~2000Ft-ért is!
-
-
válasz
kaciokos #10796 üzenetére
Az antennákkal is sokszor az a baj, hogy olyan minőségű hulladékokat árulnak apróban, ebay-en, itt-ott, 16-20dBi-s antennaként, ami helyett egy hurkapálcikát rádugva is jobb eredményt kapnál!
Egyik itteni fórumtárs is próbálta nem olyan régen a WDR3600 antennacserét, és látható eredménye is volt! Persze nyilván ez sem hiteles műszeres mérés, ennek megfelelően nem szentírás, de akkor is egy eredmény...
-
válasz
Kicsirics77 #10785 üzenetére
Szia!
Természetesen megoldható!
A lényeg, hogy át kell másold az összes szükséges tartalmat, kivéve az extroot partíción lévő /etc/extroot.md5sum file-t, ezt majd generálja újra a rendszer, amikor először csatolja...
szerk.:
Látom közben tárgytalan lett. -
válasz
B-L-A-C-K #10677 üzenetére
Na a torrent az nem WiFi--re való! De ha mindenképpen elkerülhetetlen, akkor a kliensben a kapcsolatok maximális számát első körben állítsd 50-100-ra! De nem torrentenként, hanem globálisan... A sebességet limitáld be jóval az egyébként WiFi-n elérhető sebességed alá! Ezen kívül a Security -> Advanced Security oldalon a DoS Protection legyen Disabled, és alatta is minden pipát szedj ki!
Aztán próbáld így...
-
válasz
B-L-A-C-K #10673 üzenetére
Lehet igen, ez az egyik jellemző tünete a táp gyengülésének! Bár ez egy éves korban még kicsit korai, de ha olyan helyen van a táp, hogy fűtőtest közelében, vagy esetleg nyáron éri a nap, szóval melegebb az átlagosnál, akkor lehetséges, hogy idő előtt megadta magát...
-
-
-
Gargoyle, Version 1.7.0 - Barrier Breaker 01/05/2015
Version 1.7.0, based on OpenWRT Barrier Breaker is now officially released.
Do NOT try to preserve settings between previous releases and 1.7.0 -- The new configuration files for Barrier Breaker are different than previous versions of OpenWRT and you will likel...
-
Miért? Ha 23:01-kor újraindítja a routert áramtalanítással, akkor az a cronjob ami 23:00-kor leállítja a hálózatot, nem lesz túl hatásos másnap 23:00-ig!
Mondjuk esetleg tűzfal config-ban ez alapján talán biztosabb lenne ilyen szempontból időzíteni, de mondjuk mi van, ha kiiktatják a routert, és átdugják a netet a modembe közvetlenül? Vagy bekötnek egy másik routert éjszakára?
Ha az időzítős elosztót kikötik, akkor minden más is feltételezhető!
-
válasz
Zügynök #10634 üzenetére
Akkor cron a Te barátod, és időzített feladatként beállítod estére...
/etc/init.d/network stop
majd reggel...
/etc/init.d/network start
Ezzel leáll a teljes hálózat!
Bár mondjuk ha a krealon által ajánlott megoldást kiiktatják, akkor ezt is ki tudják játszani! Ez esetben javaslom este tedd be a párnád alá a modemet!
-
-
válasz
glehel #10627 üzenetére
Tomato-ban minden hardveren egyforma, tehát ha RT-AC66U-n jó, akkor Linksys WRT54GL-en is jónak kell lennie! Mondjuk én nem is azt állítottam, hogy nem jó, bár személy szerint jó ideje (ADSL óta) nem használom, de akinek nem felelnek meg a "gyári" alapbeállítások, és nincs tapasztalata vele, az meg fog küzdeni a QoS beállítással! Többen is jelezték már vissza, hogy néhány napig küzdöttek vele, aztán feladták...
Ez azért nem egy port forward!
-
-
-
válasz
eastsider #10614 üzenetére
Természetesen igen!
Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
-
válasz
nyikszi #10613 üzenetére
A HD Sentinel (tudtommal) leginkább hardveres hibákat keres, SMART infó alapján, bad sectort, stb..., itt pedig filerendszer hibákról beszélünk! Az említett szoftver tesztjében egy üres, particionálatlan HDD is tesztelhető, és lehet 100%-os!
Akár az is megfoghatja, hogy PuTTY-ban éppen az /mnt mappa alatt van a kurzor...
A suste féle fw-hez tudtommal TXT file-okban vannak a tudnivalók, a tárhelyén, ahol a firmware-ek is vannak!
-
válasz
eastsider #10611 üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy erősen ajánlott az ext4-re formázás! Megy NTFS-ről is, de sokszor gyalázatos sebességeket produkál! Természetesen mellette lehet NTFS, úgymond adattárolásra, látni is fogja a router, de az a rész amit a routerrel használ, ahova torrentezel, inkább legyen ext4!
Elérni eléred Samba-n (csatlakoztatott hálózati meghajtó), és FTP-n is, utóbbival akár távolról is bárhonnan...
WDR3600-ra van vargalex fw, ami tökéletesen működik, de azért azt tudni kell, hogy az utolsó verzió is már több éves, így egyre inkább a suste félét szokták ajánlani, ami sok mindenben hasonlít is Alex fw-jére, ami nem is csoda, hiszen Alex sokat segített suste-nak a készítésben.
-
válasz
eastsider #10609 üzenetére
Szia!
Igen bírja, de torrentben ne úgy gondolkodj, hogy 10-20 torrentet egyszerre fog leszedni 5-10MB/sec-el... Ezeket a tranmission kliens sorba állítja, és egyenként, esetleg kettesével szépen sorban letölti őket! Aztán seed-ben tartva lehet már sok torrent is egyszerre. DLNA is rendben van, szerintem nem lehet gond az 1080p sem, minden azon múlik, hogy hogyan osztod be a router erőforrásait...
Azt kell mindig észben tartani, hogy ez nem egy 100k-s szervergép!
-
válasz
nyikszi #10561 üzenetére
Ezt a routeren, PuTTY-al bejelentkezés után, leállítod az USB-t használó alkalmazásokat, torrent, samba, ftp, dlna, stb..., leválasztod a HDD-t (umount), majd utána mehet az ellenőrzés...
e2fsck -pf /dev/sdax
A végére az x helyére az ellenőrizni kívánt partíció száma írandó! Nagy lemez esetén sokáig is eltarthat, ha van swap, az közben maradhat bekapcsolva, az gyorsíthat a folyamaton...
-
-
-
válasz
SztiviVander #10479 üzenetére
Csak ott van az a fránya 4GB-os fileméret korlát, így meg nem tudsz letölteni egy nagyobb Linux ISO-t! Persze MS Word dokumentumokra megteszi...
-
-
-
válasz
MrSealRD #10427 üzenetére
Valóban kézenfekvő, de lehet egy sima újraindítás is megoldja!
Én csak azért nem ajánlottam a reset-et, mert miután egyáltalán feltettél ilyen kérdést, azt gondoltam, hogy a reset-et valami okból el akarjátok kerülni, ha lehet! Tényleg annyira kézenfekvő dolog, hogy fel sem merült bennem, hogy ha lehet, nem próbáltátok még meg!
Tévedtem!
-
-
-
Akkor az lehet a magyarázat, hogy a routert újraindítottad, vagy spontán újraindult, és amíg nem volt üzemkész, addig bridge-ként funkcionálva az x-box tudott egy külső ip címet kérni, aztán meg is tartott! Szerintem ha most áramtalanítod az x-box-ot, akkor már rendes címet fog kapni!
-
Szia!
Az véletlenül nem a HGW-d? Akármi is az, azt a címet (89.135.x.x) nem a routertől kapta, hanem a UPC-től... A másik (169.254.x.x) pedig egy APIPA cím, amit az operációs rendszer állított be magának, mert nem talált DHCP szervert! Mellesleg egyikhez sem tartozik MAC cím...
-
-
-
-
Azt én sem mondtam, hogy kötelező, csak leírtam a megoldás hátrányát!
Nyilván azokra is éppúgy vonatkozik, akiknek nincs is saját routerük, hanem csak a szolgáltatós eszközt használják! Én ilyet se csinálnák, az is biztos, de hát mindenkinek a saját döntése!
Az, hogy ha akarnak belelátnak, nem kérdés! Hiába változtatsz Te meg akármit, egész biztosan van valami "bejárási" lehetőség minden szolgáltatós firmware-ben, mert ugye ezeken sem gyári fw van, hanem a Telekom, UPC, stb... által kreált saját, totál lebutított förmedvények, amik egy normális router funkcióinak a negyedét sem tudják, nem is beszélve egy okosított routerhez képest!
A szolgáltató a szoftvert bármikor frissíti is a tudtodon kívül, ami nem is lenne gond, de már eleve ez is bizonyítja, hogy a megváltoztatott jelszavak ellenére is teljes hozzáférésük van mindenhez! UPC-nél nem oly régen a WiFree keltett felháborodást, mert ezt minden WiFi-s HGW-vel rendelkező ügyfélnél bekapcsolták, azok megkérdezése nélkül, pedig sokan szándékosan kapcsolják ki a WiFi-t az eszközben! Ráadásul mindezt úgy, hogy ki sem lehet kapcsolni, csak ügyfélszolgálat segítségével, de a HGW-ben nem férsz hozzá az erre vonatkozó beállításokhoz, legfeljebb azt láthatod, hogy mikor hányan csatlakoznak a nyilvános AP-hoz!
-
"bár én még mindíg azt tartom jobb megoldásnak, hogy a cisco mögötti gépet switch-be tenni a cisco LAN-jára"
Ez valóban kényelmesebb megoldás, ellenben így egyetlen tűzfala lesz a LAN hálózatnak, ami a CISCO-ban van, és a szolgáltatótól bárki, bármikor hozzáfér a LAN-od bármelyik eszközéhez, és erről még csak tudomásod sincsen! Én tuti nem tenném ki ilyennek a saját LAN-omat, jobb szeretem ha a saját tűzfalamat én egyedül felügyelem, és abba nem tud más beletúrkálni, főleg nem a tudtomon kívül, bármikor!
-
válasz
Pjoe69 #10196 üzenetére
Szia!
Ha DMZ-ben van a TP-LINK címe, akkor a CISCO-n nem kell többet semmilyen port forwarddal foglalkoznod, az mindent továbbít a TP-LINK WAN portja felé! Ellenben a 21234 leginkább a Transmission service portja lesz, a Remote GUI-val a 9091-en kellene próbálkozni! Szerintem...
-
válasz
frostitualt #10066 üzenetére
Gyári szoftverrel hardver nat támogatással akár a Gbit-es netet is átviszi!
-
válasz
littleNorbi #10065 üzenetére
Gyári firmware-ben szerintem nincs, custommal megoldható! A gyári fw nem különbözteti meg a WiFi és a kábeles kapcsolatokat, tehát nem tudod az IP tartományokat szeparálni!
De továbbra is a másik, linkelt topikba tartozó téma!
-
válasz
littleNorbi #10061 üzenetére
Szia!
A kliensek IP címét kösd MAC címhez (DHCP -> Address Reservation), és akkor adott kliensek IP címét tudod tiltani!
-
-
válasz
TrueLindor #9971 üzenetére
Szia!
"Olvastam olyat, hogy ellehet rontani rossz beállításokkal a router szoftverét, nem tudom ez igaz-e?"
Nem igaz!Tehát WiFi-n van net?
A PC milyen IP címet kap a routertől? A router admin felületét sem éred el a gépről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged