- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Intruder2k5 #12827 üzenetére
Köszi.
-
Suste FW-m van fent jelenleg. Ha szeretném frissíteni a 15.05 CC-re, akkor elég ha simán az openwrt oldaláról letöltöm a sysupgrade-e és felteszem?
-
Nekem is akadt némi gondom.
Adott két gép. 'A' és 'B'
A: win7
B: Win8.1B gépen filmet nézek ami A gépen van és onnan nyitom meg lejátszón keresztül.
Amióta suste 0.5 van fent azóta többször is előfordult az alábbi hiba:
[link]Minden esetben a B gépen dobta fel az üzenetet...
A fenti linken lévő megoldás nem jó...de szeretném megoldani a dolgot. Egyáltalán mi a probléma?
-
Újabb apró probléma. ipdns.hu-s DDNS-t állítottam be. A router pedig nem frissíti le a címet.
A frissítés erőltetése azt jelenti, hogy 5 percenként akár változott akár nem, frissíteni fogja, nem? -
Ha VPN szervert szeretnék működtetni a router-en akkor itt kezdjek bele a témába vagy inkább openwrt topik?
Igazából szeretném érteni is kicsit a dolgot. Keresgéltem neten de vannak eltérések az egyes leírások között...
Szóval a lényeg, hogy szeretném elérni, hogy valamilyen VPN klienssel (pl openvpn) akár gépről akár mobilról a routeren keresztül titkosítva legyen a kommunikáció.
Hol induljak el?
-
-
Frissítettem vargalex1.1.7-ről suste 0.5-re.
Különösebb problémám nincs viszont 2 kérdéses rész van.
1. ipv6. Látom, hogy van egy ilyen WAN interfész. ipconfig-ra látom, hogy a gépe kap érvényes ipv6-ot. Korábban futólag láttam itt, hogy volt valami ezzel... Hogy tudom kikapcsolni az ipv6-ot?
2. Mindkét frekvencián a transmit power jóval elmarad a korábbi értékektől. Ami mindkét esetben 27dBm volt.
Most 2,4Ghz esetén 20 dBm, míg 5Ghz estén 15dBm a maximális beállítható érték. Utóbbinál van 17-es érték is de attól lehal a wifi és letiltja a interfészt...
Country Code az most US.BB változott ezen a téren a korábbi openwrt verziókhoz képest? Lehet ezen segíteni?
-
válasz
Headless #11625 üzenetére
Igen. Pontosan... De írtad ezt a kliens problémát és eszembe jutott valami.
A lényeg, hogy előtte hónapokig nem volt gond viszont az utóbbi időben meg rendszeres. Decemberben win8.1-et kezdtem használni egy Intel4965-ös kártyával. Driver nincs hozzá, és tonnányi kékhalál van hozzá dokumentálva a neten... Most egy régebbi van fent azzal csak néha csinálja de használható.
Hamarosan visszatérek 7-re ezen a gépen...és akkor ez a probléma is megszűnik.
-
Ez mit jelent?
Kernel napló bejegyzés:[99383.210000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004!
A másik érdekesség:
A folyamtok között van egy ilyen:
/usr/sbin/uhttpd -f -h /www -r OpenWrt -x /cgi-bin -t 60 -T 30 -A 1 -n 3 -p 0.0.0.0 80 -C /etc/uhttpd.crt -K /etc/uhttpd.key -s 0.0.0.0 443Ez kemény 5% memóriát eszik.
A másik:
/usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/transmissionHogy a fenébe eszik meg 7%-ot a Transmission ha nem is használom?!
Az utóbbi pár hétben megmagyarázhatatlan módon a 70% free memory állapot bezuhan 2-5%-ra. Innentől meg döglik minden...mert szerencsétlen router küzd mint malac a jégen. De amúgy a fenti kettőn kívül semmi nem indokolja az extrém memóriaigényt.
-
Mi okozhatja, hogy leesik a szabad memória( openwrt) alatt?
Korábban azt hittem, hogy a távoli bruteforce támadások miatt, de zártam ezeket a lehetőségeket így már nem támadható, és a logok is tisztultak... A process listában 3% a legnagyobb de összeadva sincs 10%
Szóval most nem értem, hogy a korábban 68-70% free memory hová tűnik. Restart után megint jó...aztán bumm, lerohad.
Ráadásul ezt onnan veszem észre, hogy a net érezhetően lassabb lesz és a weboldalak betöltésekor késleltetés lesz.
Egyik gépről néztünk egy 10GB-os mkv-t a másik gépen. De ez kb sima másolással egyenértékű és korábban nem volt ilyen gond...
Merre kellene keresgélnem?
-
-
vargalex alatt hogyan tudom megváltoztatni, hogy ne a 2222-es legyen átirányítva a 22-re...hanem tetszőleges portot tudjak belőni? (Már megint jön a BF kínából...és már unalmas kicsit)
-
válasz
Kicsirics77 #10816 üzenetére
Ahogy suste is írja... A külső port az mondjuk 5432. A belső port pedig 80-as.
-
válasz
Kicsirics77 #10809 üzenetére
Elvileg a routeren egy kiválasztott portot kell forwardolni a NAS 80-as portjára. ( Már ha azon megy a felülete)
-
(#10689) SztiviVander & (#10690) suste :
Vargalex 1.1.7 van... De gondolkodtam már, hogy frissítek BB-re. Szóval az elmúlt hónapokban kiderült SSH sebezhetőségek benne vannak.Szerencsére még be tudtam lépni. De azért ennyire nem vagyok nyugodt.
A probléma, hogy szeretnék távolról hozzáférni akár a routerhez akár belő hálózatos erőforrásokhoz... gép, vagy ha lesz kamera..stb. Ennek a megfelelő védelme fontos lenne...
Mivel 50-60 log bejegyzés keletkezett így arra tippelek, hogy vagy feladták, vagy a router annyira beáll, hogy a lassúság miatt inkább hagyták... csak tippelek.
Ha BB-re akarok frissíteni és van extroot-om, bár nem telepítettem rá semmit, akkor mennyire körülményes ezt elvégezni? A konfig nem lényeg, mert azt amúgy is mindig fejből csinálom...
-
Ma este másodszor fordult elő, hogy a belső hálózat irdatlan mód belassult. Nézem mi lehet a gond.
Körülmények: Nincs transmission, nincs semmi egyéb. A router csak router. UPC modem switch módban. Ennyi.1. A szabad memória 5-6%-ra esett le. A múltkor ezt már eljátszotta, de akkor a nagy kapkodásban nem néztem meg a naplót.
2. Most megnéztem. A kernel napló tele van ilyen sorokkal:
[1965746.470000] BruteForce-SSH IN=eth0.2 OUT= MAC=64:70:02:d1:5a:bc:00:01:5c:6b:8a:45:08:00:45:00:00:30 SRC=222.174.5.25 DST=176.63.44.87 LEN=48 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=113 ID=580 DF PROTO=TCP SPT=3714 DPT=2222 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0Szóval a kicsi kínaiak unatkoznak és megpróbálnak bemászni.
Kérdések:
1. Honnan tudom, hogy sikerrel jártak?
2. Okozhatta ezt, hogy a no-ip.com-os cím a luci login-ra mutat? (tudom hülyeség volt...)
3. restart nélkül fel tudom szabadítani a memóriát? -
válasz
Intruder2k5 #10428 üzenetére
Sima újraindítás már volt. Az sajnos nem segített. Ma már nem volt több idő a resetre, de amúgy első körben valóban el akartuk kerülni.
Az a gond, hogy volt egy sor más tényező is amit ki kellett zárnom mielőtt a komolyabb műveleteket végzünk... Sajnos pont nemrégiben szívtam egy pontatlan hiba megnevezéssel így inkább mindent kétszer végigveszek mert nem bízok abban, hogy igaz az amiről azt hiszik az emberek, hogy probléma van. (Mármint a hibabejelentőre gondolok).
-
A Reset nem is jutott eszembe bár kézenfekvő. Meg fogjuk próbálni. Köszi.
-
válasz
Intruder2k5 #10423 üzenetére
Ezt még nem próbáltuk.
Mobilról böngészőbe wifi-n keresztül minden klappol...
-
Távsegítek ezért csak korlátozott infoim vannak.
Routeren vargalex 1.1.7. Kábellel van összekötve asztali géppel. IP címet kap a gép. De nem lehet elérni a router konfig oldalát és internetre sem enged ki. De ping az remekül megy a router felé. Mi lehet a gond?
-
Ideiglenesen le kellene húznom a külső HDD-t a routerről. Van valami lecsatolás, vagy leállítás jellegű művelet amit el kellene végezni rajta? (Mint USB-s eszközöknél általában az eltávolítás)
(vargalex 1.1.7) -
Én a leírtak alapján inkább gondolok a telefonra mint a routerre(beállítás)...főleg, hogy 4/3 nincs gond...
Nekem 4.1-es Androiddal jött a telefonom. Nem volt vele gond. Most 4.3-on továbbra is problémamentes...
Persze a fenti csak a eddigiek alapján levont következtetésből egy tipp...
-
A router alján van a HARDVER verzió. Ez a benne lévő VAS-nak a verziószáma...
A weboldalon pedig ez alapján tudod megkeresni hozzá azt az Firmware-t aminek SAJÁT verziószáma van. (build szám)
Ami a router-ben írva van nálad
Firmware Version: 3.13.34 Build 130909 Rel.53148n -> A kiemelt rész a build szám a szoftver verziója.
Hardware Version: WDR3600 v1 00000000 -> Ezzel meg ne foglalkozz...Ami érdekes számodra az a router címkéjén van az alján.
-
Most én is elgondolkodtam, hogy vargalex 1.1.7-en, hogy lehetne upgradelni komolyabb problémák nélkül...
Tehát a sysupgrade verzióval van valami kockázat? A beállítások nem gond...azt megcsinálom újra...de stabil az új verzió? Van valami komoly előnye ami miatt megéri megpróbálni?
-
nem csináltam semmit a tűzfallal... max nézegettem. Van előtte egy UPC modem. De az nem szól bele, mert bridge módban van és a router kap IP-t...
ahogy néztem a WAN ról LAN-ra irányítással lehet a gond mert a tűzfalnál van egy ilyen sor:
tcp dpt:2222 state NEW recent: SET name: SSH side: source to:10.2.2.1:22 -- > ez pedig a lan oldali ip-je a router-nek. -
válasz
kaciokos #8826 üzenetére
Nem sincs gondom a stabilitásával... 90-100 nap körül volt eddig a rekord...csak hát ugye áramszünetek előfordulnak...
Tehát általában véve okés, csak arra gondoltam hátha látok majd valamit...A UPC modemet meg bridge módba tettem, hogy csak annyit zavarjon amennyit feltétlenül kell...
-
Óh...igen. Akkor felejtős a dolog.
Az volt a helyzet, hogy otthon elszállt a net. De nem volt egyértelmű, hogy mivel volt a gond én meg melóban voltam és csak annyit láttam, hogy távolról nem érem el a routert. Fontos lett volna, hogy a lehető leggyorsabban helyreálljon a dolog. Ezért azt mondtam a páromnak, hogy router restart, meg UPC modem restart...aztán meglátjuk. Utána helyreállt... Csak érdekelt volna melyik eszköz tojta össze magát... Na majd legközelebb, ami remélem nem a közeljövőben lesz.
-
Volt nemrég egy kis üzemzavar. vargalex 1.1.7 alatt hol keresgéljek ha a log-ok érdekelnének?
-
válasz
MrSealRD #8266 üzenetére
Hát hivatalosan is rossz volt a tippem... Sajnos az a helyzet, hogy továbbra sem jó...
Tehát amint a másik gép már 1 napja kábele van....én meg melóból hazajöttem és felcsatlakoztam wifi-re. Pár óra múlva megpróbáltam elérni a megosztott mappát és közli velem, hogy az útvonal nem található..
TotalCommander, és Win 7-ben(Intéző) is megpróbáltam de ugyanaz. A másik érdekes, hogy ha újra fel szeretném csatolni a mappát, akkor a gépet látom ugyan....de ha rámegyek akkor már megint azt mondja, bocs nem létezik...Szóval az a kérdés, hogy milyen beállításokat nézzek át aminek rendben kell lenni ha a Wifi -> Wifi simán megy a Kábel -> Wifi meg nem?
-
-
Üdv,
Belefutottam egy kis problémába... Van két gép. Az egyik látja a másik megosztott mappáját. Sőt fel is van csatolva hálózati meghajtóként.
Eddig mindkét gép Wifi-n volt. Amelyiken a megosztott mappa van azt kábelre raktam. Így viszont a másik gépről elérhetetlenné vált ez a mappa.
Vargalex 1.1.7 van fent. A LAN interfész beállításoknál észrevettem, hogy az Ethernet switch nincs hozzáadva. Bepipáltam mentettem. Ezután sem volt elérhető...
Mivel nem akartam küzdeni vele tegnap este ezért visszakapcsoltam a wifi-t...Ma reggel megint rápróbáltam és most jó
Mitől javulhatott meg?
-
válasz
Intruder2k5 #8080 üzenetére
Nem is annyira a konkrét beállítás mint inkább a "mi mit jelent a LUCI-ban" jellegűre gondoltam.
Mondjuk egy triviálisnak tűnő kérdés. A sávszélességnél a max elérhetőt kell megadni?Igazából csak annyit szeretnék, hogy a minden ami nem torrent az kapjon nagyobb prioritást 80,443..stb
Minden más mehet ezután. -
QoS konfiggal kapcsolatban kérnék segítséget. Jó lenne valami normális How to...mert csak vázlatos és nagyon gyenge forrásokat találtam eddig...
-
LUCI-ban nézegettem a QoS-t. Már korábban be kellett volna lőni, mert vannak bizonyos szolgáltatások amik ha maxra vannak járatva akkor mindig kézzel kell visszavenni a sávszélességből különben használhatatlan közeli a net. Pl. torrent...
Szóval elsősorban LUCI alapján, de valami akár parancssoros leírás is lehet, amit keresek az valami guide ami elmagyarázza mit és miért kell úgy beállítani ahogy... -
válasz
Intruder2k5 #7649 üzenetére
Értem. Köszi. Akkor az enyémet még fel sem adták mert nem jelentkeztek ezzel kapcsolatban.
-
válasz
Intruder2k5 #7646 üzenetére
Ha már így feljött a téma. Kb mennyi idő alatt érkezik meg a cucc? Mert én már azt sem tudom hány hete nyomtam meg a gombot, de még semmi...pedig jól adtam meg mindent.
-
válasz
Intruder2k5 #7182 üzenetére
Kösz. Akkor szerintem ezt én is be fogom állítani.
OpenDNS szerverek gondolom nem túl gyakran halnak le...?! -
válasz
Intruder2k5 #7180 üzenetére
...ez esetben a router nem magát fogja hirdetni mint DHCP kiszolgáló, hanem közvetlenül megadja a klienseknek a szerver címeket, így azok direktben oda küldik majd a kéréseket! Ez azért is jobb, mert a routerről jelentős terhelést vesz le!
Nyilvánvalónak tűnhet a válasz, de azért megkérdezem. Ha helyi hálózaton csinálok egy mydomain.com címet ami a másik gépemre mutat, akkor ennek a feloldását azért továbbra is a router megoldja, és a kliensek nem a kinti szervereknél próbálkoznak először?
-
Szeretném a routert berakni egy UPC-s csodamodem/router kombó mögé betenni és az lenne a kérdésem, hogy mit és hogyan kell beállítani.
A UPC-s modem/router-be jön a tv,telefon, net. Innen kábelen lenne rákötve a wdr3600-as. Szeretném ha mindkét eszköz továbbra is szórná wifi-n is a netet mert így elég nagy területet le lehet fedni. A nagy kérdés, hogyan lehet a modem/router-ből leosztani a netet kábelen a wdr3600-as számára?
A dhcp szerepét jobb szeretném a routerre bízni, de ha tudtok olyan indokot ami miatt ez nem jó ötlet akkor ne tartsátok vissza.Ami még fontos lenne, hogy a korábban már beállított no-ip-s megoldással távolról is tudjam konfigurálni az eszközöket. Na de ha a szolgáltató eszköze után van kötve a router akkor az problémásnak tűnik...ráadásul ezt az eszközt is jó lenne elérni, de nem tudom van-e rá lehetőség egyáltalán.
-
Újra beállítottam a 27-et...egy kis placebo nem árt...de továbbra is azt gondolom, hogy a LUCI-ba van egy bug, mert ha csak az adóteljesítményt állítom, akkor nem alkalmazza az új értéket. Ha a régiót is változtatom akkor viszont megtörténik a mentés és az új értékek kerülnek alkalmazásra...
-
Hogy itt is meglegyen az info.
Az én routerem kék leddel 1.1-es verzió. Jól megy és nem volt zűr openwrt-vel.
Az ősszel vásárolt routere öcsémnek amivel gond volt szintén kék ledes de már 1.3-as verzió és kellett neki ez a GPIO-s "patch, hogy rendben legyen...
-
Ez igaz. Jelen esetben amikor megtörtént a változtatás azonnali és kiugró volt a különbség...De úgy voltam vele, hogy ha ez mégsem jelentett volna megoldást a problémára, akkor visszament volna rá a gyári fw és ment volna gariba...
(#5830) suste : LUCI felületen ezt írja: TP-Link TL-WDR3600 v1
-
Én a 18-19-est írtam be. Gyakorlatilag kimásoltam vargalex hozzászólásából.
Utána restart, majd az adóteljesítményt újra be kell állítani, de az meg nálam csak akkor érvényesül ha régiót váltok...és ezzel együtt lett teljes a dolog...Öcsém örömében körbejárta a lakás minden pontján és elmondta Viber-en! keresztül, hogy ott ahol éppen áll eddig nem tudott semmit csinálni mert nem volt hálózata...Akinek ez sem segít...az esélyes egy hardverhibára...
-
válasz
vargalex #5812 üzenetére
A problémás routeren eszközöltem a javítást. Jó lett!!
Annyit hozzátennék, hogy úgy tudom v1.0-ásd az eszköz. Ami viszont biztos, hogy kék ledes.
A többieknek pedig: A router újraindítása viszont mindenképpen szükséges hiszen a rendszerindítás scriptbe tesszük bele a kérdéses sorokat...Amit még észrevettem, hogy az adóteljesítményeket újra fel kellett vinni mert azok visszaálltak az újraindítás után.
Kösz Alex!
-
válasz
vargalex #5716 üzenetére
Például nekem a gyárihoz képest egyértelmű a javulás nagyon is...viszont öcsémnél még mindig szívás van...
A linkelt teszthez egy kis adalék. Érdekes ez a TXPower módosítási probléma. Amikor feltettem az 1.1.7-et akkor 27dbm-re állítottam a LUCI-n mindkét sávot és el is hittem neki, hogy ezt be is állította. Mert ezt mutatta a felület azóta is(US régióval). Aztán pont a napokban volt itt szó róla és puttyal belépve már csak 15 illetve 20dbm-et mutatott. Átváltottam a régiót és bumm. Egyből 27-re változott mindkettő...US-en nem menne?
Ezt megcsináltam az öcsém routerén is. De 2,4Ghz-en továbbra is 70-90dbm-et mutat amikor rácsatlakozik a routerre és egy szobában van közvetlen rálátással alig 1-2m-re a routertől...
Én elhiszem, hogy csatorna ide-oda, meg más környezet, de nála még tisztább is a környék mint nálam ennek ellenére tegnap 2 telefon + 1 laptop csatlakozott nála és mindegyiket dobálta szakadozott...szóval a kliens meg az szoftver hiba szerintem egyre kevesebb eséllyel játszik a pakliban.
-
A távolság miatt szállítmányozás kizárva.
Bár most legutóbb az 5Ghz-re is szakadozás van, jó jelszint mellett...azt mondtam neki szerezzen kölcsönbe pár eszközt...laptop, mobil...aztán üljenek rá és próbálgassák mert még a telefon is lehet a hunyó...
De egyébként tényleg nagyon gyanús, hogy valami így agyonvágja a 2,4Ghz-et... -
Ugyanaz a router, ugyanaz a telefon...régió U.S. a routerben de kb mindegy is, mert a csatorna nálam 11, nála 6-os. De próbáltam másikat is...és nálam -40 körüli értékek vannak addig nála most láttam -80, -100-as értékeket...nem csoda ha szakadozik neki.
(#5652) Intruder2k5 Igaz, ezt lehagytam. Neki is kék ledes v1 van és nekem is.
-
Ma feltettem a vargalex 1.1.7-et öcsém-nek is. Telepítés után no-ip-s regisztrációval pár száz km nem akadály.
Beállítottam nála is mindent ami nálam van. Megnéztem a környező wifi-ket is. Szóval minden patent.
UPC-s nete van. DHCP-nek ismerte föl alapból a WAN felől. Szóval ebből a szempontból boldogság van...DE az egyik ok amiért a gyárit lecseréltem nála, az az, hogy 2,4Ghz-es sávra sokat panaszkodott, hogy szakadozik a wifi a telefonon. Mondom biztos a telefon. Viszont miután több mobillal is ezt csinálta már annyira nem a telefon volt a gyanús.
Nézem kapcsolódó klienseknél, és legjobb esetben is -70dBm-et mutat 1,5 méterre a routertől direkt rálátással.
5Ghz-en nincs gond, megy rendesen a router meg a sebességek át is jönne, de 2,4Ghz-en továbbra is szakadozik és ilyen értékeket látok a LUCI felületen ami kicsit aggaszt. Nincs másik hálózat max adóteljesítmény van mégis fos a kapcsolat...Gondoltam futok itt is egy kört, hátha valaki mond valami okosat, de mivel gyári fw és openwrt alatt is ugyanolyan rosszul meg, és már számszerűsítve is látom a problémát úgy gondolom garanciába vissza kellene küldeni... -
Ez az új fw milyen előrelépést jelent?
-
Akadt egy kis problémám.
USB-re kötve van egy 80GB-os HDD(ext4)LAN-on összekötve: Írás: 14MB/s Olvasás: 10MB/s
5Ghz-es Wifi: Írás 7-8MB/s Olvasás < 1MB/sValami ötlet, hogy ez miért lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Milyen légkondit a lakásba?
- bambano: Bambanő háza tája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen routert?
- Gitáros topic
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Cyberpunk 2077
- Milyen házat vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest