-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
Az összefoglalóban a SuperWrt linkjét javítani kellene erre:
https://superwrt.download/home/ -
csixy
addikt
Sziasztok. Újra elővettem ezt az m-zárolt kütyüt.A fiamnál lesz beüzemelve. Semmi extrát nem kívánunk tőle. Csak routerként fog működni egyenlőre ( drótos hálózat + wifi) , ha kerül egy újabb eszköz még , akkor lehet, hogy switch-AP lesz belőle, bár lehet , hogy ez marad a fő router ,mivel az összes portja gigabites. Jelenleg suste/headless@OpenWrt@0.8.2 Barrier Breaker 14.07. fut rajta . Maradjon ez, vagy létezik valami újabb build, amit érdemes rátolni?
-
csixy
addikt
válasz
Victoryus #8914 üzenetére
A 10-qssbutton file így nézzen ki :
#!/bin/sh
. /etc/diag.sh
sysfs=$(uci get system.led_usb.sysfs)
PROGS="minidlna samba transmission ushare vsftpd"ENABLED=0
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
if [ $ENABLED -ne 0 ]; then
for PROG in $PROGS; do
logger -t qssbutton "Stopping $PROG."
/etc/init.d/$PROG stop
done
for i in `mount | grep "/dev/sd" | cut -f 1 -d " "`; do
umount $i
logger -t qssbutton $i umounted
done
for PARTITION in `tail +2 /proc/swaps | awk '{ print $1 }'`
do
logger -t qssbutton "swapoff $PARTITION"
swapoff $PARTITION 2>&1
done
logger -t qssbutton "Most mar lehuzhatod a vinyot!!!"
led_set_attr $sysfs brightness 0
else
logger -t qssbutton "/etc/hotplug.d/button/10-qssbutton script not enabled. Please change ENABLED value to 1 in script for enabling."
fi
fi
fiés csináltam egy 15-keetradio fájlt , az meg így néz ki és jól működik:
#!/bin/sh
if [ "$BUTTON" = "wps" ]; then
if [ "$ACTION" == "pressed" ]; then
WIFI_RADIOSTATUS=`uci -q get wireless.radio0.disabled`
if [ $WIFI_RADIOSTATUS == '1' ]; then
uci set wireless.radio0.disabled=0 && \
uci set wireless.radio1.disabled=0 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radios are on."
else
uci set wireless.radio0.disabled=1 && \
uci set wireless.radio1.disabled=1 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radios are off."
fi
wifi
fi
fi -
csixy
addikt
válasz
vargalex #6507 üzenetére
Szia!
"LuCI-ban az Hálózat->Tűzfal->Egyéni szabályok alatt töröld a 2222-es portra vonatkozó szabályokat"
Nem töröltem csak #-et pakoltam benne az összes sor elejére . Az ugye nem baj, a a folytatólagos félsor elé is #-et tettem?Az nem baj ,hogy a Block URL mintában a félsor előtt nincs # az utolsó (fél) sor elején ?
Az ssh_WAN szabályt töröltem.
És a dropbear is csak LAN figyelésre van állítva.
És ujrandítottam a ketyerét.
Köszi !
Privátban küldhetek egy IP címet?
-
csixy
addikt
Ez most bejutott, vagy nem?
Hol állítsam le a dropbeart? Ha leállítom megszűnik ez?
Nem kell nekem SSH sehonnan se.Feb 18 11:20:42 OpenWrt authpriv.info dropbear[9740]: Child connection from 23.245.22.51:2890
Feb 18 11:20:45 OpenWrt authpriv.warn dropbear[9740]: Bad password attempt for 'root' from 23.245.22.51:2890
Feb 18 11:20:45 OpenWrt authpriv.warn dropbear[9740]: Bad password attempt for 'root' from 23.245.22.51:2890
Feb 18 11:20:46 OpenWrt authpriv.warn dropbear[9740]: Bad password attempt for 'root' from 23.245.22.51:2890
Feb 18 11:20:46 OpenWrt authpriv.warn dropbear[9740]: Bad password attempt for 'root' from 23.245.22.51:2890
Feb 18 11:20:47 OpenWrt authpriv.warn dropbear[9740]: Bad password attempt for 'root' from 23.245.22.51:2890
Feb 18 11:20:47 OpenWrt authpriv.warn dropbear[9740]: Bad password attempt for 'root' from 23.245.22.51:2890
Feb 18 11:20:48 OpenWrt authpriv.warn dropbear[9740]: Bad password attempt for 'root' from 23.245.22.51:2890
Feb 18 11:20:48 OpenWrt authpriv.warn dropbear[9740]: Bad password attempt for 'root' from 23.245.22.51:2890
Feb 18 11:20:49 OpenWrt authpriv.warn dropbear[9740]: Bad password attempt for 'root' from 23.245.22.51:2890
Feb 18 11:20:49 OpenWrt authpriv.warn dropbear[9740]: Bad password attempt for 'root' from 23.245.22.51:2890
Feb 18 11:20:50 OpenWrt authpriv.info dropbear[9740]: Exit before auth (user 'root', 10 fails): Max auth tries reached - user 'root' from 23.245.22.51:2890
Feb 18 11:20:50 OpenWrt kern.warn kernel: [150139.730000] BruteForce-SSH IN=pppoe-wan OUT= MAC= SRC=23.245.22.51 DST=xx.xxx.xxx.xxx LEN=48 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=111 ID=3142 DF PROTO=TCP SPT=3445 DPT=2222 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0
Feb 18 11:20:53 OpenWrt kern.warn kernel: [150142.840000] BruteForce-SSH IN=pppoe-wan OUT= MAC= SRC=23.245.22.51 DST=xx.xxx.xxx.xxx LEN=48 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=111 ID=4372 DF PROTO=TCP SPT=3445 DPT=2222 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0
Feb 18 11:20:59 OpenWrt kern.warn kernel: [150148.880000] BruteForce-SSH IN=pppoe-wan OUT= MAC= SRC=23.245.22.51 DST=xx.xxx.xxx.xxx LEN=48 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=111 ID=6692 DF PROTO=TCP SPT=3445 DPT=2222 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0 -
csixy
addikt
Már nincs jelentősége.
Az ujabb verziókat v1.4-től fölfelé másképp rakták össze egy picikét és kb. ezzel egyidőben a korábbi kék ledek helyett e ledek szine is változott zöldre , de ennek semmi köze a problematikához.
Az ujabb verziók vételi érzékenysége a 2,4 gigás wifin gyengébb lett a másfajta bekötés miatt, de ezt gyárilag már módosított szoftverrel hozták ki és gyári szofttal hibátlan a kütyü. Az OpenWrt ezt kis tehetetlenséggel követte. Már JuhosG belemunkálkodta a trunkba a Gpio javítást és az ujabb openwrt buildek már jól kezelik az ujabb vasakat is. -
csixy
addikt
Antenna nélkül a szobában működik.
Most picit jobb lett , hogy a két antennát (a jobb oldalit a bal oldalival) egymással felcseréltem.
Szerintem a függőleges antennaálás a jó.
A fritzbox 7170-es jobb jelet produkál. Az már más kérdés hogy a fritz és a tabom utálják egymást és nem akadnak össze. -
csixy
addikt
Ha a MIMO és az én sejtésem igaz egyszerre , akkor a 2,4 GHznek és az 5GHznek kell össze interferálni (nyilván javítani nem tud, csak rontani az interferencia ebben az esetben [Kati belekiabál a malac röfögésébe ]), de akkor meg nem igaz a feltételezésem.
-
csixy
addikt
Megismételtem a tesztet úgy, hogy a 45 fokos antenna függőleges síkját a "főantenna " függőleges síkjával párhuzamosba fordítottam.
Router név OpenWrt
Router modell TP-Link TL-WDR3600 v1.1
Tűzfal verzió OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655)
Kernel verzió 3.7.4HU 11.csat 20mHz 11g+n 27dBm
és
US (másképp nincs) 149.csat. 20mHz 11a+n 19dBmMérési helyek:
A: asztallap az antennától -- 20 cm-re
B: jó hely a szobában kb -- 3 méter
C: Ajtórésben (szilikát fal) kb -- 4 méter
D: Előszobában a tartóoszlopnál -- 7 méter
E: Étkezőben az asztalnál (már két szilikát fal) -- 11 méter.......................2,4gHz............................ 5gHz
A: .....................36............. dBm.............. 36
B:..................... 49...................................52
C: .....................52.................................. 52
D: .....................59.................................. 72
E: .....................77...................................85
megy a NET az asztalnál mindkét frekvencián.
Csak egy a baj . Interferenciát sejdítek. Ha ez igaz lenne hol van akkor a MIMO?
-
csixy
addikt
válasz
wwenigma #5770 üzenetére
Megpróbáltam úgy , ahogy a linked alapján kikövetkeztettem a tesztet.
Visszaraktam a dualbandos 5dBi antennákat.
A sarokfaltól távolabbi antennát vízszintesbe fordítottam úgy , hogy a rá merőleges sík (ide-oda 10-15 cm nem számít , csak a szög , hiszen maga az antennenna kb 3cm) "vágja" a megcélzott területet (ebédlőasztal). Ennek a függőleges síkjára merőleges függőleges síkba fordítottam a másik antennát és 45 fokba lefordítottam, hogy az előző antennának "besegítsen" az ebédlőasztalnál az általa besugárzott "autógumi" alakú "territóriumba" (de hol vannak itt az interferenciák?.... no ez a kérdés felesleges, hiszen MIMO-ról van szó.. vagy ez vagy az).Router név OpenWrt
Kernel verzió 3.7.4HU 11.csat 20mHz 11g+n 27dBm
és
US (másképp nincs) 149.csat. 20mHz 11a+n 19dBmMérési helyek:
E: Étkezőben az asztalnál (már két szilikát fal) -- 11 méter.......................2,4gHz............................ 5gHz
A: .....................31............. dBm.............. 34
B:..................... 57...................................51
C: .....................53.................................. 56
D: .....................64.................................. 74
E: .....................76.................................. nem mérhető
Jól ment a NET az asztalnál a 2,4 GHz-en
-
csixy
addikt
Egyezzünk már meg abban , hogy a zöld ledes dobál és a kék ledes nem dobál.
Egyaránt alapvető probléma az , hogy a TP-Link valami nemzetközi előírást félreértelmezve sz@rrá teszi a saját wifijétPONT.
Meg kéne tanulni kínában angolul szöveget olvasni és értelmezni. Ennyi ! (U)pont(/U)
További konstrukciós probléma lehet a dualbandos antenna , mint olyan ... ez egy zsákutca.
Bármerre járok, fogok távoli AP-ket. Ezek egyike sem TP-Linkl !Tehát nyugodtan lehet tanyán otthon használni a TP-Linket kódolatlanul.
-
csixy
addikt
Na most megnéztem a munkahelyi wifit.
TP-Link 1043ND ver 1.8, 3dBi antennákkal
Vargalex 1.1.7, adóteljesítmény 23dBm
2. csat 40 MHz második cs. felette, a kényszerítés kockában nincs pipa.
Ez is 25dBm-ről indul és 30 méterre még 70dbm mérhető a harmadik szobában.Közben egy valós fal és még két és fél fal ajtókkal ,az ajtók kb. a vételnek kedvező helyzetben vannak nagyjából egyvonalban). A NET jól működik. -
csixy
addikt
Mi van a gyári tp-link oldalakkal? Nem tudom elérni.
-
csixy
addikt
Nekem azokra a nevezésekre rá ment egy fél délutánom , meg a fél éjszakám , no meg lett még két felesleges 8dbi antennám.
Dehát úgyis gyűjtöm az ilyeneket.
Plusz a fiam , többször offenzívát indított ellenem amíg időnként nem volt NET.
Ja meg telepíthetem újra a wifis nyomtatót, mert már azt sem tudja szegény , hogy hol van keze lába. -
csixy
addikt
8dbi 2,4ghz unibandos antennákkal még a 2,4 mhz is rosszabb lett egy picit, az 5ghz természetesen még rosszabb lett.
-
csixy
addikt
Most ugyanaz de két régi 5dBi omni-directional 2.4gHz "rendes" antennával.
Router név OpenWrt
Kernel verzió 3.7.4United States
11.csat 40mHz-másik alatta g+n és 149.csat. 40mHz-másik felette a+nMérési helyek:
A: .....................27............. dbm.............. 39
B:..................... 47...................................55
C: .....................56.................................. 66
D: .....................60.................................. 76
E: .....................82.................................. nem mérhető
82 dbm-mel működött a net az asztalnál
Szerintem az Alex buildje is tud annyit mint a gyári fw.
Ettől függetlenül "ilyen" az általam vizsgált kütyü.
Hát nem egy radarállomás , de nekem otthonra így is megfelel.
Azt hiszem , hogy szabálytalanul bár, de meg fogok hozzá próbálni két darab 5gHz szempontjából "hangolatlan" 2,4gHz-hez gyártott 8dBi antennát. -
csixy
addikt
Router név OpenWrt
Kernel verzió 3.7.4United States
11.csat 40mHz-másik alatta g+n és 149.csat. 40mHz-másik felette a+nMérési helyek:
A: .....................25............. dbm.............. 25
B:..................... 50...................................50
C: .....................62.................................. 55
D: .....................60.................................. 67
E: .....................87.................................. 89
ment a net az asztalnál mindkét sávon
-
csixy
addikt
Igen ,igen de pl. közben jöttem rá, hogy a tabom az 5gigából a felső sávokat szereti.
Most meg már függőleges állásban folytatom tovább és a végén lesz a csattanó.
Tehát most már lehet hogy ujabb a boot.Device Name:Gargoyle
Gargoyle Version:1.6.0
Model:TP-Link TL-WDR3600 v1.1
Device Configuration:GatewayUnited States
11.csat 40mHz-másik alatta bgnmixed és 149.csat. 40mHz-másik felette 11an mixedMérési helyek:
A: .....................29............. dbm.............. 25
B:..................... 59...................................51
C: .....................56.................................. 56
D: .....................69.................................. 66
E: .....................79.................................. 90
79-vel még ment a net az asztalnál a 2,4gHz-en.
-
csixy
addikt
Jelenleg gyári verzió.
3.13.34 Build 130909 Rel.53148n
tehát a boot is felül lett írva (nem tudhatom, hogy ez nem másabb-e a régi boothoz képest)továbbra is az ujabb fajta "dual bandos" gyári ék alakú antennák, de az eddigi ferde állásból függőlegesbe fordítva
United States
11.csat 40mHz bgnmixed és 149.csat. 40mHz 11an mixedMérési helyek:
A: .....................25............. dbm.............. 26
B:..................... 45.................................. 48
C: .....................55.................................. 58
D: .....................60.................................. 66
E: .....................78.................................. nem mérhető
78-vel még ment a net az asztalnál a 2,4gHz-en.
-
csixy
addikt
Jelenleg gyári verzió.
3.13.31 Build 130320 Rel.55761nUnited States
11.csat 40mHz bgnmixed és 157.csat. 20mHz 11an mixedMérési helyek:
A: .....................27............. dbm.............. 33
B:..................... 47.................................. 51
C: .....................58.................................. 62
D: .....................70.................................. 80
E: .....................82.................................. 90
82-vel még ment a net az asztalnál.
-
csixy
addikt
Én azt nem babráltam,mert az szerintem jó, csak a WAN6-ot próbáltam mindenhogy kilőni.
Más: Gargolyléval sikerült a 153-as csatornát 40mhz second channel below beállítással beröffenteni .
Kb ugy muzsikál, mint a 2,4 Ghz, csak 5dbm-mel gyengébb.
A 2,4 Ghz ugyanolyan gyenge mint az owrt-ben volt szoval ratyi az egész.
2,4Ghz routertől 10 cm-re 30 dbm , 3 méterre 50 dbm , 8 méterre 65 dbm ; az 5Ghz 5dbm-mel ratyibb.Na teszem a boot nélküli legutolsó gyárit fel.
-
csixy
addikt
Igy van !
40mhz felette beállítással beindult a wifi 5Ghz-en , de gyenguska , még a 2Ghz-től is gyengébb.
a routertől 3 méterre az ajtónyílásban a 2ghz 60dbi , az 5Ghz 80 dbi.ver1.1 TL-WDR3600 kék ledes routerem van.
#5635-Edenyke:
Canada nem csinál semmit, csak 5mhz-n megengedi a felső csatornákat is.
De ugyanúgy max 20dbm 2ghz-en , ill 17dbm 5ghz-en a plafon.Jelenleg Poli27 1.3.3 owrt van rajta.
További terv
1. Gargoyle próba
2. Gyári vissza , majd erre a legujabb bootos gyári vissza (hátha az uj boot csinál valamit?)
ezekkel is próbák.
3. Az uj bootosra Gargoyle vissza és ujabb próba.
4. Vargalex 1.1.7 vissza (mert az nem logol és minden része hibátlanul megy (a 2,4 ghz valamikor jó volt rajta , az 5ghz-t pedig eddig azzal elhanyagoltam) , a suste féle verzióba beakadt néha a wifi kapcsolgató script, a poli27-ben pedig a kezdő áttekintő képernyő nem töltődik le itéletnapig és ha megy a torrent akkor logol a releyakarmi és az IPv6 valamelyik része). -
csixy
addikt
"még a gyenge beépített kis antennával rendelkező mobiltelefonokkal is tökéletes a kapcsolat a bő 60nm panelben mindenhol, két fal közbeiktatásával is 5 gigahertz alatt is, pedig az - mint korábban is írtam - érzékenyebb a távolságra és az akadályokra, mint a 2.4 gigahertz." - Ezt az ujabb (Poli27 vagy suste-féle) OpenWrt-vel próbáltad?
"mit jelent az, hogy szinte nem is megy az 5 gigahertz? mert ez így érdekesen hangzik.
kipróbáltad más/minden csatornán a szórást?"
- Csak egyetlen 5Ghz kliensem van , egy samu GT-P6210-es tab.
Ezt vitte az 5Ghz a Vargalex 1.1.7.-tel egy deodexelt rootolt angol rommal, de aztán felkerült a legújabb gyári orosz rom , hogy legyen rajta android 4.1.2 és akkortól nem ment rajta az 5Ghz kapcsolat. Azt hittem, hogy ez a ROM hibája, de tegnap , amikor kicseréltem az antennákat régi fajta 5dbi drótos-rugós belsejű antennára akkor egy rövid ideig volt 5Ghz Wifi már Poli27-féle 1.3.3-mal átmenetileg (tehát nem az android ROM hibája), de azóta sincs.Mikor eltűnt az 5Ghz wifi , akkor visszatekertem a gyári dual bandos antennát. Csak a magyar szabványnak megfelelő alsó 5 csatornán próbálgattam 40 Mhz sávszélességgel. -
csixy
addikt
Nekem v1-es kékledes van.
Nem dobál a wifi, de most már engem is bosszant , hogy harmatgyenge.
Az 5Ghz meg szinte nem is megy. (Ez eddig nem tűnt fel,mert azt hittem , hogy a klienssel van baj.).
A 2,4Ghz wifi szobában még éppen jó, de távolabb gyengus. A környezetben szinte semmi zavaró nincs a családiházas település miatt.
Megnézem a gargoylét és a gyárit most már kíváncsiságból is. -
csixy
addikt
válasz
Kicsirics77 #5630 üzenetére
Na én ezt várhatom napestig.
-
csixy
addikt
Ahogy a router wiki oldalát nézem , ebben az alaplapon a két antenna kivezetéshez oda van "heggesztve" két PC-s wifi kártyán szokásos belső antenna csatlakozó is. Ebben a kütyüben valóban van beragasztott antenna , vagy rá lehet csatlakoztatni két másik antennát ? (Még pluszban , vagy netán a külső antennák alternatívájaként?)
-
csixy
addikt
válasz
mikediver #5616 üzenetére
Ez egyértelmű soros portos gyógyítást igénylő állapot, amikor felváltva villan a power led és a többi led egyszerre. Mert beleflashelted a bootos gyári szoftot az openwrt-be és ezt valószinüleg SSH-n követted el, mert már a Vargalex utolsó verziója sem engedi feltolni a bootos fw-t a luci felületből.
-
csixy
addikt
Feltettem a Poli27 buildjét.
Hagyányos 5Mbps téhómos PPPoE internetem van csak a IPv4-es WAN lett beconfigolva .
A LAN-ban működik az IPv6 is.
Működik a router,de a log tele van IPv6-os hibasorokkal ...
Az lenne a kérdésem , hogy el kell indítani a WAN6-ot is és a PPPoE ebbe is belekonfigurálandó?
Két WAN lesz a routeremben? -
csixy
addikt
-
csixy
addikt
válasz
slylecz #5550 üzenetére
Csak azért vicces , mert először én sem tudtam , hogy mit kezdjek vele.
Dehát annak idején piroskával együttműködve is előbb-utóbb rájöttünk, hogy mi mire való.Mikor az openwrt menübe beléptem , akkor sem tudtam egy darabig , hogy hol vagyok és mi ez az üres bolt mindaddig, amíg egy szerkesztés gombra rá nem kattintottam.
-
csixy
addikt
Nem olyan bolonyult.
Én képernyőmentéseket csináltam előbb a régiről és az lett a kaptafa.Csak azt nem tudom , hogy az IPV6 WAN-nal mit kezdjek. Az egyenlőre ott van passzivitásba helyezve nem kezelten.
De a belső hálón már úgy dolgozik az IPV6 mint a huzat, csak azt nem értem, hogy a belső hálóra meg minek kell az , mikor úgyis NATol a router és otthon úgysincs több milliárd eszközöm. De azért szép.
Ezt itt provokatív kérdésnek szántam
Köszi Poli27! Eddig hibátlan a firm.
-
csixy
addikt
Segitség!
tehom ADSL 5Mbps
Dchard modem
Eddig jó volt aSuste felevel
Most feltettem a poly27 1.3.3-at
Nem kapcsolódik a WAN ?????
most telóról kinlodok -
csixy
addikt
Na a suste féle build suste nem kevés segítségével be lett reszelve .
Most úgy néz ki hogy minden patent benne !Köszönöm suste !
-
csixy
addikt
A Tiéd ledjei milyen színűek?
Nekem is kékek a ledek és sosem volt probléma a Wifivel.Érdekes analógia , hogy a fritzboxok wifijére is van néhány olyan androidos kütyü, amelyik , ha tótágast áll akkor sem tud ráakadni , csak kiírja hogy a kapcsolat mentve és nem történik semmi, de ott a wifi hálózat nem omlik össze.
-
csixy
addikt
válasz
Henrico #5395 üzenetére
Alex féle van rajta?
Ha a Vargalex féle OpenWrt akkor ezt :http://logout.hu/blog/vargalex/index.html érdemes átolvasgatni végig.
Ha lusta vagy , az meg fogja úgyis a végén követelni a magáét.Akkor dugd be a routerbe az USB-s vincsesztert , már előre tudjad, hogy most te még csak a kétpartíciós verziót szeretnéd (swap és /mnt) és kattints arra sorra a fenti blogban hogy: Partitioning and Formatting !
-
csixy
addikt
válasz
joker.001 #5347 üzenetére
putty-val belépsz SSH-n
Ìrd be cd /
a gyökérbe jutsz
az ls kilistázza az adott mappa tartalmát.
segitségedre van az mc kommander és a nano editor, meg talán a vi editor is a rendelkezésedre áll.
navigálj el az Alex által megadott mappába.
Ott ird be nano 15-azertis és entert nyomsz. Ezzel létrehozod az üres fájlt.
Ezt az üres fájlt valamelyik editorral megnyitva (Attól függ, hogy linux vagy windows rendszerben dolgozol , hogy melyik editorral fog működni a copy - paste művelet) belepastolod a fájl tartalmát . Mented és kész.
Hogy a verkli menjen először engedélyezni kell a rádiókat! -
csixy
addikt
válasz
nylon111 #5162 üzenetére
Azért nem kapsz választ, mert túl tág a kérdésfeltevésed.
Kb. olyan mintha a Google maps térképen egy pontot szeretnénk meglesni , de maXimális sas üzemódban van a kamera. Egyszerre minden látszik és gyakorlatilag semmi pontosan.
A kérdésben szereplő két dolog pedig általában működhet egyszerre.
Tehát picit mélyebben vájd bele magad a témába , írd le hogy meddig jutottál és tegyél fel szűkítettebb , de konkrétabb kérdést.
Biztos vagyok benne hogy úgy már fog valaki válaszolni, hisz azért gyűltünk itt össze.Szép ünnepeket Neked ! és HAJRÁ!
-
csixy
addikt
válasz
sz.z.csicsi #5012 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_42728-42728.html
http://prohardver.hu/tema/tp-link_wdr3600_router/hsz_4444-4444.html
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4971 üzenetére
Nosztalgia!
Mennyit szerkesztgettük az autoexec.bat és a config.sys fájlt.
DOS4GW prezentálta a memóriát a játékoknak.
Egy 120 megás samsung vinyó már jó volt valamire.
Aztán jöttek a BigFoot vinyók. -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4969 üzenetére
Jé! Neked még van ilyened? De látom, hogy ez valami linuxon futó dosbox lehet.
Egy Linux Mint-ben az irfanview kedvéért (mert a Gimp nekem túl bonyolult) beüzemeltem a WINE progit én is.
Jól fut benne az Irfanview. Kicsit be kellett csapni, hogy a legujabb irfanview futhasson, de megy. -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4967 üzenetére
Lehet, hogy már Norton is ismerte?
-
csixy
addikt
válasz
joker.001 #4964 üzenetére
Szia!
Ezt érdemes elolvasni !
Itt egy részlet belőle:Ez meg a letöltőlink a checksum verifier-hez.
Jó munkát!
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4962 üzenetére
Szerintem direkt az OpenWRT-ben valahol a gyökereknél, nem is magában a buildben.
-
csixy
addikt
Látod !
A világ azért halad, mert vannak emberek - a feltalálók - akiknek valami azért b@ssza a csőrét, mert ez a jelenség nem magyarázható meg az eddig megalkotott szabályokkal. Ezek addig mesterkednek, még ki tudnak találni egy kis (és ez a kicsi, lehet , hogy korszakalkotó) újabb szabályt , ami megmagyarázza ezt az uj tapasztalást is és visszafelé valamilyen módon kompatibilis az eddigi törvényekkel is.Te egy feltaláló vagy !
... Vagy legalábbis találtál egy gondolom, gyógyítható bugot.
S közben még testedzést is végezhettél jártodban-keltedben a boltig és vissza .. ez még mindig jobb mint egy soros portos cinezgetés.
Gyanítom, hogy ez a bug az open-wrt-ben univerzális lehet.
Egy lámpácskát nekem is kigyújtottál, mert én két másik esetben más vassal ( egy fritzbox 7170-essel és egy Netgear DG834GT-vel) jártam ugyanígy ... open wrt flashelése után hatalmas load, érthetetlen lassúság és oldal szétesés a megfagyásig. Hát! ... ha elszánom magam, akkor ujra megpróbálom a fritboxot openwrt-síteni, (mert az könnyebb hadművelet), természetesen egyből órabeállítással és természetesen explorerrel.
-
csixy
addikt
MD5 checksum verifier segítségével nézd meg. hogy nem sérült-e a file.
A checksum lista alex oldalán ott van.Utána a fájlnevet megrövidítheted, de talán már az sem kötelező , lehet betallózni a gyári menübe és lehet flashelni. Csak áramszünet ne legyen közben !! Utána ha beléptél és megcsináltad a jelszó cserét, akkor nem árthat menüből még egy factory reset a beállítások elvetésével, így az nvram is biztos hogy ki lesz takarítva. Kész. Lehet configolni.
-
csixy
addikt
válasz
.:Secur:. #4532 üzenetére
Ez meg mindkét rádiót kapcsolgatja, csak arra kell vigyázni, hogy első indításkor egyszerre legyen ki vagy bekapcsolt állapotban a két rádió, mert más estben ellentétes módon fogja kapcsolgatni ki és be a két wifi rádiót.
#!/bin/sh
if [ "$BUTTON" = "wps" ]; then
if [ "$ACTION" == "pressed" ]; then
WIFI_RADIOSTATUS=`uci -q get wireless.radio1.disabled`
uci set wireless.radio1.disabled=0 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio-5Mhz is on."
else
uci set wireless.radio1.disabled=1 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio-5Mhz is off."
fi
wifi
WIFI_RADIOSTATUS=`uci -q get wireless.radio0.disabled`
uci set wireless.radio0.disabled=0 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio-2.4Mhz is on."
else
uci set wireless.radio0.disabled=1 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio-2.4Mhz is off."
fi
wifi
fi
fi -
csixy
addikt
ettől lesz magyar nyelvű a lucy:
luci-i18n-hungarianEz kell a transmissionhoz:
http://prohardver.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/hsz_863-863.htmlEz kell a samba-hoz:
samba36-server
luci-app-samba
http://diantokam.blogspot.hu/2012/11/openwrt-samba-file-server.htmlA MiniDLNA -hoz
minidlna csomag és a
luci-app-minidlna is)Kezdetnek talán ennyi.
Lehet gyakorolni! :-)) Némi idődbe bele fog telni.
Ha elakadsz , majd kérdezz és reméljük, hogy a tőlem okosabbak segíteni fognak
neked is, mint mindig. -
csixy
addikt
Ha megpróbáltál törölgetni és ezzel kevesebb lett a helyed , ezt rendbe tudod hozni a
rendszer (vagy system) - mentés/firmware frissítés (angolul Backup/flash firmware) - alapértelmezések visszaállítása (reset to default) útvonalon elkövetett resettel.
Ezután már csak hozzá telepíts.A vincsesztert linux livecd bebootolása után gparted progival meg tudod formázni
három elsődleges partíciót kellene csinálni (ebből második valószinüleg felesleges lesz , de azért csináld meg ezt is)
csinálj az elejére egy 128 megabájtos linux swap prtíciót
utána egy 512 megás ext4 partíciót (arra az esetre , ha majd szükséged lenne extroot /owerlay partícióra)
a fennmaradó legnagyobb részt is ext4-re formázd (ez lesz a hálózati meghajtód).Ezután ajánlanám figyelmedbe ezt , ebben le van írva , hogy mire lehet szükség az usb meghajtó mountolásához:
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/usb.storage
A többit megtalálod az OS,alkalmazások " A nagy OpenWRT topic" topicjában, majd küldök abból is linkeket.
-
csixy
addikt
Igy is igaz az , hogy amit a .....squashfs-factory.bin,nel feltelepîtettél abból ne távolîts el semmit, mert csak az űres helyed fog fogyni a flashban,mert a squashfs,sel feltelepîtett dolgok fizikailag nem távolíthatk el,tehát atörléssel nem nőni, hanem fogy ni fog a szabad helyed.
-
csixy
addikt
#2197 Garsza:
Van már rá barrier braker, de nem érdemes elkapkodni, mert már valakinek beletört a bicsakja.
Vargalex igérte, hogy a következő buildjébe beszerkeszti ezt is, érdemes kivárni szerintem. Türelem vargalex buildet terem. -
csixy
addikt
Nekem Wifis HP photosmart B109 N-Z van és kaffán működik.
Szerintem töltsd le a nyomtató gyári setupoló programját és futtasd le szépen úgy ahogy a progi kéri (tehát először a nyomtató USB kábellel összekötve a PC-vel ami valahogy össze van kötve a routerrel, satöbbi) és a végén jó lesz.hibalehetőségek:
A nyomtatóban nem szokott lenni N-es szabványu Wifi , tehát a routeren meg kellene engedni a G (szükség esetén a B) szabvány használatát.
MAC szűrés nincs bekapcsolva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest